Ακόμα κι όταν είσαι 20 πρέπει να σκεφτείς τρόπους να επενδύσεις στον εαυτό σου, γιατί όσο πιο σύντομα ξεκινήσεις τόσο το καλύτερο. Τα 20 είναι μία ηλικία για περιπέτεια και εξερεύνηση. Έτσι, όταν ξεκινάς να επενδύεις από αυτή την ηλικία, επενδύεις για το υπόλοιπο της ζωής σου. 

“Χτίσε” τον κύκλο σου

Όποια κι αν είναι η καριέρα που διάλεξες, το να δημιουργήσεις έναν κύκλο με τις σωστές επαφές θα σε ευνοήσει στα πρώτα σου επαγγελματικά βήματα. 

Πάρε πολύτιμες συμβουλές από τους γονείς και τους παππούδες σου

Αφού έχεις μπει στην ενήλικη ζωή, αυτό που χρειάζεται είναι να λαμβάνεις ό,τι βοήθεια μπορούν να σου παρέχουν. Από συμβουλές επαγγελματικής φύσεως μέχρι και τρόπους να διαχειριστείς τα οικονομικά σου. Πάρε μαθήματα από ανθρώπους που έχουν περάσει τα ίδια. 

Budget, budget, budget

Ένα ακόμα βήμα που πρέπει να κάνεις είναι το να μπορείς να διαχειριστείς τα οικονομικά σου. Σίγουρα θα θέλεις να περάσεις καλά, αλλά μπορείς να βάζεις στην άκρη για μελλοντικά σου σχέδια. Όπως το να βρεις ένα καλύτερο σπίτι, ένα καλύτερο αυτοκίνητο ή και για ταξίδια. Πάρε ένα τετράδιο και ξεκίνα να υπολογίζεις τα έξοδα και έσοδα του μήνα, της εβδομάδας μέχρι και της μέρας. 

Επένδυσε σε διαχρονικά ρούχα 

Καθώς θα υπολογίζεις τα οικονομικά σου, θα καταλάβεις ότι πρέπει να μειώσεις τα περιττά έξοδα. Αυτό όμως που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράζεις ρούχα καλής ποιότητας, διαχρονικά που δεν θα χρειάζεται να αλλάζεις μόλις βγουν εκτός μόδας.

Εκπαίδευση

Ήθελες πάντα να μάθεις νοηματική ή πώς να δημιουργήσεις ένα website; Το να μαθαίνεις καινούργια πράγματα είναι κάτι παραπάνω από ένα καινούργιο χόμπι. Είναι ένας φανταστικός τρόπος να πηγαίνεις πάντα ένα βήμα παρακάτω.

12 τρόποι να επενδύσεις στον εαυτό σου στα 20
@harperandharley

Επένδυσε σε έναν θεραπευτή ή κάποιον life coach

Σύμφωνα με έρευνες, η Generation Ζ επενδύει αρκετά στο life coaching. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου, με τη βοήθεια κάποιου ειδικού. 

Βγες με τον εαυτό σου

Τι καλύτερο από το να αγαπάς τον εαυτό σου; Ειδικά στα 20 σου. Δοκίμασε καινούργια πράγματα, πέρασε χρόνο με τον εαυτό σου και βρες ό,τι σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστή. 

Μη φοβάσαι να αποτύχεις

Ο καθένας από εμάς είναι σκληρός με τον εαυτό του. Αλλά ξέρεις καλά ότι μαθαίνεις πολλά περισσότερα από μία αποτυχία, παρά από μία επιτυχία. 

Βρες αυτό που λαχταρά η καρδιά σου

Στα 20 ξεχειλίζεις από ενθουσιασμό και ενέργεια. Μαθαίνεις πράγματα για τον εαυτό σου και προσπαθείς να υλοποιήσεις τα όνειρά σου. Μην ξεχνάς όμως να κάνεις πράγματα που λαχταρά η καρδιά σου. Κάνε φιλανθρωπίες, βοήθησε τον κόσμο. Θα έχεις ένα τεράστιο χαμόγελο κολλημένο στα χείλη σου. 

Βρες κάτι που θα κάνει την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά

Είτε είναι ένα χόμπι είτε ένα είδος γυμναστικής, βρες τρόπους να μένεις χαρούμενη και υγιής. 

Μη νοιάζεσαι για τον ανταγωνισμό και τη σύγκριση 

Όσο υπέροχα κι αν είναι τα 20, πάντα υπάρχει περιθώριο για να σε αμφισβητήσεις και να απογοητευτείς. προσπάθησε να μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Διατήρησε την ψυχική σου υγεία. 

Βοήθησε κι άλλες γυναίκες

Ζούμε σε έναν κόσμο που επικρατεί ο ανταγωνισμός. Μην προσπαθείς να πατήσεις επί πτωμάτων. Υπάρχουν ευκαιρίες για όλους. Γιατί να μην βοηθήσεις και κάποιον που το έχει ανάγκη να σταθεί στα πόδια του;

Πηγή: careergirldaily.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου Featured image: Forbes