Τα κλασικά coctails υπάρχουν σε διάφορες παραλλαγές αλλά το κοινό στοιχείο που έχουν τα πιο επιτυχημένα από αυτά είναι ένα: είναι πάρα πολύ απλά. Σκέψου το λίγο. Το Martini δεν είναι τίποτα άλλο παρά gin με βερμούτ και γαρνιτούρα. Το Manhattan είναι ουίσκι, γλυκό βερμούτ και bitters. Και τα δύο είναι κλασικά, υπάρχουν από το 1800 και ο βασικός λόγος για αυτή τη διάρκεια στο χρόνο – εκτός από το ότι είναι πολύ γευστικά – είναι ότι είναι εύκολα σε βαθμό που μπορείς να τα φτιάξεις στο σπίτι ανά πάσα στιγμή. Και κάπως έτσι φτάνουμε ίσως στο πιο κλασικό cocktail όλων τον εποχών: Gin and Tonic. Αποτελείται μόνο από δύο υλικά και τη γαρνιτούρα της επιλογής σου και διεκδικώντας επάξια τη θέση του ορισμού της απλότητας.

Μέσα στην απλότητα του όμως, υπάρχουν τρόποι να κάνεις το Gin&Tonic σου ακόμη πιο απολαυστικό με πολύ απλά βήματα.

#1 The Big Easy

Μπορείς πολύ εύκολα να απογειώσεις το Gin&Tonic σου προσθέτοντας bitters τα οποία ταιριάζουν πολύ με το gin, καθώς και grapefruit το οποίο θα δώσει την ένταση που χρειάζεται το cocktails σου και θα ισορροπήσει τις γεύσεις και τα αρώματα.

#2 Spanglish

Το Gin&Tonic είναι συνεργασία τουλάχιστον 3 χωρών. Οι Γερμανοί ανακάλυψαν το gin, οι Άγγλοι προσέθεσαν το tonic (με ινδικές επιρροές) και λέγεται πως οι Ισπανοί σερβίρουν την καλύτερη εκδοχή του προσθέτοντας υλικά που όλοι διαθέτουμε στην κουζίνα μας. Πρόσθεσε λοιπόν ένα κομμάτι από φλούδα λεμονιού και απόλαυσε το cocktail σου.

#3 Sparkle and Fizz

Αυτή είναι μια πιο luxurius εκδοχή του original cocktail. Μπορείς να κρατήσεις την ιδέα με τη φλούδα λεμονιού από το Spaglish ή και να προσθέσεις και λίγη φλούδα από πορτοκάλι. Στη συνέχεια μπορείς να προσθέσεις και λίγα μόλις ml σαμπάνιας και να κάνεις μια γενναιόδωρη πρόποση.