Η καλή διατροφή δεν έχει σχέση μόνο με την σωματική σου υγεία, με την ενυδάτωση του οργανισμού και την ενέργεια. Έχει θετικές επιδράσεις ακόμα και στην υγεία του εγκεφάλου, βελτιώνοντας την μνήμη και αυξάνοντας την συγκέντρωση. Ειδικά για το τελευταίο, πολλές φορές έχεις νιώσει στην δουλειά να μην μπορείς με τίποτα να συγκεντρωθείς. Δώσε βάση στις παρακάτω τροφές για να αλλάξει αυτό:

Καφές: Τον έχεις αντικαταστήσει με διάφορα ροφήματα όπως το τσάι ή ένα δυνατό smoothie, ωστόσο ο καφές είναι το ρόφημα που βοηθάει τον εγκέφαλο σου να ενεργοποιηθεί και να μπορέσεις να αποκτήσεις συγκέντρωση. Πιες μία κούφα το πρωί, αν δεν το έχεις ανάγκη ή δεν θέλεις τις υπόλοιπες ώρες.

Βατόμουρα: Είναι η ιδανική λύση αν νιώθεις κάποιες φορές ότι ξεχνάς εύκολα πράγματα. Ενισχύουν δραστικά στην καλή μνήμη και συμβάλλουν στην πρόληψη εγκεφαλικών φλεγμονών. Πρόσθεσε λίγα βατόμουρα στο γιαούρτι ως σνακ.

Λιπαρά ψάρια: Εκτός ότι βοηθούν στην υγεία των ματιών, συμβάλλουν θετικά στην προστασία του εγκεφάλου. Προτίμησε ψάρια όπως τον σολομό, τις σαρδέλες και το σκουμπρί που είναι ενισχυμένα σε ωμέγα3 και βιταμίνη D.

Φασκόμηλο: Πολλές μελέτες αναφέρουν ότι το φασκόμηλο βελτιώνει την μνήμη. Γι’αυτό σίγουρα αξίζει να το προσθέσεις στην διατροφή σου.

Δεντρολίβανο: Η μυρωδιά του δεντρολίβανου είναι εκείνη που ενεργοποιεί τον εγκέφαλο και τον φέρνει σε μία εγρήγορση, κάτι που το κάνει αυτόματα αναγκαίο για τον εγκέφαλο.