Ας είμαστε ειλικρινείς… Οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε πώς να προσελκύσουμε και να φλερτάρουμε κάποιον που μας ενδιαφέρει. Ή μάλλον νομίζουμε ότι ξέρουμε, αλλά τελικά κάνουμε μια τρύπα στο νερό. Και πάνω που έκανες μια αρχή και κάπως πάει καλά, κάτι κάνεις και τα χαλάς όλα. Έλα, ξέρεις σε τι αναφέρομαι. Πίεση, νεύρα, γκρίνια, ζήλιες και όλα αυτά που κάνουμε – και καλά – για να ζωντανέψουμε το ενδιαφέρον του άλλου. Που είναι λίγο λάθος και φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Γιατί όμως μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θέμα κάναμε την έρευνα μας, ρωτήσαμε, ψάξαμε, μάθαμε και σου παρουσιάζουμε αυτά που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα και ο τρόπος που φλερτάρεις να είναι αποτελεσματικός. Δώσε προσοχή:

1. Τα κοπλιμέντα είναι πάντα ευπρόσδεκτα Περιορίσου σε κομπλιμέντα που δεν έχουν να κάνουν με την εξωτερική εμφάνιση. Είναι ωραίος, το ξέρει, του το έχουν πει αρκετές φορές. Κάνε τη διαφορά και πες του κάτι που δεν του έχουν πει ξανά. Άσε έξω απ’ το παιχνίδι την εξωτερική εμφάνιση και κάνε πιο ουσιαστικό το φλερτ. «Μου αρέσει το μυαλό σου και καλύτερο κομπλιμέντο από αυτό, δε θα πάρεις», να τα λέμε και αυτά.

2. Κοινά ενδιαφέροντα Τι πιο ωραίο από το να έχεις κοινά ενδιαφέροντα με τον άλλο; Κι αν δεν έχεις να αποκτήσεις. Μιλήστε για κάτι που έχετε κοινό. Μουσική, ταινίες, χομπι, ταξίδια κτλ κτλ. Αν τα γούστα σας δεν ταιριάζουν αλλά υπάρχει αυτό το κάτι, δοκίμασε να μπεις για λίγο στον κόσμο του. Δείξε ενδιαφέρον για αυτά που του αρέσουν. Μάθε κι εσύ ποιος είναι τελικά αυτός ο ροκ τύπος που τραγουδάει αυτά τα τραγούδια που είναι τόσο μακριά από σένα. Και πού ξέρεις; Ίσως τελικά να γίνουν και τα δικά σου αγαπημένα!

3. Ελευθερία Δώσε ελευθερία, χώρο κι όλα τα’ άλλα θα έρθουν. Το να πιέζεις το μελλοντικό έτερον ήμισυ είναι μια παγίδα στην οποία όλοι πέφτουμε. Με την οικειότητα που αποκτάτε σιγά σιγά λογικό είναι ότι θα κολλήσεις λίγο ξαφνικά επάνω του και έτσι θα αρχίσουν τα παράπονα, οι γκρίνιες και συνεπώς τα προβλήματα. Εάν πραγματικά σε ενδιαφέρει να βγει κάπου όλο αυτό δώσε στον άλλο την ελευθερία που χρειάζεται. Μην πιέζεις τα πράγματα, μόνο ένταση μπορεί να προκαλέσεις. Χαλαρά κι ωραία!

4. Χαμόγελο  Λένε ότι με το χαμόγελο μπορείς να καταφέρεις πολλά. Ένα από αυτά είναι και το να προσελκύσεις αυτόν που σ’ ενδιαφέρει. Το χαμόγελο είναι κάτι σαν κοινό σινιάλο σε όλες τις κουλτούρες που κάνει τον απέναντι σου να νιώσει καλά και του ξυπνάει την εμπιστοσύνη. Όταν θέλεις όντως να προσελκύσεις κάποιον μην το παίξεις δύσκολη και μυστηριώδης. Αρκεί ένα χαμόγελο για να πετύχεις τον σκοπό σου. Μην ξεχνάς ότι οι άνθρωποι που χαμογελούν είναι πάντα πιο διασκεδαστικοί!

Gif: tumblr
Gif: tumblr

5. Κάνε τον φίλο σου Αυτή η συμβουλή μπορεί να αποβεί και καταστροφική, γι’ αυτό να είσαι προσεκτική. Δε σου λέμε να γίνεται κολλητοί, αλλά ξέφυγε λίγο από το καθαρό φλερτ. Προσπάθησε να είσαι χαλαρή, αυθόρμητη και ευδιάθετη ξεφεύγοντας λίγο από το μοτίβο του θέλω-να-γίνει-κάτι-μεταξύ-μας. Βγάζοντας από το μυαλό σου τον τελικό σου σκοπό θα καταφέρεις να είσαι ο εαυτός σου, αυτός που είναι ευχάριστος με τους φίλους του και που κάνει πλάκα. Η φιλική συζήτηση θα τον κάνει να θέλει να σε γνωρίσει περισσότερο και μετά όλα θα πάρουν το δρόμο τους!

6. Χιούμορ  Το χιούμορ είναι ένα από τα βασικά συστατικά του φλερτ. Κάντε λίγη πλάκα, πείτε κανένα αστείο και αυτόματα θα ελαφρύνει το κλίμα και θα έρθετε και πιο κοντά. Οι άνθρωποι με χιούμορ τις περισσότερες φορές είναι και έξυπνοι. Και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το έξυπνο χιούμορ είναι ελκυστικό και πολύ γοητευτικό. Κατευθείαν κερδίζεις πόντους!

featured image: menaiset.fi