Το 2018 είναι η χρονιά που πρέπει να αγκαλιάσεις τις ατέλειες του χώρου σου.

Σίγουρα το ζητούμενο είναι ένας χώρος ο οποίος θα σε ξεκουράζει και θα σε ανανεώνει και αυτό ακριβώς σου προσφέρουν τα interior trends αυτή τη χρονιά. Βάζουμε ένα τέλος στον μινιμαλισμό καθώς και τα μονόχρωμα δωμάτια και μπαίνουμε σε νέα μονοπάτια: μεγάλες αντιθέσεις με μοτίβα άσπρου μαύρου, φυτά εσωτερικού χώρου, έντονοι συνδυασμοί χρωμάτων και υφών -όπως το βελούδο- καθώς και τεχνοτροπίες μέχρι και στο επάνω κομμάτι του χώρου είναι μόνο λίγες από τις αλλαγές που έφερε το 2018. Εάν ανακαινίζεις το χώρο σου και θέλεις κάτι ανάλογο με αυτά που βλέπεις στο Pinterest πρέπει να είσαι σε θέση να διαλέξεις τις κατάλληλες τάσεις που θα εφαρμόσεις στο χώρο σου, για αυτό εμείς συγκεντρώσαμε κάποια trends που δεν πρέπει να σου διαφύγουν!

Βάλε παντού πλακάκια

Είτε μονόχρωμα, είτε με κάποιο έντονο μοτίβο είναι η πινελιά που χρειάζεται ο χώρος σου για να ανέβει. Δίνουν μια εξίσου μοντέρνα αίσθηση στο μπάνιο σου, όσο και στην κουζίνα σου και σίγουρα μπορούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον σε ένα χώρο. Χρειάζεται όμως προσοχή στα αντικείμενα που θα επιλέξεις να πλαισιώσουν το υπόλοιπο δωμάτιο καθώς το ζητούμενο είναι ένα έντονο αποτέλεσμα χωρίς όμως μεγάλες υπερβολές και φλυαρία.

Image: bhg.com
Image: bhg.com

Δώσε προσοχή στη ντουλάπα

Κάποιοι ισχυρίζονται πως είναι το έπιπλο που μπορεί να μεταμορφώσει ένα χώρο στη στιγμή και συμφωνώ απόλυτα. Μια ντουλάπα για παράδειγμα με έντονα ξύλινα πόμολα δίνει μια βαρύτητα στο χώρο, δημιουργώντας έναν καμβά πάνω στον οποίο αν δουλέψεις μπορείς να έχεις ένα υπέροχο διακοσμητικό αποτέλεσμα. Αντίστοιχα στην κουζίνα διάλεξε ντουλάπια που θα κάνουν τη διαφορά καθώς μεγάλη τάση πλέον είναι και το πολύχρωμο.

Image: delightfull.eu
Image: delightfull.eu

Τέλος στην αυστηρότητα

Το σαλόνι σου χρειάζεται μια αλλαγή και αυτή σίγουρα πρέπει να περιλαμβάνει μια πιο εναλλακτική επιλογή στα έπιπλα. Το αυστηρό μοτίβο τραπέζι-καναπές δίνει τη θέση του σε σκαμπό, μικρά τραπεζάκια και αναπαυτικά πουφ, τα οποία θα δώσουν ζεστασιά στο καθιστικό σου και σίγουρα θα δημιουργήσουν μια χαλαρωτική και πιο φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Image: myhomedecorguide.com
Image: myhomedecorguide.com

Όχι άλλα μεταλλικά αντικείμενα

Κυρίως σε ό,τι αφορά το μπάνιο και κατά κύριο λόγο την επιλογή νιπτήρα. Η τάση του μεταλλικού δεν υποβαθμίζεται σε καμία περίπτωση ούτε φέτος απλά μέταλλα όπως ο χαλκός θα αρχίσουν να δίνουν τη θέση τους σε άλλα υλικά που δεν θα προσδίδουν ένα τόσο «βιομηχανικό» στυλ στο μπάνιο σου.

Image: sarahakwisombe.com
Image: sarahakwisombe.com

Συνδυασμοί υλικών

Ο πάγκος της κουζίνας σου θα μπορέσει κάλλιστα να μετατραπεί από ένα αδιάφορο τραπέζι σε μια φανταστική δημιουργία, η οποία θα συνδυάζει για παράδειγμα ξύλο και μάρμαρο. Μην φοβηθείς να δοκιμάσεις περίεργους συνδυασμούς καθώς η διακόσμηση το 2018 σε ωθεί σε μεγάλες αλλαγές με σκοπό να αγαπήσεις όσο περισσότερο γίνεται τον χώρο σου.

Image: reddit.com
Image: reddit.com
featured image: sarahakwisombe.com