Το τελευταίο διάστημα οι βίντεο-κλήσεις έχουν γίνει must για όλους, είτε για δουλειά, είτε για επικοινωνία και διασκέδαση. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η μεγάλη άνοδος των εφαρμογών που τις προσφέρουν, όπως το Zoom και το Skype. Είναι υπέροχο να μπορείς να επικοινωνείς με ανθρώπους που βρίσκονται σε άλλη περιοχή, πόλη, χώρα ή ακόμα και ήπειρο. Ωστόσο, πολλές φορές είναι και κουραστικό, ειδικά αν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να περνάει ώρες μπροστά από μια οθόνη μιλώντας.

Πως όμως μπορείς να τερματίσεις μια κλήση με ευγένεια, όταν δεν μπορείς απλά να πεις «πρέπει να φύγω από το σπίτι» ή «έρχεται η κολλητή μου για καφέ»; Σου έχουμε επτά πανέξυπνους τρόπους λοιπόν να ξεφύγεις από αυτή την κατάσταση εύκολα!

Πες ότι σε καλεί κάποιος άλλος την ίδια στιγμή

Σκέψου κάποιο πρόσωπο που είναι αρκετά σημαντικό ή έχει προτεραιότητα, για να έχει νόημα να κλείσεις την υπάρχουσα κλήση και πες κάτι του στιλ «με καλεί η μαμά μου/ο εργοδότης, πρέπει να κλείσω». Για να πετύχει φρόντισε να μη φαίνεται η οθόνη, που υποτίθεται ότι χτυπάει, στην κλήση και αν το «σηκώσεις» πριν ολοκληρώσετε την κλήση, φρόντισε να προσποιηθείς έναν ανάλογο πειστικό χαιρετισμό.

Προσποιήσου ότι χάνεις το σήμα

Παραδέξου το! Όλοι το έχουμε κάνει, τόσο σε βίντεο-κλήσεις, όσο και σε κανονικές κλήσεις, προκειμένου να αποφύγουμε κάποιον. Μπορείς να αποσυνδέσεις το WiFi, να παγώσεις την εικόνα σου ή ακόμα και να προκαλέσεις έναν ενοχλητικό διαρκή θόρυβο συνοδεύοντας τον με την ατάκα «δεν ακούω τίποτα/δεν σας βλέπω/ εσείς με βλέπετε;».

Προσποιήσου ότι έμεινες από μπαταρία

Ξαφνικά όπως κυλάει η κλήση και εσύ μετράς τα πλακάκια απέναντι από την πλήξη, πες ένα γρήγορο «αχδενέχωμπαταρια», ναι σε μια λέξη θα φανεί πιο πειστικό και κλείσε την βίντεο-κλήση χωρίς να φανεί ότι το κάνεις επίτηδες. Μετά από λίγη ώρα ωστόσο μπορείς να στείλεις ένα μήνυμα με μια συγγνώμη για το ξαφνικό κλείσιμο.

Πες ότι πεινάς, είσαι κουρασμένη ή θες να πας τουαλέτα

Αυτές είναι και οι πιο καλές «δικαιολογίες», γιατί στο κάτω-κάτω μπορεί να είναι αλήθεια και κάθε άνθρωπος έχει τέτοιες ανάγκες.

Τι γίνεται με τη χημεία στην εποχή των virtual ραντεβού;
Elite Daily

Ρίξε το «φταίξιμο» σε κάποιον άλλο στο σπίτι

Αυτό για όσους μένουν μόνοι, είναι κομματάκι δύσκολο εκτός κι αν έχεις κατοικίδιο που πρέπει να βγει βόλτα. Αν έχεις παιδί, μπορείς άνετα να το προφασισθείς για να κλείσεις τη βίντεο-κλήση, ακόμα κι αν κοιμάται ανενόχλητο στο δωμάτιο του. Επίσης, αν η κλήση γίνεται από υπολογιστή που χρησιμοποιούν κι άλλοι στο σπίτι, να μια καλή δικαιολογία. Για παράδειγμα ότι ο/η σύντροφος σου έχει online μάθημα Ισπανικών ή πρέπει να κάνει γυμναστική.

Ζήσε τη σκηνή θρίλερ που πάντα ήθελες

Αυτό απαιτεί καλές υποκριτικές ικανότητες για να πετύχει! Την ώρα της κλήσης στρέψε το βλέμμα σου κάπου εκτός κάμερας και πες κάτι του στιλ «τι στο καλό είναι αυτό;» κλείνοντας την βίντεο-κλήση άμεσα και μην απαντήσεις για αρκετή ώρα αν σε ξανά καλέσουν. Το πιο πιθανό είναι να μην αγχωθεί κανείς λόγω της βαρεμάρας που επικρατεί. Δεν το προτείνουμε αν πρόκειται για τη μαμά σου…

Μπορείς να ορίσεις ένα χρονικό όριο

Αν θες να αποφύγεις κάποια δικαιολογία από τις παραπάνω, μπορείς απλά να κατά την έναρξη της κλήσης να πεις ότι έχεις 10 λεπτά για να μιλήσεις ή ότι δεν έχεις χρόνο να αναλύσεις κάτι. Αυτό θα διευκολύνει τη ζωή σου και θα σε σώσει από περίεργες καταστάσεις, που μπορεί να δημιουργηθούν με ένα αθώο ψεματάκι.

featured image: Elite Daily