Οι άνδρες φοβούνται περισσότερο από τις γυναίκες μήπως μείνουν μόνοι τους, λένε οι έρευνες

Οι άνδρες φοβούνται περισσότερο από τις γυναίκες μήπως μείνουν μόνοι τους, λένε οι έρευνες

Οι άνδρες, λέει ο βρετανικός οργανισμός Relate, δείχνουν να πιέζονται περισσότερο από τις γυναίκες στην ιδέα του να ζήσουν για πάντα μόνοι τους. Πάνω από το 70% των ελεύθερων ανδρών στην Αγγλία παραδέχεται ότι δεν αισθάνεται άνετα με αυτό το ενδεχόμενο, έναντι του 58% των γυναικών στις αντίστοιχες απαντήσεις.

Ο οργανισμός που έχει ως σκοπό να προωθήσει τις υγιείς σχέσεις προχώρησε σε γκάλοπ 4,000 ανθρώπων, με διαφορετικό υπόβαθρο, που ζουν στην Αγγλία. Η ηλικία όπως και το φύλο είχαν σημαντική συμβολή στην έρευνα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι νεότεροι άνδρες νιώθουν περισσότερο άγχος για να βρουν μια σύντροφο σε σύγκριση με τους μεγαλύτερους. Πιο συγκεκριμένα το δείγμα των ερωτηθέντων ήταν μεταξύ 18-34 και οι κατηγορίες χωρίστηκαν ηλικιακά σε 18-24 και 25-34.

''Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι γυναίκες είναι πιο εύκολο να χτίσουν και να βασιστούν σε δυνατές πλατωνικές σχέσεις. Οι ανδρικές φιλίες από την άλλη είναι συχνά βασισμένες σε κοινά ενδιαφέροντα (μπάσκετ, δουλειά, κοινά projects). Mε άλλα λόγια, τα αγόρια μοιράζονται δραστηριότητες και τα κορίτσια αισθήματα'' εξηγεί ο Ronald Reggio, Henry R. Kravis Professor of Leadership and Organisational Psychology στο Claremont McKenna. Αυτό εξηγεί και το αποτέλεσμα της έρευνας που περιγράφει ότι υψηλό ποσοστό νέων, ελεύθερων ανδρών στην Αγγλία παραδέχεται ότι δεν αισθάνεται άνετα με την ιδέα της μοναξιάς.

Οι γυναίκες μάλλον μπορούμε να ευχαριστούμε τον φεμινισμό και τις δράσεις υπέρ του που μας υπενθυμίζουν συχνά ότι δε χρειαζόμαστε έναν άνδρα για να ολοκληρωθούμε, την ώρα που οι άνδρες κριτικάρονται από την αρνητική εξέλιξη του πατριαρχικού προτύπου.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.