Πριν λίγες μόλις ημέρες κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix με τίτλο Unbelievable. Η σημασία του τίτλου; Σίγουρα διττή.

Πρόκειται για μια παραγωγή βασισμένη σε αληθινά γεγονότα – που κανείς δεν πίστεψε εξαρχής – και σε ένα άρθρο που κατάφερε να κερδίσει ένα βραβείο Pulitzer. Το άρθρο των T. Christian Miller και Ken Armstrong έχει τίτλο “Μια απίστευτη ιστορία βιασμού”. Και είναι αυτό ακριβώς που περιγράφει. Απίστευτη τόσο για εμάς ως αποδέκτες που δεν πιστεύουμε στα μάτια μας διαβάζοντας την. Απίστευτη όμως και ως προς το θύμα Marie Adler που η ιστορία που έδωσε στις αρχές για το βιασμό της, δεν έγινε πιστευτή. Και όχι απλά δεν έγινε πιστευτή, αλλά η Marie άρχισε και η ίδια να αμφισβητεί τη μνήμη της.

Γύρω από αυτό το κορίτσι περιστρέφεται και η νέα παραγωγή του Netflix. Την Marie ενσαρκώνει η Kaitlyn Dever, με την οποία γελάσαμε πολύ στο Booksmart. Ωστόσο, τώρα ήρθε η ώρα να μας δείξει μια αλλιώτικη, πιο δραματική της πλευρά. Όταν, λοιπόν, η ιστορία της Marie αρχίζει να αμφισβητείται από τις αρχές και την οικογένεια της, οι μόνες που μένουν στο πλάι της είναι δύο γυναίκες ντετέκτιβ. Είναι εκείνες που μένουν και επιμένουν μέχρι τέλους για να βρουν μια μορφή δικαιοσύνης. Για να μην καταλήξει και η Marie δύο φορές θύμα – και του δράστη και των γύρω της.

Στα 8 επεισόδια της σειράς θα δούμε όλα εκείνα που κάνουν τόσο σαθρό αυτό το σύστημα της δικαιοσύνης. Όλα εκείνα τα βλέμματα περιφρόνησης και αμφιβολίας που θέτουν ένα θύμα σε ακόμα χειρότερη θέση. Γιατί; Γιατί προσπάθησε να μιλήσει, και να μην σιωπήσει όπως όλες οι υπόλοιπες. Φαίνεται πως αυτή που δε φοβήθηκε τελικά έλαβε τη χειρότερη αντιμετώπιση. Όταν όμως οι δύο ντετέκτιβ θα ανακαλύψουν ότι η ιστορία της Marie μοιάζει πολύ με άλλες ιστορίες βιασμών που σημειώθηκαν στην περιοχή, θα αλλάξουν τα δεδομένα. Θα δημιουργηθεί ένα μοτίβο και ίσως είναι αυτό το μοτίβο που θα οδηγήσει τελικά στην δικαιοσύνη.

Το πόσο επίπονος βέβαια είναι αυτός ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη είναι άλλο θέμα. Στο άρθρο για το οποίο μιλήσαμε παραπάνω, μπορείς να διαβάσεις όλη την ιστορία από αρχής μέχρι τέλους. Σε προειδοποιούμε για τα spoilers, μιας και θα δεις να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια σου η ιστορία μέσα από χιλιάδες λέξεις. Αν όμως έχεις υπομονή μπορείς να περιμένεις μέχρι τον Σεπτέμβριο για να δεις την ιστορία να μεταφέρεται στη μικρή οθόνη από την πλατφόρμα του Netflix.

Featured Image: imdb.com