Η πραγματική ευτυχία κρύβεται στα απλά και καθημερινά πράγματα. Όλα εκείνα που δεν εκτιμώνται όπως θα έπρεπε από τον καθένα μας. Φυσικά δεν αναφέρομαι στα υλικά αγαθά, αλλά σε στιγμές που αξίζεις να τους σκάσεις ένα χαμόγελο και να νιώσεις χαρούμενη που έχεις πράγματα που για κάποιους άλλους δεν είναι δεδομένα. 1. Πάρε μία αναπνοή

Μπορεί να σου ακούγεται χαζό, αλλά η αναπνοή γίνεται αυτόματα και δεν χρειάζεται κάποια παραπάνω σκέψη για κάτι που είσαι φτιαγμένη να κάνεις. Αλλά! Αν αναπνεύσεις χωρίς να ταλαιπωρείς τον εαυτό σου με διάφορα, να πάρεις τον χρόνο που χρειάζεσαι ώστε να κάτσεις λίγα λεπτά εντελώς μόνη σου και να πάρεις μια βαθιά αναπνοή, θα βελτιώσεις την διάθεση σου σε μεγάλο και σημαντικό βαθμό. Ειδικά αν ταλαιπωρείσαι από άγχος, θα είναι πάντα μια καλή ευκαιρία να ηρεμείς και να ξεκουράζεις τον εγκέφαλό σου. Είναι κάτι που μπορείς να κάνεις οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή και να χαρίσεις στον εαυτό σου το χαμόγελο που χρειάζεται.

2. Βάλε την άσκηση στην καθημερινότητά σου

Η άσκηση δεν χαρίζει στο πρόσωπο σου χαμόγελο μόνο και μόνο γιατί νιώθεις μια αυτοπεποίθηση παραπάνω στο σώμα σου, αλλά υπάρχει εξήγηση που συνδέεται με ένα πιο ευχάριστο mood. Όταν ασκείσαι το σώμα σου ελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες σχετίζονται με ορμόνες που σου προκαλούν μια ευθυμία και χαρά παραπάνω. Οπότε όταν νιώθεις ότι είσαι πιεσμένη, όταν δεν είσαι καλά και το μόνο που θες είναι να κλειστείς στο δωμάτιο σου χωρίς φώτα κοιτάζοντας μόνο το ταβάνι, τότε σήκω, πήγαινε στο σαλόνι και κάνε yoga ή πιλάτες. Σου εγγυόμαστε ότι θα νιώσεις αμέσως καλύτερα.

3. Βγες έξω και απόλαυσε τον ήλιο

Η ευτυχία κρύβεται στο φως του ήλιου. Δεν χρειάζεται άλλωστε επιστημονική εξήγηση για το ότι όλοι νιώθουμε πολύ καλύτερα μόλις μας χτυπήσει κατακούτελα. Χάρη στον ήλιο, ο οργανισμός σου λαμβάνει βιταμίνη D, την οποία σίγουρα την βρίσκεις και στις τροφές, αλλά μία βόλτα μόνο στην ηλιόλουστη μέρα αρκεί. Ευτυχώς ζούμε στην Ελλάδα και είμαστε όλοι πλούσιοι σε βιταμίνη D.

4. Διαλογισμός

Σε χαλαρώνει, σε ηρεμεί και σε βοηθάει να κλείσεις έστω και για λίγο τους διακόπτες. Μπορεί να νομίζεις ότι δεν υπάρχει χρόνος στην ήδη πολυάσχολη ημέρα σου, αλλά τα οφέλη που σου δίνει ο διαλογισμός αξίζουν για να τον δημιουργήσεις εσύ. Επιπλέον σου απομακρύνει το άγχος, αυξάνει την συγκέντρωση σου και βοηθάει την μνήμη σου.

5. Κάνε ένα ωραίο μπάνιο

Μετά από μία δύσκολη και γεμάτη άγχος ημέρα, ένα πράγμα που μπορείς να κάνεις για να νιώσεις αμέσως πολύ καλύτερα, είναι ένα ζεστό, χαλαρωτικό και μεγάλης διάρκειας μπάνιο. Δώσε τον χρόνο στον εαυτό σου και μην υποτιμάς την δύναμη που έχει.

6. “Κέρασε” τον εαυτό σου

Το να κάνεις κάτι που αγαπάς δεν σε ανεβάζει ψυχολογικά. Μία κακή μέρα στην δουλειά που αγαπάς δηλαδή, μπορεί να ξεχαστεί με το να ασχοληθείς με πράγματα που σ’αρέσουν όπως να αγοράσεις εκείνο το ζευγάρι παπούτσια που θες καιρό τώρα, ή να απολαύσεις το αγαπημένο σου φαγητό ακόμα κι αν έχει πολλές θερμίδες. Μπορεί ωστόσο να είναι και ένα χόμπι αυτό που θα σου φτιάξει την διάθεση, όπως η ζωγραφική, ο χορός κτλ.

7. Κοιμήσου 8 ώρες

Όχι λιγότερο από 8 ώρες ύπνου καθημερινά. Είναι πολύτιμος και επηρεάζει σημαντικά την διάθεσή σου, γ’αυτό πρέπει να γίνει προτεραιότητά σου.