Δεν ξέρω τι περίμενε ο Josh Trank, αλλά μάλλον θεώρησε αυτή τη στιγμή κατάλληλη για να κυκλοφορήσει το trailer της νέας του ταινίας. Ο iconic gangster σε αυτή την περίπτωση δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Tom Hardy. Η ταινία, ωστόσο, εστιάζει σε μια πτυχή της ζωής του με την οποία λίγοι έχουν ασχοληθεί.

Ο Αλ Καπόνε έχτισε τη φήμη του κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική. Αυτό, όμως, που πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι αργότερα στη ζωή του θα έπρεπε να αντιμετωπίσει την άνοια. Έτσι και στην ταινία, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μερικές στιγμές δόξας από τη ζωή του θρυλικού γκάνγκστερ. Έπειτα, όμως, η ιστορία εστιάζει στον Αλ Καπόνε σε μεγαλύτερη ηλικία. Όταν πια εκείνος έχει σκόρπιες μνήμες από τα νιάτα του και σιγά σιγά το μυαλό του τον εγκαταλείπει.

Για τις ανάγκες του ρόλου στην ταινία Capone, ο Tom Hardy έπρεπε κυριολεκτικά να μεταμορφωθεί. Από τα κιλά μέχρι τις αλλαγές στο πρόσωπο του, όλα θυμίζουν τον Aλ Καπόνε, όσο περισσότερο είναι εφικτό. Είναι εκείνος που ανέλαβε το χρέος να αποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον γκάνγκστερ στα τελευταία του πια χρόνια. Τότε που πλέον ούτε έγραφε ιστορία, ούτε μπορούσε πια να τη θυμηθεί.

https://twitter.com/joshuatrank/status/1250526708454715392

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν το 2018 και η ταινία τότε είχε τον τίτλο Fonzo. Ωστόσο, αυτός άλλαξε και πλέον θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο Capone. O Josh Trank στόχευε αρχικά η ταινία να κάνει πρεμιέρα κανονικά στους κινηματογράφους. Βλέποντας όμως ότι κάτι τέτοιο τώρα δε θα ήταν εφικτό, ανακοίνωσε με ένα tweet του ότι η ταινία θα είναι διαθέσιμη σε VOD από τις 12 Μαΐου. Δεν είναι, φυσικά, ο μόνος που επέλεξε να συμβεί αυτό με την ταινία του. Πολλοί δημιουργοί αναγκάζονται να προσαρμοστούν στα δεδομένα της νέας πραγματικότητας, ελπίζοντας ότι τελικά το VOD είναι μια προσωρινή λύση.

Featured Image: polygon.com