Εάν έχεις τερματίσει ποτέ μια σχέση στα αρχικά της στάδια γιατί κάτι ξαφνικά σε έκανε να αλλάξεις γνώμη, λογικά θα γνωρίζεις τον όρο που θα διαβάσεις παρακάτω.

Πρόκειται για ένα παράξενο αίσθημα, το αντίθετο από αυτό με τις πεταλούδες αλλά αρκετά παρόμοιο. Στα ελληνικά δεν υπάρχει ο όρος (ακόμα) αλλά αν θέλεις να του δώσεις σώνει και ντε ένα όνομα, στα εξωτερικά το ονομάζουν ‘’The Ick’’.

Γιατί αισθάνεται όμως κανείς το ‘’The Ick’’;

Κατά τη διάρκεια όλων των σχέσεων σε κάποια φάση, υπάρχουν στιγμές περιφρόνησης ή ακόμη και αποστροφής για ορισμένες συνήθειες, καταστάσεις ή ακόμα και για το ίδιο το πρόσωπο που εμπλέκεται. Σκέψου κάτι σαν το αίσθημα του cringe, αλλά πιο έντονο.

Εάν το ‘’The Ick’’ εμφανίζεται μετά από μερικά ραντεβού με κάποιον που μόλις γνώρισες, είναι συνήθως ένα σημάδι ότι ίσως δεν είναι το άτομο που νομίζατε ότι ήταν. Βέβαια πολλές φορές, μπορεί κάτι να σε ξενερώσει στη συμπεριφορά ή σε μία συνήθεια του άλλου, όμως πρέπει να θυμάσαι πως είμαστε άνθρωποι και κανένας δεν είναι τέλειος.

Πότε ακολουθείς το ένστικτο σου και πότε το προσπερνάς;

Αν είναι κάτι μικρό που σε ενόχλησε, αξίζει μάλλον να κάνεις και λίγο τα στραβά μάτια ή έστω να δώσεις μία ακόμα ευκαιρία. Ωστόσο, αν αρχίσεις να βρίσκεις ένα άτομο με το οποίο βγαίνετε καιρό αδιάφορο ή εκνευριστικό με οποιονδήποτε τρόπο, είναι καλύτερο να τερματίσετε τη σχέση. Ειδικά αν αυτό συμβαίνει με κάθε του συμπεριφορά.

Ακόμα κι αν φαίνεται παράλογο σε ορισμένες συνθήκες, η διαίσθησή είναι ένα πραγματικά ισχυρό πράγμα που συνδέει το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα σου, καθιστώντας τη αν μη τι άλλο άξια εμπιστοσύνης. Εάν αισθάνεσαι ότι αυτές οι μικρές ενοχλήσεις δεν είναι κάτι που μπορείς να ξεπεράσετε, τότε μάλλον πρέπει να προχωρήσεις.

Αν πάλι δεν είσαι σίγουρη, μπορείς πάντα να ρωτήσεις τη μαμά σου. Ξέρεις πως 9 στις 10 περιπτώσεις έχει δίκιο. Και ας μην το παραδέχεσαι.