Τι ξεχωρίσαμε από την πολυπόθητη skincare σειρά της Fenty Beauty; Το υβρίδιο toner serum, ένα προϊόν 2 σε 1, που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία αυτών των δυο κι εμείς ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε. Η ερώτηση όμως είναι μια: είναι καλή ιδέα να προτιμήσεις ένα προϊόν που συνδυάζει το toner με το serum;

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της συμπύκνωσης των βημάτων skincare;

Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα, τα υβρίδια του skincare εξοικονομούν χρόνο και προσφέρουν λιγότερη σύγχυση, λόγω της ευκολότερης ρουτίνας με λιγότερα βήματα. Σημαίνει επίσης λιγότερα προϊόντα που πρέπει να αγοράσεις, και μικρότερος κίνδυνος ερεθισμού από υπερβολική χρήση προϊόντων.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα, οι συμπυκνωμένες φόρμουλες είναι γενικά λιγότερο πιθανό να δημιουργήσουν θετική αλλαγή στο δέρμα, ειδικά όταν πρόκειται για τη διόρθωση προβλημάτων του δέρματος, όπως οι καφέ κηλίδες, τα σημάδια μετά από breakouts, η ακμή και οι φραγμένοι πόροι.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των toners και των serums και γιατί λειτουργούν καλά  όταν συνδυάζονται;

Ένα toner είναι μια λύση με βάση το νερό που χρησιμοποιεί υγραντικά στοιχεία για να διατηρήσει την υγρασία στα ανώτερα στρώματα του δέρματος και να αποτρέψει την αφυδάτωση του.

Το serum είναι ένα προϊόν skincare σε μορφή gel ή ελαφριάς lotion που περιέχει υψηλή συγκέντρωση συστατικών βελτίωσης του δέρματος. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις έναν ορό κάτω από μια ενυδατική κρέμα ή μάσκα θεραπείας. Ενώ ένα καθαριστικό, ένα toner και μια ενυδατική κρέμα (trio) εξακολουθεί να αποτελεί το θεμέλιο μιας σταθερής ρουτίνας, οι οροί αποτελούν μια εξαιρετική προσθήκη. Είναι καλύτερο να τους χρησιμοποιείς όταν το δέρμα σου βρίσκεται σε ήδη σε μια ρουτίνα ή/και όταν αναζητάς καλύτερα αποτελέσματα.

Ωστόσο, παρά τις διαφορές τους, σκοπός τους είναι να περιποιηθούν και να καταπραΰνουν τα διψασμένα κύτταρα του δέρματος, παρέχοντας υγρασία βαθιά στο δέρμα, και έτσι λειτουργούν καλύτερα όταν συνδυάζονται σε ένα προϊόν.

Ποια συστατικά πρέπει να αναζητήσεις στα toner serums;

Το υαλουρονικό οξύ, το υαλουρονικό νάτριο και το νάτριο PCA είναι όλα υπέροχα συστατικά για να αναζητήσεις  στα toner serums καθώς «βρέχουν» τα διψασμένα κύτταρα του δέρματος και τα αποκαθιστούν σε μια πιο υγιή μορφή.

Πότε πρέπει τα toner serums να τοποθετούνται στη skincare ρουτίνα σου;

Ένα ενυδατικό toner με έγχυση serum, μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως μετά τον καθαρισμό του προσώπου. Πρόσθεσε λίγη ενυδατική κρέμα μόλις τελειώσεις για να σφραγίσεις τα πάντα.

featured photo: @fentyskin