Αν σε κάτι ταυτίζεται όλος ο πλανήτης (σχεδόν) είναι η αγάπη για τα ταξίδια. Ναι, όλοι θέλουμε να γυρίσουμε τον κόσμο, αλλά κάτι στραβώνει στο πρόγραμμα. Κάτι σε κάνει κακό travel buddy και οι φίλοι σου το έχουν εντοπίσει. Στην αρχή σκέφτεσαι ότι δε σε νοιάζει και ότι μια χαρά θα ταξιδέψεις και μόνη σου. Αλλά μετά αλλάζεις γνώμη. Βλέπεις, ωραίο το μοναχικό backpacking, αλλά σε κάποιον θέλεις να γκρινιάξεις για την παέγια που δεν τρώγεται ή για το ξενοδοχείο που έχει τα πιο βρώμικα σεντόνια που έχεις δει στη ζωή σου.

Οι συντάκτες μας κάνουν το outing τους για ακόμα μια φορά και μοιράζονται μαζί μας αυτό το ένα πράγμα που τους κάνει τους χειρότερους travel buddies. Στον κόσμο.

Θέλω να πάω σε όλα τα στενάκια, τα μουσεία, τα μπαρ, τα αξιοθέατα. Να φάω όλα τα φαγητά τους και να γνωρίσω έναν ντόπιο. Όλα αυτά με λίστα.

Γεωργία Κωτσιοπούλου

Ξεχνάω πράγματα και επιστρέφω να τα πάρω καθυστερώντας τους υπόλοιπους. Κατά τα άλλα, όλοι με θέλουν στα ταξίδια τους. Είμαι….. ταξιδαγάπητος!

Γιάννης Μαργέτης

Δεν αφήνω άλλον να οδηγήσει, έχω έρωτα με τα roadtrips. Μετά από χρόνια είμαι ok να αφήσω άλλον να φέρει cd όμως.

Διονύσης Γουρνάς

Θέλω να τρώω όλη την ώρα και να δοκιμάζω όλα τα φαγητά του κάθε μέρους. Ακόμα και αν είναι δύο ώρες μακριά από την Αθήνα.

Αγγελική Βουρλούμη

Αϋπνία… Με ενοχλούν φωτάκια, ροχαλητά κτλ κτλ. Οπότε απλά δεν αφήνω να κοιμηθεί και όποιον-α-ους-ες έχουν την τύχη να είναι στο δωμάτιο μαζί μου. Κάποιος θυσιάζεται κάθε φορά.

Κατερίνα Τσουκτάκου

Τελειομανία: συνάμα το καλό και το κακό του να με παίρνεις μαζί σου στα ταξίδια. Αν δε δούμε όσα έπρεπε και δε φάμε στο καλύτερο εστιατόριο που σημείωσα πριν πάμε, δε θα φύγεις ποτέ, δε πα να χάνονται οι πτήσεις. Εν ολίγοις, δε σ’αφήνω να ησυχάσεις!

Χριστιάνα Αθανασιάδου

Μία λέξη, χίλια συναισθήματα: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Αρχίζω να γίνομαι η σπαστική της υπόθεσης 2 μήνες πριν το ταξίδι προγραμματίζοντας αξιοθέατα, μέρη φαγητού, σημειώνω διευθύνσεις, κρατάω σκρίνσοτ, διαβάζω κριτικές. Σου έχω έτοιμο και plan B αν κάτι δεν πάει όπως το θέλουμε. Η αξία μου εκτιμάται μετά-ταξιδιού-σίγουρα πράγματα.

Μαρίνα Ζιγνέλη

Στη διαδρομή συνήθως δε θέλω να μιλάω σε άνθρωπο. Θέλω να φοράω τα ακουστικά μου και να κοιμάμαι. Όποιος συνταξιδιώτης έχει όρεξη για κουβεντούλα “έτσι για να περάσει η ώρα” ατύχησε.

Νικολέτα Αποστολίδου

Νυστάζω συνέχεια. Δεν το θέλω, αυθόρμητα.

Ανδριάνα Αργυροπούλου

Δεν αφήνω κανέναν να κοιμηθεί. Αλλά αν ξυπνήσω σε μέρος που δεν έχει καφέ η ο καφές δεν πίνεται η γκρίνια μου δεν παλεύεται! Κατά τα άλλα είμαι πολύ γλυκούλα.

Ιωάννα Ιωαννίδου

Θέλω να ακολουθώ το πρόγραμμά μου, να ξυπνάω νωρίς και να περπατάω πολύ!

Ελευθερία Κατσή

Αν θα μπορούσαμε να ονομάσουμε τους χαρακτήρες ενός ταξιδιού εγώ θα ήμουν: η γιαγιά. Τα πάντα θα πρέπει αν έχουν προγραμματιστεί με λεπτομέρεια ακόμα και η ώρα του ύπνου. Και το σημαντικότερο: ποτέ δε φεύγουμε αν δεν έχουμε δει έστω και ένα μουσείο!

Εύα Τόλιου

Τι να πούμε τώρα, είμαι το βάσανο των διακοπών. Έχω μαζί μου σεντονάκι, πετσετούλα και τα στρώνω όπου πηγαίνω. Πρώτη νύχτα σχεδόν πάντα αϋπνία γιατί φαντάζομαι κοριούς να περπατάνε πάνω μου. Γενικά Κατακουζηνός φάση.

Αθανασία Μπακιρλή

Βλέπω τον κάθε προορισμό σαν εν δυνάμει επόμενη βάση μου. Κάθε φορά σκέφτομαι σοβαρά να μείνω εκεί για πάντα και να μην επιστρέψω ποτέ. Σκέψου τώρα να ταξιδεύεις μαζί μου και να έχεις το άγχος ότι τη μέρα της αναχώρησης θα κρυφτώ κάπου και θα αναγκαστείς να γυρίσεις χωρίς εμένα. Δηλαδή, σοβαρά, τι θα πεις στη μάνα μου; Επίσης, είμαι ο πιο socially awkward άνθρωπος σε ένα αεροδρόμιο.

Βάνα Κράβαρη


Δες ακόμα:

Ποιο τραγούδι θα είναι η έμπνευσή σου για να το σκάσεις από τον γάμο σου;


featured image: Thought Catalog