Όλοι μας , λίγο-πολύ, έχουμε την τάση να αναβάλλουμε πράγματα που πρέπει να κάνουμε στην καθημερινότητά μας. Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Είτε λόγω βαρεμάρας, είτε κακής διάθεσης, είτε δύσκολης περιόδου που διανύουμε, έχουμε βρεθεί σίγουρα κάποια στιγμή στη θέση του να έχουμε ένα σωρό υποχρεώσεις σε εκκρεμότητα και να μην τις διεκπεραιώνουμε.

Ας δούμε, λοιπόν, μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, για να βοηθήσουμε κάπως τον εαυτό μας να βγει από αυτή την άβολη κατάσταση.

  • Για αρχή, το πιο βασικό, είναι να τηρούμε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου. Κοιμόμαστε και ξυπνάμε συγκεκριμένη ώρα. Εάν τύχει και κοιμηθείς πιο αργά από ότι συνηθίζεις, καλό είναι να βάλεις το ξυπνητήρι στη σταθερή σου ώρα αφύπνισης και να σηκωθείς από το κρεβάτι την ώρα που θα χτυπήσει.
  • Κρατώντας ένα ημερολόγιο ή σημειώνοντας σε ένα τετράδιο τις δουλειές που έχουμε να κάνουμε, είναι πιο εύκολο να χωρίζουμε κάθε μέρα τα σημαντικότερα καθήκοντα, έτσι ώστε να μην αφήνουμε για το τέλος της εβδομάδας μια τεράστια λίστα πραγμάτων που ΔΕΝ κάναμε όταν έπρεπε.
  • Κάν’το με καλή παρέα! Όσες από τις δουλειές σου, είναι εφικτό τουλάχιστον. Σίγουρα, είναι λιγότερο ζόρικο να περιμένεις στην ουρά της τράπεζας παρέα με κάποιον φίλο, που θα σε πάει και για καφέ μετά.
  • Από τις πιο συνήθεις και τετριμμένες ατάκες, ξέρω, αλλά η καλή διατροφή και η γυμναστική βοηθούν πάρα πολύ τη διάθεσή μας. Κατ’επέκταση και την όρεξή μας να κάνουμε το οτιδήποτε.
  • Επιβραβεύοντας τον εαυτό μας, όταν διεκπεραιώνει μια δύσκολη δουλειά, βοηθάμε στο να επαναληφθεί αυτή η διαδικασία. Κοινώς, εάν στρωθείς στο διάβασμα για την εξεταστική/διπλωματική/πτυχιακή/project για τη δουλειά και αφήσεις για λίγες μέρες στην άκρη της ποτάρες και τα ξενύχτια, μπορείς αφού τελειώσεις και, φυσικά, πετύχεις, να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου με τα λεφτά που ΔΕΝ ξόδευες αυτό το διάστημα, π.χ. ένα ακριβό ρούχο ή ένα ταξιδάκι-εξπρες.
  • Για τέλος, αν δεις οτι τα καταφέρνεις καλά για 6 μέρες, την έβδομη κάνε οτι γουστάρεις. Μέχρι και ο Θεός ξεκουράστηκε την Κυριακή.