Είναι οι λιαστές ντομάτες που θα φτιάξεις μόνη σου αλλά δεν είναι ούτε λιαστές, ούτε ακριβώς ντομάτες. Πρόκειται για ψητά ντοματίνια που είναι το τέλειο σνακ για το βράδυ που δε θες σαλάτα αλλά δε θες να φας και πατατάκια, αλλά θες κάτι αλμυρό. 

Μπορείς να τις δοκιμάσεις ζεστές, κατευθείαν από τον φούρνο ή  να τις προσθέσεις για έξτρα γεύση σε σαλάτες ή σάλτσες. 

Για να φτιάξεις περίπου ένα μπολάκι θα χρειαστείς: 

  • 8-10 ντοματίνια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο 
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα ρηχό ταψί άπλωσε ένα αντικολλητικό χαρτί.
  2. Πλύνε και στέγνωσε τα ντοματίνια.
  3. Κόψε τα στη μέση και βάλε τα σε ένα μπολ με το σκόρδο, περίχυσε με ελαιόλαδο και πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι.
  4. Βάλε τα ντοματίνια στο ταψί, και στρώσε τα σε μια ωραία σειρά. Θα χρειαστεί να τα ψήσεις για 2 ώρες περίπου στους 180 βαθμούς. Στο ενδιάμεσο μπορείς με μια σπάτουλα να γυρίσεις τα ντοματίνια. Θα είναι έτοιμα μόνο όταν είναι στεγνά και τραγανά.
  5. Θα διατηρηθούν στο ψυγείο για 2-3 μέρες.