Είναι απλά ψωμί, τυρί και βούτυρο, σωστά; Λάθος! Υπάρχει ολόκληρη τεχνογνωσία πίσω από το να φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς με λιωμένο τυρί.

1. Ξεκίνησε με ένα αντικολλητικό τηγάνι

Προφανώς το τηγάνι είναι ένα βασικό εργαλείο για να φτιάξεις σάντουιτς με λιωμένο τυρί. Ένα αντικολλητικό, όμως, τηγάνι θα τηγανίσει το ψωμί του σάντουιτς σου όσο πρέπει αλλά και θα σε διευκολύνει στο να το γυρίσεις για να τηγανίσεις και την άλλη πλευρά. Και τώρα που το έφερε η κουβέντα, προμηθεύσου μια μεγάλη σπάτουλα!

2. Βάλε βούτυρο στο ψωμί και όχι στο τηγάνι

Αντί να αλείψεις με βούτυρο τη ζεστή επιφάνεια του σκεύους, άλειψε το στο ψωμί του σάντουιτς για περισσότερη γεύση και για πιο ομοιόμορφο ρόδισμα.

3. Διάλεξε τυρί

Το τέλεια λιωμένο τυρί πετυχαίνει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο τραγανό εξωτερικά και κρεμώδες εσωτερικά. Καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα τυρί που να λιώνει ομοιόμορφα όπως το τσένταρ ή η μοτσαρέλλα.  Αν θέλεις να φτιάξεις σάντουιτς με τυρί το οποίο δε λιώνει – όπως η φέτα – θα πρέπει να το κάνεις μιξ με ένα που να λιώνει. Η μοτσαρέλλα έχει ήπια γεύση και ταιριάζει γευστικά και με άλλα τυριά.

4. Πρόσθεσε έξτρα υλικά ( Ή και όχι)

Θες να δώσεις στο σάντουιτς σου προσωπικότητα; Πρόσθεσε στρώσεις από έξτρα υλικά σύμφωνα με τα γούστα σου. Μην προσθέσεις όμως υλικά μέχρι πολύ ψηλά γιατί θα είναι δύσκολο να το γυρίσεις. “Flat” υλικά όπως αλλαντικά, πιπεριές, ντομάτες σε φέτες και πράσινα λαχανικά είναι εξαιρετικές επιλογές.

5. Φρόντισε να ροδίσει και από τις δύο πλευρές

Τηγάνισε το σάντουιτς σου έχοντας αλείψει και τις δύο πλευρές με βούτυρο. Περίμενε 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει πριν το γυρίσεις από την άλλη πλευρά. Ο στόχος είναι να μην το τηγανίσεις περισσότερο από όσο πρέπει, αλλά ούτε και λιγότερο. Θέλεις το ψωμάκι να είναι τραγανό και το τυρί μέσα είναι ζεστό και κρεμώδες. Ο πιο σίγουρος τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι να έχεις την προσοχή σου εκεί. Χρησιμοποίησε τη σπάτουλα για να ανασηκώνεις το σάντουιτς και να τσεκάρεις σε τι φάση βρίσκεται το ψήσιμο και πόσο ακόμα χρειάζεται. Αν δεν προσπαθήσεις να επιταχύνεις τη διαδικασία – δεν κρατιέσαι, το ξέρω – θα απολαύσεις το πιο νόστιμο σάντουιτς με λιωμένο τυρί που έχεις δοκιμάσει ποτέ.