Όταν σκεφτόμαστε λαμπερά χρώματα, το μουσταρδί σπάνια έρχεται στο μυαλό μας. Είναι σίγουρα σύγχρονο, αλλά δε θα το χαρακτηρίζαμε glamorous. Βέβαια, από την άλλη, το χρώμα που έκανε πάταγο πέρυσι ήταν το ανοιχτό πράσινο, το οποίο αντίστοιχα δε θεωρείται λαμπερό. Την εβδομάδα που μας πέρασε οι γαλλικοί οίκοι παρουσίασαν στο Παρίσι τις συλλογές τους για την άνοιξη/καλοκαίρι του 2020. Εκεί είδαμε ότι το μουσταρδί κυριάρχησε σε πολλά shows, όπως αυτά των οίκων Margiela, Off-White, Rick Owens και πολλών άλλων.

Off-White

Οι σχεδιαστές τελευταία απολαμβάνουν τη χρήση είτε των πολύ fancy χρωμάτων, των λεγόμενων rainbow colours, είτε από την άλλη των απαλών neutrals.

Το μουσταρδί όμως είναι κάτι το διαφορετικό. Είναι απλό και παράλληλα τολμηρό. Δεν θεωρείται ουδέτερο αλλά εξισορροπεί τέλεια τις ουδέτερες αποχρώσεις όπως το μπεζ. Πάρε για παράδειγμα το show του Rick Owens στο Παρίσι. Ο Owens θεωρείται μεταξύ άλλων μεγάλος λάτρης του goth. Παρ’ όλα αυτά η επίδειξη του ήταν αναπάντεχα αισιόδοξη. Μέσα σε όλο το μαύρο και το γκρι υπήρχαν εκρήξεις μουσταρδί και ροζ χρωμάτων. Έτσι ενώ το μουσταρδί δεν μπορεί να θεωρηθεί λαμπερό και χαρούμενο χρώμα, σίγουρα δεν είναι χρώμα με goth χαρακτήρα.

Rick Owens
Rick Owens

Ο John Galliano για τον οίκο Margiela, συνδύασε τις μουσταρδί ολόσωμες φόρμες με βυσσινί κάπες. Στον Dries Van Noten είδαμε μουσταρδί παντελόνια φορεμένα με κομψά κόκκινα σακάκια. Στον Lanvin από την άλλη, είδαμε μουσταρδί trench coats να ισορροπούν άψογα με καφέ δερμάτινη ζώνη δεμένη στη μέση.

Maison Margiela
Lanvin

Το μουσταρδί είναι ένα χρώμα ιδιαίτερο, που παραδόξως ταιριάζει σε όλες τις εποχές. Μην το φοβηθείς σε κομμάτια όπως ένα κομψό παλτό ή ένα φόρεμα. Είναι εύκολο στο συνδυασμό και το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει.

Featured image: StyleCaster