Το online shopping αποτελεί μια από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες εν μέσω καραντίνας. Αν και για πολλές από εμάς δεν μπορεί επαρκώς να αντικαταστήσει το κλασικό shopping, η αλήθεια είναι ότι παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα, όπως η απουσία αναμονής στην ουρά του ταμείου και των δοκιμαστηρίων καθώς και οι αισθητά περισσότερες επιλογές σε προϊόντα. Παρόλα αυτά, αν δεν είσαι συνηθισμένη στην ιδέα του “ψωνίζω μέσω Ίντερνετ”, θα σου φανούν πολύ χρήσιμα τα tips που έχουμε συγκεντρώσει για εσένα!

Μάθε ακριβώς τα νούμερά σου

Polyvore.com

Το πιο σημαντικό βήμα προτού αποφασίσεις να επενδύσεις σε online αγορές είναι να μάθεις ακριβώς τα νούμερά σου και τις αναλογίες σου. Αφιέρωσε τον απαραίτητο χρόνο ώστε να κάνεις τις μετρήσεις σου, ή να ανανεώσεις τις παλιές σου σε περίπτωση που άλλαξαν. Σίγουρα αυτό το βήμα θα κάνει τις αγορές σου πολύ πιο εύκολες, αφού θα ξέρεις προς τα πού να κινηθείς.

Διάβασε τον οδηγό μεγεθών του κάθε καταστήματος

beaut.ie

Παρόλο που είναι βοηθητικό να γνωρίζεις ήδη τα νούμερά σου, μην παραλείπεις να ρίχνεις μια ματιά και στον οδηγό μεγεθών του κάθε καταστήματος. Συχνά παρατηρούμε ότι το κάθε online shop έχει και τα δικά του νούμερα σχετικά με τα ρούχα. Από την άλλη, πολλές φορές τα πατρόν των ρούχων διαφέρουν. Άλλοτε είναι πιο στενά ή πιο φαρδιά απ’ό,τι φαίνονται στη φωτογραφία. Έτσι, προτού ολοκληρώσεις τις αγορές σου συμβουλεύσου τον οδηγό που δίνει το κάθε κατάστημα.

Μελέτησε τις οδηγίες για επιστροφή προϊόντων

thirteenthoughts.com

Αν και δεν αποτελεί το καλύτερο σενάριο, πολλές φορές ερχόμαστε στη θέση να επιστρέψουμε προϊόντα που αγοράσαμε online. Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να κοιτάμε πάντα την πολιτική επιστροφών που έχει το κάθε κατάστημα. Τα προϊόντα με έκπτωση συνήθως έχουν και διαφορετική μεταχείριση όσων αφορά τις επιστροφές. Καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι.

Μην παραλείψεις να δεις ένα βίντεο για το προϊόν

Αν και τα περισσότερα sites μας δίνουν την επιλογή πολλών και διαφορετικών φωτογραφιών για το κάθε κομμάτι, αυτές οι φωτογραφίες μπορεί να μην είναι 100% κατατοπιστικές. Έτσι, το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να εξετάσουμε την επιλογή του βίντεο που μας δίνουν ορισμένα καταστήματα. Είναι γεγονός πως το βίντεο αποτελεί πολύ πιο αποτελεσματική και αληθοφανή πηγή αναφοράς, μιας και μπορούμε να δούμε το ρούχο σε τρεις διαστάσεις.

Έχε στο μυαλό σου πού και πώς θα φορέσεις το νέο σου απόκτημα

beaut.ie

Τέλος, πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε αγορά, καλό είναι να σκεφτούμε και κατά πόσο θα αξιοποιήσουμε το νέο μας κομμάτι. Όλες μας έχουμε αγοράσει ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, που προς στιγμήν πιστεύαμε ότι θα φορέσουμε, αλλά αντίθετα αυτά βρίσκονται ακόμα βαθιά στην ντουλάπα μας μαζί με το ταμπελάκι τους.

Γι’ αυτό το λόγο, προτού αποφασίσεις να αγοράσεις κάτι online, κάνε πιθανούς συνδυασμούς στο μυαλό σου με τα ήδη υπάρχοντα ρούχα σου. Επίσης, μπορείς να σκεφτείς διάφορες περιστάσεις στις οποίες μπορείς να φορέσεις το νέο κομμάτι και να κάνεις κι εκεί υποθετικά σύνολα. Αυτό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις κατά πόσο το αντικείμενο σου είναι απαραίτητο. Καθώς και αν ταιριάζει με το στυλ σου και τη γκαρνταρόμπα σου.

featured image: LifeStyle