Συνειδητοποιήσαμε, προς έκπληξή μας, ότι τόσα χρόνια χρησιμοποιούσαμε τελείως λάθος τον τρίφτη για το τυρί, με αφορμή ένα βίντεο που πρόσφατα κυκλοφόρησε. Το θετικό είναι ότι ο σωστός τρόπος θα σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη!

Μια χρήστης στο Twitter, μοιράστηκε με τους ακολούθους της το βίντεο του Instagram λογαριασμού @menuserved. Το εν λόγω tweet κατόρθωσε να συγκεντρώσει πάνω από 60.000 fav και 20.000 retweet, πράγμα που σημαίνει ότι η χρήστης δεν ήταν η μόνη που εντυπωσιάστηκε από τη διαφορετική αυτή χρήση του τρίφτη.

Ο σωστός τρόπος να τρίψεις τυρί

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε τον τρίφτη κάθετα και όχι οριζόντια. Τοποθετώντας τον τρίφτη οριζόντια συγκεντρώνεις το τριμμένο τυρί μέσα στον τρίφτη. Στη συνέχεια με ευκολία μπορείς να το τοποθετήσεις σε ένα πιάτο ή σε ένα μπολ χωρίς να κάνεις κάποια “ζημιά”.

Η αλήθεια είναι ότι οι τρίφτες τυριών ποικίλλουν σε σχήμα και είδος. Για παράδειγμα, κάποιοι δεν έχουν καν τέσσερις πλευρές, ενώ άλλοι έχουν δοχείο που προσαρμόζεται στο κάτω τους μέρος ώστε να συγκεντρώνεται εκεί το τυρί. Επειδή όμως η πληθώρα είναι οι κλασσικοί με τις τέσσερις πλευρές, νομίζω ότι από εδώ και πέρα η ζωή σου έγινε λίγο πιο εύκολη.

Δες ακόμα: Πώς να φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς με λιωμένο τυρί


featured image: alittlebityummy.com