Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι κάποιος όταν οργανώνει ένα ταξίδι κατά τη διάρκεια των εορτών είναι τα χρήματα. Φυσικά και τα ταξίδια έχουν να κάνουν σε έναν μεγάλο βαθμό με τα χρήματα -αεροπορικά, καταλύματα, κτλ. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να οργανώσουν ένα ταξίδι άσχετα με το πόσο πολύ το θέλουν ή το χρειάζονται. Αλλά, τι θα γινόταν αν τα ταξίδια ήταν φθηνότερα και δεν ξεφεύγαμε από το budget; Κι όμως υπάρχει λύση.

Ορίστε μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις ένα φθηνό ταξίδι κατά τη διάρκεια των εορτών.

Κλείνοντας την πτήση

Η καλύτερη περίοδος να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια είναι κάπου ανάμεσα στον Απρίλιο και τα μέσα του Ιουνίου ή τον Σεπτέμβρη μέχρι και τα μέσα Νοέμβρη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα αεροπορικά, τα καταλύματα και όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες που θέλεις να κλείσεις είναι φθηνότερες.

Τα καταλύματα

Πλέον μπορείς παντού στον κόσμο να βρεις καταλύματα μέσω του Airbnb και αυτή είναι πάντα και η φθηνότερη λύση. Τα ξενοδοχεία μπορεί να είναι ωραία, αλλά πάντα καταλήγεις να πληρώνεις περισσότερα. Αν πάλι θέλεις να μείνεις σε ξενοδοχείο μπορείς να βρεις κάποιο μακριά από το κέντρο της πόλης. Είναι πάντα φθηνότερα και συνήθως έχουν και πρωινό.

Τα μεταφορικά

Σίγουρα η μετακίνηση μόλις φτάσεις στον προορισμό σου είναι δύσκολη, μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις κάποιο Uber, Mytaxi ή και Lyft, που είναι αρκετά δημοφιλή στο εξωτερικό. Είναι σίγουρα φθηνότερο από ένα ταξί. Αν πάλι θέλετε να περιηγηθείτε στην πόλη με τα πόδια, το Google Maps σου παρέχει πληροφορίες όπως, στάσεις μετρό και λεωφορείων.

Οι δραστηριότητες

Το καλύτερο σημείο του ταξιδιού είναι το να ανακαλύπτεις καινούργια αξιοθέατα και να ζεις μικρές περιπέτειες. Έτσι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κλείσεις τα εισιτήρια για αξιοθέατα και δραστηριότητες αρκετό καιρό πριν, γιατί και χρόνο θα σου εξοικονομήσει και χρήματα.

Έρευνα: Τα tour είναι συνήθως ακριβά και δεν σε αφήνουν να ανακαλύψεις πράγματα μόνη σου. Ψάξε τα κορυφαία αξιοθέατα της περιοχής online και κατέκτησε τον κόσμο! Πολλά μουσεία έχουν δωρεάν είσοδο ή μειωμένο εισιτήριο την πρώτη Παρασκευή ή Τετάρτη του μήνα.

Εκπτώσεις: Σίγουρα εξοικονομείς χρήματα όταν επωφελείσαι τις φοιτητικές εκτυπώσεις ή τις εκπτώσεις που γίνονται σε group.

Ψάξε online: Μπορείς να ψάξεις online για ειδικές προσφορές σε φαγητό, δραστηριότητες και καταλύματα. Το Groupon είναι μια από τις σελίδες που θα σου λύσουν τα χέρια.

Το φαγητό

Νηστικό αρκούδι δεν… ταξιδεύει. Έτσι αν μένεις σε ξενοδοχείο φρόντισε να έχει πρωινό, αν πάλι επέλεξες κάποιον άλλον τρόπο εστίασης μπορείς να κάνεις μια στάση στο κοντινότερο super market και να προμηθευτείς μερικά πράγματα.

Μη ξεχάσεις να έχεις μαζί σου ένα μπουκάλι νερό. Όλο και κάπου θα βρεις να το γεμίσεις και όσο θα σώζεις τον πλανήτη από άλλο ένα πλαστικό μπουκάλι, θα εξοικονομείς και χρήματα.

Δες ακόμα:

13 Instagram-worthy προορισμοί που είναι ακόμα υποτιμημένοι

Ιταλία: τα ωραιότερα άγνωστα μέρη που πρέπει να ανακαλύψεις


Πηγή: maven46.com featured image: maven46.com