Θέλει κότσια να παραδεχτείς όλα αυτά που κάνεις λάθος. Ειδικά αν δεχτείς ότι αυτά που λες στις συνεντεύξεις για δουλειά είναι ψέματα. Όλα ψέματα.

Η τεμπελιά της Δάφνης Τσαρτσάρου

Δε μιλάμε, φυσικά, για ένα συνηθισμένο δείγμα οκνηρίας, του τύπου «βαριέμαι να πάω γυμναστήριο». Μιλάμε για το πιο γνήσιο και ανεπανάληπτο τεμπελόσκυλο που κυκλοφορεί στα ελληνικά εδάφη. Πρέπει να μελετηθεί από επιστήμονες το άνοιγμα που μπορεί να κάνει το χέρι μου για να πιάσει το τασάκι από απόσταση ενός μέτρου , προκειμένου να μη σηκωθώ από τον καναπέ.

Η ενοχή της Παναγιώτας Φελλούρη

Είμαι η Παναγιώτα και είμαι ενοχική. Θα μπορούσε να είναι η εισαγωγή της αυτοβιογραφίας μου ή του λόγου μου σε γκρουπακι ανώνυμων ενοχικών. Έτσι απλά είμαι ενοχική και έτσι απλά είναι ελάττωμα. Έχω και άλλα βέβαια. Αλλά αυτό κερδίζει με διαφορά (και παίρνω την ευθύνη για αυτό). Το καλό με το να είσαι ενοχικός άνθρωπος, πιστεύω, είναι ότι κάνεις κακό μόνο στον εαυτό σου και όχι στους γύρω σου και έτσι γλιτώνεις κάποιες ενοχές και κάποια “Συγγνώμη” παραπάνω.

Κάτι που μοιάζει αλλά δεν είναι κόμπλεξ ανωτερότητας της Αναστασίας Γρίμπα

Χρεώνω εύκολα τους γύρω μου με ατέλειες και μετά νευριάζω με αυτές. Θα ήθελα να μην παραδεχτώ ότι αυτό κάποιος θα το έλεγε και κόμπλεξ ανωτερότητας. Το οποίο είναι εξαιρετικά βλαμμένο χαρακτηριστικό και σε καθιστά άξια για πολλά χαστούκια. Μέχρι να βρεθεί κάποιος να στο τρίψει στη μούρη και να καταλάβεις πόσο λάθος είσαι και πόσο πολύ πρέπει να διορθώσεις αυτό το ελάττωμα.

Το ζώδιο της Χριστίνας Κοφινάκου

Όταν σε ρωτάνε ποιο είναι το μεγαλύτερο σου ελαττώματα είναι σαν να πρέπει να διαλέξεις ένα από τα χειροτέρα σου βρακιά και να δείξεις το καλύτερο.

Το δικό μου βρακί λέγεται «Ιχθύς». Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο έχεις πολλά δυσλειτουργικά χαρίσματα ή γλυκούλικα ελαττώματα. Είμαι ονειροπόλα με μόνιμο on στην εργοστασιακή λειτουργία σεναρίων (ενίοτε θέλω restart ή χαστούκι για να έρθω σε επαφή με την πραγματικότητα) Ρομαντική (Σε ένα κόσμο που ο λύκος βιάζει την κοκκινοσκουφίτσα και ο Πρίγκιπας έχει Tinder). Καθόλου ανεχτική σε όσους χρησιμοποιούν καθημερινά τις λέξεις «γλυκούλα, αγαπάκι, κουκλίτσα μου, χρυσό μου κτλ», ανυπόμονη με ταξιτζήδες και baby on board στους δρόμους και με μια έμφυτη «κλΗση» στο παράνομο παρκάρισμα.

Η γνώμη της και η γνώμη του υπόλοιπου κόσμους για την Δέσποινα Δημητριάδου

Όφου, όφου! Είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιλέξεις ποιο από τα ελαττώματά σου μπορεί να είναι το μεγαλύτερο γιατί αναπόφευκτα ακολουθεί η ερώτηση… ok μεγαλύτερο για ποιον; Το βέβαιον είναι πως δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς να έχει ελαττώματα όμως τις περισσότερες φορές η γνώμη που έχουμε για τον εαυτό μας με την γνώμη που έχουν οι υπόλοιποι για μας απλούστατα: Δεν ταυτίζονται! Για να το πάμε ακόμα παραπέρα τις περισσότερες φορές δεν συμφωνεί και η γνώμη που έχουν οι άλλοι για το ποιο είναι το δικό μας μεγαλύτερο ελάττωμα. Έτσι λοιπόν για μένα μάλλον το grande μου ελάττωμα -και πιστέψτε με έχω πολλά από δαύτα- τελικά να είναι το ότι δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ποιο θεωρεί η πλειοψηφία του περιβάλλοντός μου ως… μεγαλύτερο!

Η σιγουριά της Μαργαρίτας Γραμματικού

Σε ένα τέτοιο office laundry θα μπορούσαμε όλοι απλώς να γράψουμε ένα από τα τρία ελαττώματα που έχουμε έτοιμα σε περίπτωση που μας ρωτήσουν σε κάποια συνέντευξη για δουλειά. Παρ’ όλα αυτά, όλοι ξέρουμε πως αυτά τα ελαττώματα δεν είναι αληθινά καθώς το ‘είμαι τελειομανής’ και το ‘είμαι εργασιομανής’ είναι όλο λάθος. Εγώ πάντως μπορώ να σου πω ένα εκατομμύριο λόγους που δεν είμαι τέλεια αλλά ο κυριότερος είναι ότι θέλω να είμαι σίγουρη. Σίγουρη για το ότι αυτό που θα κάνω θα είναι η πιο σωστή επιλογή και θα με οδηγήσει εκεί που θέλω. Σίγουρη ότι δε θα υποφέρω και σίγουρη για το αποτέλεσμα. Άσχετα αν τελικά τα κάνω άνω κάτω γιατί ποτέ δεν είμαι.

Οι εναλλακτικές της Γεωργίας Κωτσιοπούλου

Θέλω να έχω εναλλακτικές για όλα. Δηλαδή ακόμα κι αν δεν πετύχει ο καφές να έχω έτοιμο έναν άλλον. Αυτό σε γεμίζει άγχος, κούραση και σου τινάζει τα αποθέματα του overthinking στον αέρα. Δηλαδή και τώρα που τα λέμε εδώ και θέλω να αναφέρω το ελάττωμα των εναλλακτικών θέλω να έχω μια εναλλακτική ακόμα και για αυτό, ένα εναλλακτικό ελάττωμα, μήπως και κάποιος αναγνώστης δεν μείνει ευχαριστημένος από την πετριά μου, οπότε να έχω και ένα δεύτερο να βρίσκεται. Αυτό λέγεται μάλλον λούπα, φαύλος κύκλος, τρέλα. Να πω όμως ότι αυτό το κουσούρι με έχει βγάλει πολλές φορές από την δύσκολη θέση και προσωπικά και επαγγελματικά. Για να τα λέμε όλα.