Η Uma Thurman προχώρησε σε μία εκ βαθέων προσωπική εξομολόγηση στην Washington Post. Η ηθοποιός σχολίασε τον νόμο των αμβλώσεων στο Τέξας, μιλώντας για μία προσωπική της ιστορία την οποία χαρακτήρισε το πιο σκοτεινό της μυστικό μέχρι σήμερα.

Η Thurman μοιράστηκε για πρώτη φορά τη δική της ιστορία ενώ αποκάλεσε το νόμο για τις αμβλώσεις στο Τέξας «εργαλείο διάκρισης εναντίον εκείνων που μειονεκτούν οικονομικά». Ο νόμος του Τέξας, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου, απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά από τις έξι εβδομάδες κύησης.

«Έχω παρακολουθήσει την ακραία νομοθεσία κατά των αμβλώσεων στο Τέξας με μεγάλη λύπη και κάποιες φορές με τρόμο. Με την ελπίδα να τραβήξω τις φλόγες της πολεμικής διαμάχης μακριά από τις ευάλωτες γυναίκες, στις οποίες αυτός ο νόμος θα έχει άμεση επίδραση, μοιράζομαι τη δική μου εμπειρία. Μπορεί να μην σας ενδιαφέρει η γνώμη μιας ηθοποιού, αλλά μέσα σε αυτή την κατακραυγή νιώθω ότι είναι ευθύνη μου να μπω στα παπούτσια αυτών των γυναικών», έγραψε χαρακτηριστικά και διηγήθηκε την ιστορία της:

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Uma Thurman (@umathurman)

Και συνεχίζει:

«Ξεκίνησα την καριέρα μου ως ηθοποιός στα 15 και δούλεψα σε ένα περιβάλλον που πολύ συχνά ήμουνα το μοναδικό παιδί μέσα στο δωμάτιο. Στο τέλος της εφηβείας μου με άφησε κατά λάθος έγκυο ένας πολύ μεγαλύτερος άνδρας. Ζούσα με μία βαλίτσα στην Ευρώπη, πολύ μακριά από την οικογένειά μου και ήμουν έτοιμη να πιάσω δουλειά. Πάλεψα για να αποφασίσω τι να κάνω. Ήθελα να κρατήσω το μωρό, αλλά πώς;

Πήρα τηλέφωνο στο σπίτι μου. Η μητέρα μου τότε ήταν πολύ άρρωστη στο νοσοκομείο και ο πατέρας μου κάθισε να συζητήσει τις επιλογές μου στο προσκεφάλι της. Δεν είχαμε μιλήσει ποτέ για το σεξ στο παρελθόν. Ήταν η πρώτη φορά και ήταν πολύ άσχημο για όλους μας. Με ρώτησαν για το είδος της σχέσης μου – δεν ήταν “βιώσιμη” – και με προειδοποίησαν για το πόσο δύσκολο θα ήταν να μεγαλώσεις ένα παιδί στην εφηβεία. Η παιδική μου φαντασίωση για τη μητρότητα “επιδιορθώθηκε” όσο εξέταζα τις απαντήσεις στις πολύ συγκεκριμένες μου ερωτήσεις. Είχα μόλις ξεκινήσει την καριέρα μου και δεν είχα τους πόρους για να δημιουργήσω ένα σταθερό σπίτι – ούτε για τον εαυτό μου. Αποφασίσαμε σαν οικογένεια ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω με την εγκυμοσύνη και συμφώνησα να την τερματίσω.»

«Πόνεσα πάρα πολύ, αλλά δεν παραπονέθηκα γιατί είχα εσωτερικεύσει τόσο πολύ την ντροπή μου, που ένιωσα ότι άξιζα τον πόνο», τόνισε εξηγώντας πως αυτή η απόφαση αλλάζει όχι μόνο τη ζωή των γυναικών και των κοριτσιών αλλά και ολόκληρη την ψυχοσύνθεσή τους.

«Είμαι 51 ετών και μοιράζομαι την ιστορία αυτή από το σπίτι μου, όπου μεγάλωσα τα τρία μου παιδιά που είναι η υπερηφάνεια και η χαρά μου.

Η ζωή μου υπήρξε εκπληκτική, είχε δυσκολίες, προκλήσεις, απώλειες, φόβο -όπως οι ζωές πολλών γυναικών- αλλά σημαδεύτηκε – όπως και οι δικές τους – από κουράγιο και συμπόνια.

Έφερα στον κόσμο τα μαγικά, όμορφα παιδιά μου με άνδρες τους οποίους αγαπούσα και εμπιστευόμουν αρκετά ώστε να τολμήσω να φέρω ένα παιδί μέσα σε αυτό τον κόσμο. Δεν μετανιώνω το μονοπάτι που ταξίδεψα. Χειροκροτώ και στηρίζω γυναίκες που κάνουν άλλες επιλογές. Η άμβλωση που έκανα εγώ σαν έφηβη ήταν η πιο δύσκολη απόφαση στη ζωή μου, μία απόφαση που μου έφερε αγωνία και με λυπεί μέχρι σήμερα.»