Είναι δύσκολο να περιγράψουμε το γιατί ένα τζάκι κάνει ένα σπίτι να έχει την αίσθηση του σπιτικού. Σε ένα σαλόνι, το τζάκι γίνεται αμέσως το κέντρο της προσοχής, και οι διακοσμητές προτείνουν όλα τα έπιπλα να είναι στραμμένα προς αυτό. Ο τρόπος με τον οποίο έχει πλαισιωθεί ένα τζάκι μπορεί να προσθέσει μια νότα άλλης εποχής.

Όποιος και να είναι ο λόγος που λατρεύουμε το τζάκι σε ένα σπίτι, μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι είναι στο επίκεντρο της προσοχής μας. Δεν θα έπρεπε να λοιπόν να πειραματιστούμε με την διακόσμησή του εφόσον είναι το κεντρικό κομμάτι ενός χώρου; Έτσι απλά για να το κάνουμε statement piece; Αυτές είναι μερικές από τις προτάσεις που μας δίνουν οι influencers διακόσμησης εσωτερικών χώρων.

1.  Βάψε την κορνίζα γύρω από το τζάκι σου με ένα παστέλ χρώμα

Αυτό είναι ίσως το πιο δημοφιλές χρώμα για τζάκι, και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί. Τα παστέλ και οι πιο “dusty” αποχρώσεις του ροζ δημιουργούν μια παιχνιδιάρικη αίσθηση και μπορούν να δημιουργήσουν μια αντίθεση σε ένα σκούρο τοίχο.

2. Επίλεξε μια πιο “κορεσμένη” εκδοχή ενός ήδη έντονου χρώματος

https://www.instagram.com/p/B9i6YfnBa_x/?utm_source=ig_embed

Αν θες να προσθέσεις λίγη θερμότητα σε ένα κατά τ’ άλλα “ήσυχο” χρωματικά χώρο, επίλεξε ένα έντονο θερμό χρώμα σε μια πιο κορεσμένη απόχρωσή του. Τέτοιες αποχρώσεις είναι το μαρόν, το βουργουνδί και το μαονί.

3. Πολυχρωμία με λίγο πιο ψυχρά χρώματα

Το γεγονός ότι ένα τζάκι είναι συνδεδεμένο με τη θερμότητα και τη θαλπωρή δεν πρέπει να καθορίζει το πως θα επιλέξεις το χρώμα της κορνίζας του. Πειραματίσου με αποχρώσεις του μπλε. Έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα χρώματα που ηρεμούν τόσο τα μάτια όσο και το μυαλό. Βρες λοιπόν την απόχρωση σκούρου μπλε ή electric που ταιριάζει στο χώρο σου και εφάρμοσέ τη στην κορνίζα του τζακιού σου.

4. Χρησιμοποίησε ένα απαλό χρώμα για να δώσεις φως στο χώρο

Αν το τζάκι σου είναι σκαλιστό, η καλύτερη επιλογή είναι να το βάψεις με ένα πιο απαλό χρώμα. Η ένταση δίνεται ούτως ή άλλως από τα σκαλίσματα και μόνο ένα απαλό χρώμα θα μπορέσει να τα αναδείξει επαρκώς.

5. Δες τι ταιριάζει στα χρώματα που ήδη έχεις επιλέξει για το χώρο σου

Αν τα χρώματα που έχεις ήδη επιλέξει για το σαλόνι σου είναι έντονα, μην προσθέσεις άλλο ένα αντίστοιχο για το τζάκι. Προτίμησε το λευκό. Το λευκό έχει την ιδιαιτερότητα να δημιουργεί μια ψυχρή και έντονη αντίθεση σε έναν κατά τ’ άλλα χρωματιστό χώρο. Μην το αποφεύγεις σαν επιλογή όταν παίζεις με τα χρώματα του χώρου σου.

featured image: Houzz