Τα καλάθια εκτός αποθηκευτικοί χώροι μπορούν να γίνουν και βασικά διακοσμητικά στοιχεία ενός χώρου. Γιατί προσθέτουν χαρακτήρα σε ένα δωμάτιο ανάλογα με το στυλ τους και γιατί μας αρέσουν.

Αποθηκεύεις εκεί ό,τι δεν θέλεις να κρύψεις

Είναι φθηνά, με απεριόριστα στυλ για να διαλέξεις. Μπορείς να τα προμηθευτείς εύκολα και είναι ευέλικτα στη μετακίνηση. Μπορούν, εκτός από τη χρήση τους στο πικ-νικ, να φιλοξενήσουν ό,τι θέλεις να αποθηκεύσεις, αλλά δεν θέλεις να κρύψεις όπως π.χ. τα ξύλα για το τζάκι σου, βιβλία, άλμπουμ. Ακόμα και κάτι πιο προβλέψιμο όπως κουβέρτες, μαξιλάρια και ταιριάζουν σε κάθε δωμάτιο.

minzuu.com

Φυτά κρεμαστά από το ταβάνι

Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο, αλλά η αισθητική που δίνουν τα κρεμαστά φυτά είναι διαχρονική. Μερικές μικρές ή λίγο μεγαλύτερες γλάστρες στην κουζίνα, στο ίδιο ύψος ή σε διαφορετικά μπορούν να δώσουν τη «φρεσκάδα» η οποία λείπει από το χώρο σου.

blog.freepeople.com

Καλάθια σαν διακοσμητικά τοίχου

Ποιος είπε ότι τα καλάθια εξυπηρετούν μόνο αποθηκευτικούς σκοπούς; Για μια πιο boho διάθεση χρησιμοποίησε καλάθια σε διαφορετικά μεγέθη, σχήματα και patterns, τοποθέτησέ τα στην είσοδο ή πάνω από τον καναπέ σου και δες τον χώρο σου να μεταμορφώνεται.

Οργάνωση στο μπάνιο

Για το μπάνιο επίλεξε μεταλλικά καλάθια που είναι εύκολο να τα καθαρίσεις (σε αντίθεση με ξύλινα και μπαμπού) και οργάνωσε τα πάντα. Πετσέτες, καλλυντικά και ότι άλλο χρήζει τακτοποίησης και κάνε το μπάνιο σου να θυμίζει spa.

Block NZ

Εκμεταλλεύσου ανεκμετάλλευτα σημεία και επιφάνειες

Όπως τον χώρο πάνω από τα ντουλάπια, όπου το μόνο που υπάρχει είναι σκόνη. Βάλε εκεί καλάθια με πράγματα που χρησιμοποιείς σπάνια. Φρόντισε απλά τα καλάθια σου να είναι μεταλλικά ή υφασμάτινα ώστε να καθαρίζονται εύκολα.

abeautifulmess.com

Χρησιμοποίησε καλάθι για το φυτό σου

Αν θέλεις να βάλεις πράσινο, κάνε το με στυλ. Κρύψε τη γλάστρα ή αντικατέστησε τη με ένα εντυπωσιακό καλάθι. Είναι πολύ πιο όμορφο και εύκολο στη μετακίνηση. Έχε το νου σου να το προστατεύσεις από τη φθορά με ένα πλαστικό περίβλημα για να αποφύγεις τη διαρροή νερού ή χώματος.

thepicketfenceprojects.blogspot.com

Οργάνωσε την κουζίνα σου

Ένα όμορφο χαμηλό καλάθι, στο οποίο θα τοποθετήσεις τα μπαχαρικά και το λάδι ή το ξύδι σου χωρίς να χρειαστεί να τα κρύψεις. Κάτι αντίστοιχο μπορείς να χρησιμοποιήσεις και στο coffee table σου και μέσα να τοποθετήσεις κεριά, βιβλία, στυλό, σημειωματάρια κλπ.

hisugarplum.com

Όσο πιο παλιό τόσο πιο καλά

Ψάξε να βρεις καλάθια όσο το δυνατό πιο vintage. Όσο πιο ταλαιπωρημένα, όσο πιο ξεβαμμένα ίσως και χαλασμένα τόσο το καλύτερο. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις ένα τέτοιο καλάθι στον χώρο σου και να μην τραβήξει τα βλέμματα. Δεν χρειάζεται να του βάλεις τίποτα μέσα. Αρκεί να το αφήσεις εκεί να υπάρχει.

Δες ακόμα:
7 γρήγοροι τρόποι να ανανεώσεις το καθιστικό σου χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα
Έτσι θα διακοσμήσουν το coffee table τους αυτά τα Χριστούγεννα πέντε διακοσμητές