Αν η δουλειά σου σε αναγκάζει να κάθεσαι πολλές ώρες στο γραφείο και είναι τόσο απαιτητική που δεν προλαβαίνεις να πας γυμναστήριο τις απογευματοβραδινές ώρες, με αποτέλεσμα να νιώθεις όλο το σώμα σου πιασμένο, τότε μάλλον πρέπει να κάνεις κάποιες ασκήσεις στο γραφείο. Ναι, καλά διάβασες. Στο γραφείο. Δεν θα αποκτήσεις φυσικά κορμί από αυτές, σίγουρα όμως θα βοηθήσουν το σώμα σου από την ακινησία.

1. Η ασκήση στον εκτυπωτή

Όσο περιμένεις να εκτυπωθούν 50 σελίδες για το αφεντικό σου, μπορείς αντί να στέκεσαι όρθια σκεπτόμενη όλες τις υποχρεώσεις που έχεις ή πόσο άδικη είναι η ζωή γενικότερα, να κάνεις μια άσκηση χαλαρή. Βάλε τα χέρια σου μπροστα στον εκτυπωτή, ίσιωσε τα πόδια σου προς τα πίσω και σπρώξε την πλάτη σου προς τα κάτω και πάνω αντίστοιχα. Σταμάτησε μόλις είναι έτοιμες οι εκτυπώσεις.

2. Κάνε το λάπτοπ βαράκι

Μην γελάς. Το λάπτοπ δεν είναι ελαφρύ, το μόνο σίγουρο. Όσο περιμένεις κάποιον πελάτη στην αίθουσα συνεδριάσεων ή η δουλειά τυγχαίνει κάποια στιγμή να είναι περιορισμένη, κάνε κάποιες ασκήσεις για τα χέρια με το λάπτοπ σου. Διαφορετικά, αν έχεις επιτραπέζιο υπολογιστή, μπορείς να κάνεις το ίδιο με ένα γυάλινο γεμάτο μπουκάλι. Έτσι γίνονται τα ποντίκια. 3. Στριφογύρισε την καρέκλα σου

Απλό και συγχρόνως βοηθητικό. Όσο είσαι καθισμένη στην καρέκλα, όρθωσε την πλάτη σου και βάλε τα χέρια σου πάνω στο γραφείο για αντίσταση. Στριφογύρισε την καρέκλα λίγες φορές και χαιρέτησε τους κοιλιακούς που έρχονται.

Διάβασε ακόμα: Γιατι ζαλιζεσαι κατα τη διαρκεια της γυμναστικης

4. Γύμνασε τα πόδια

Όσο μιλάς στο τηλέφωνο με κάποιον πελάτη ή συνεργάτη που συνήθως ξέρεις ότι παίρνει μια κάποια ώρα, γύμνασε τα πόδια σου σηκώνοντας μία το ένα, μία το άλλο, ψηλά. Αυτή είναι και μία άσκηση που δεν θα καταλάβουν οι γύρω σου αν σκεφτείς ότι θα γίνεται κάτω απ’το γραφείο σου.

5. Χρησιμοποίησε τις σκάλες

Τόσο απλό, αλλά τόσο εύκολο να το ξεχάσεις. Η χρήση του ασανσέρ είναι σχεδόν αυτόματη και όχι μόνο στην δουλειά σου. Από αύριο όμως ξεκίνα να ανεβοκατεβαίνεις στο γραφείο με τις σκάλες, ακόμα κι αν βρίσκεται στον έκτο όροφο.

6. Jogging για δευτερόλεπτα

Δεν εννοούμε φυσικά να αρχίσεις το τρέξιμο στην αυλή, διότι υπάρχει πιο γρήγορος τρόπος. Σήκω, σπρώξε λίγο την καρέκλα πίσω και κάνε επιτόπου τρέξιμο λίγων δευτερολέπτων. Μην χάνεις και την φόρμα σου.

7. Διάλειμμα για λίγο καφέ

Εκεί που θα κάθεσαι λίγο όρθια να ξεπιαστείς απολαμβάνοντας τον καφέ σου, αξιοποίησε σωστά εκείνα τα λεπτά του χρόνου σου. Σήκωσε μία το ένα πόδι και μία το άλλο προς τα πίσω πιέζοντας ταυτόχρονα τους μύες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω, να μην σε δει το αφεντικό σου.

Διάβασε ακόμα: Tips για να κάνεις γυμναστική τις καυτές ημέρες