Είναι γνωστό πως μερικές φορές τα απλά πράγματα είναι και τα πιο ωραία. Το ίδιο ισχύει και για τη μαγειρική. Υπάρχουν συνταγές που μπορούν να δημιουργήσουν το καλύτερο αποτέλεσμα με ελάχιστα υλικά, και χωρίς καθόλου κόπο.

Εδώ θα δεις μια συνταγή για πεντανόστιμα τρουφάκια σοκολάτας, με μόνο τρία υλικά και χωρίς ψήσιμο. Πίστεψέ μας, θα τα λατρέψεις ακόμα και εάν δεν σου αρέσει το αβοκάντο!

Υλικά:

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 180 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • μισό κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • σοκολάτα σε σκόνη ή όποιο άλλο υλικό θες για topping (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βάλε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να λιώσουν καλά. Λιώσε με ένα πιρούνι το αβοκάντο και πρόσθεσε σε αυτό το μείγμα της σοκολάτας και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάλε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά ή μέχρι να έχει σφίξει αρκετά. Μόλις το μείγμα έχει σφίξει, χρησιμοποίησε 2 μικρά κουταλάκια ή τα χέρια σου για να κάνεις τα τρουφάκια όσο πιο στρογγυλά μπορείς. Τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Μετά βούτα τα ένα-ένα σε ένα μπολ με το topping που έχεις επιλέξει (σκόνη σοκολάτας, καρύδα, τρούφα κ.λπ)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Νιόκι κολοκύθας με σάλτσα βουτύρου