Πέρα από όλα τα άλλα που έχει να πει για εσένα το ζώδιό σου, μπορεί να προβλέψει και τι μαμά θα γίνεις. Η αλήθεια είναι βέβαια, πως κάθε μητέρα έχει το δικό της μοναδικό στυλ και τις δικές της ικανότητες όσο αφορά την μητρότητα, ανεξαρτήτως ζωδίου.

Σαν μαμά θα πρέπει να είσαι πολλά πράγματα για τα παιδιά σου: αυτή που θα τα στηρίζει, αυτή που θα τα διδάσκει, αυτή που θα τα προστατεύει, αυτή που θα τα καθοδηγεί. Θα πρέπει να τους παρέχεις στέγη, φαγητό, καλή ανατροφή και πάνω από όλα αγάπη. Είναι δύσκολη δουλειά και δεν είναι όλοι κατάλληλοι για κάτι τέτοιο. Κάποια ζώδια, λοιπόν, μοιάζουν να έχουν περισσότερες αντοχές στον τομέα της μητρότητας.

ΚΡΙΟΣ: Το πρόγραμμα των παιδιών της μητέρας Κριού είναι το ίδιο γεμάτο με το δικό της (μαθήματα μουσικής, αθλητικές δραστηριότητες, ξένες γλώσσες, χόμπι). Θέλει τα παιδιά της να είναι περιπετειώδη και να δοκιμάζουν νέα πράγματα. Τα ενθαρρύνει να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες αλλά συχνά γίνεται απότομη και πιεστική. Καλό είναι κάποιες φορές να προσπαθήσει να ακούει περισσότερο τα παιδιά της και τι πραγματικά θέλουν.

ΤΑΥΡΟΣ: Είναι ασύλληπτα υπομονετική, αληθινή και προσγειωμένη. Την ίδια στιγμή είναι και πεισματάρα πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε ρήξεις με τα παιδιά της, ειδικά κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Μεταδίδει στα παιδιά της την αγάπη για την καλή αισθητική και τη φύση. Δεδομένου ότι μια μητέρα Ταύρος, είναι επιρρεπής στις – οικονομικές – σπατάλες, θα πρέπει να υπερνικήσει αυτή της την αδυναμία και να διδάξει στα παιδιά της (και στον εαυτό της) την αξία των χρημάτων και τον κόπο που κρύβεται πίσω από αυτά.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Μιλάει με τα παιδιά της για τα πάντα. Δεν έχουν μυστικά μεταξύ τους, τα παιδιά της είναι πολύ επικοινωνιακά και γνωρίζουν τι συμβαίνει γύρω τους. Η ικανότητα της μαμάς που ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων είναι ότι μπορεί να καταλάβει τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου. Επιπλέον, διοργανώνει τα καλύτερα πάρτι.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Η μαμά Καρκίνος είναι προστατευτική και δίνει σημασία στην καλή ανατροφή. Ακούει τα παιδιά της και τα βοηθάει να νιώσουν καλύτερα όταν αυτά αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, έστω φτιάχνοντας τα αγαπημένα τους κουλουράκια. Τα παιδιά της ξέρουν ότι υπάρχει κάποιος που τα αγαπάει και τα νοιάζεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Τα βοηθά να αναπτύξουν την δημιουργικότητά τους και θα είναι η πρώτη που θα υπερηφανευτεί για εκείνα και τα κατορθώματά τους.

ΛΕΩΝ: Η πιο αγαπητή μαμά -στα παιδιά- του ζωδιακού. Της αρέσει να παίζει με τα παιδιά της και να τους κάνει πλούσια όμορφα δώρα. Συχνά βέβαια, λόγω εγωισμού, μπορεί να βάλει τις ανάγκες της πάνω από αυτές των παιδιών της. Κάποια πράγματα ίσως τα κάνει για να εντυπωσιάσει πιο πολύ και όχι τόσο επειδή τα έχουν ανάγκη τα παιδιά. Τα αγαπάει πολύ αλλά λόγω ναρκισσισμού, ενδεχομένως τα βλέπει και σαν συνέχεια του εαυτού της.

Image: otvet.mail.ru
Image: otvet.mail.ru

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Ποια ζώδια γίνονται οι καλύτεροι μπαμπάδες

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Είναι η μαμά- μάστορας. Μπορεί να φτιάξει τα πάντα, από ένα σπασμένο παιχνίδι μέχρι έναν πληγωμένο εγωισμό. Έχει μεγάλες απαιτήσεις από τα παιδιά της αλλά είναι εκεί γι’ αυτά ακόμη και αν αποτύχουν. Είναι ο ορισμός του multitasker: εργάζεται, κάνει εθελοντισμό, διαβάζει τα παιδιά αλλά διατηρεί και ένα καθαρό σπίτι. Δεν θέλει τα παιδιά της να τα παρατάνε και κάποιες φορές μπορεί να γίνει λίγο πιο πιεστική απ’ ότι πρέπει.

ΖΥΓΟΣ: Ισορροπημένη και γαλήνια είναι η μαμά Ζυγός. Αποζητά και δημιουργεί ηρεμία στο σπίτι και ακόμα και όταν υπάρχουν τσακωμοί ανάμεσα στα αδέλφια είναι αυτή που θα δώσει λύση χωρίς να αδικήσει κανέναν. Δεν της αρέσει να είναι αυστηρή και προτιμά να είναι φίλη με τα παιδιά της. Tους διδάσκει το να μοιράζονται, να είναι συμπονετικά και να είναι καλοί φίλοι.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Έχει έντονη διαίσθηση και πολλές φορές ξέρει τι συμβαίνει στα παιδιά της πριν ακόμη το καταλάβουν τα ίδια. Είναι πιστή, ειλικρινής και προστατευτική και θέλει το ίδιο και από εκείνα. Έτσι και προσβάλλεις τα παιδιά της, θα έχεις δύσκολα ξεμπερδέματα. Οι ανάγκες της οικογένειας είναι για εκείνη πάνω από όλα και θα κάνει τα πάντα όταν νιώσει ότι κάποιος δικός της απειλείται.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Έχει μεγάλη καρδιά και θέλει να γνωρίσει τον κόσμο μαζί με τα παιδιά της. Επιδιώκει να ταξιδεύει μαζί τους από μικρή ηλικία πράγμα που εξασφαλίζει την δίψα για γνώση αλλά και ανεξαρτησία. Επειδή γνωρίζει ότι η παιδική ηλικία δεν κρατάει πολύ, θέλει τα παιδιά της να ζήσουν κάθε στιγμή από αυτή. Δεν βάζει τόσους κανόνες όσο άλλες μαμάδες γιατί θέλει να γίνουν μοναδικοί άνθρωποι και όχι αντίγραφό της.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Η μαμά Αιγόκερως υποστηρίζει τα παιδιά της μέχρι το τέλος. Είναι πιστή και είναι «πάντα εδώ» για εκείνα. Ο ρόλος της μαμάς είναι ο σημαντικότερος και δεν το διαπραγματεύεται. Διδάσκει ηθική, πειθαρχία αλλά και τη σημασία του να έχεις στόχους στη ζωή σου. Οι περισσότερες από τις μαμάδες Αιγόκερους είναι εργαζόμενες και καλό θα ήταν για εκείνες να εξασφαλίζουν και λίγο χρόνο για τον εαυτό τους, πέρα από την οικογένεια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Η μαμά Υδροχόος θέλει από τα παιδιά της να μην συμβιβάζονται και να έχουν πίστη στον εαυτό τους και τα πιστεύω τους. Θα τα βοηθήσει να μάθουν τη σημασία του να πειραματίζεσαι αλλά και του να βοηθάς – από τους συνανθρώπους σου μέχρι το περιβάλλον. Δεν έχει υπομονή στα μεγάλα δράματα και πολλές φορές εκεί είναι που πρέπει να σταθεί δίπλα στην οικογένειά της. Καλό είναι να θυμάται ότι δεν αρκεί να αγαπάμε κάποιον αλλά πρέπει και να το δείχνουμε.

ΙΧΘΥΕΣ: Ενσταλάζει στα παιδιά της την αγάπη για τις τέχνες και τα ενθαρρύνει να είναι δημιουργικά. Αγαπάει τη φύση, είναι ανεξάρτητο πνεύμα και της αρέσει να βοηθά τον συνάνθρωπο. Γι’ αυτό και τα παιδιά της είναι ευαίσθητα, με φαντασία, καλοσυνάτα και συμπονετικά. Μπορεί να μην ξέρει πώς να διδάξει τα παιδιά της να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα αλλά θα τα στηρίξει μέχρι να φτάσουν εκεί.

featured image: toptattoogirls.wordpress.com