Το digital dating είναι το φλερτ του σήμερα. Αν είσαι single και δεν σου αρέσει και αν δεν σου το έχουν ήδη προτείνει οι φίλοι σου, θα είχε ενδιαφέρον να το δοκιμάσεις. Αν σου φαίνεται δύσκολο να ξεκινήσεις σε προετοιμάζω ότι ίσως το βρεις πιο δύσκολο να «χτίσεις» το profile σου. Ειλικρινές και σοβαρό ή πιο χαλαρό και αστείο; Τι φωτογραφία θα επιλέξεις;

Από τη δύσκολη θέση έρχεται να σε βγάλει η Alyssa Dineen, μια Νεοϋορκέζα στιλίστρια η οποία γνώρισε τον σύντροφό της στο Tinder. Έχοντας εξετάσει πολλά προφίλ και βλέποντας τη δυσκολία που αντιμετώπιζαν φίλοι και γνωστοί στη δημιουργία των προφίλ τους, δημιούργησε το Style My Profile.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες επισημάνσεις της:

1. Το πιο σημαντικό: φωτογραφία profile

Πρέπει να δώσεις σημασία στη φωτογραφία. Καλό είναι να είσαι μόνη σου και να κοιτάς την κάμερα. Μην εστιάσεις στο να δείχνεις αψεγάδιαστη, αλλά ευχάριστη.

2. Ανέβασε ποικιλία φωτογραφιών στη συλλογή σου

Γιατί αν κάποιος σε προσέξει δεν θα μείνει μόνο στη φωτογραφία του profile σου. Μια φωτογραφία με τους φίλους σου, μια φωτογραφία με ορατό το πρόσωπο και το σώμα σου είναι μια χαρά.

instagram @_HOLLYT

3. Το bio σου πρέπει να είναι ειλικρινές

Η βασική της συμβουλή είναι να είσαι όσο πιο ανοιχτή και ειλικρινής γίνεται μέσα σε αυτές τις λίγες γραμμές. Να δίνεις πληροφορίες για εσένα και όχι απλά να αναφέρεις πράγματα όπως θα έκανες στο βιογραφικό σου.

4. Μοιράσου κάτι ιδιαίτερο για τον εαυτό σου

Μη διστάσεις να καυχηθείς για τον εαυτό σου. Το ότι σου αρέσει το καλό φαγητό ή το σινεμά, δεν αρκεί. Ένα ταξίδι σε έναν ιδιαίτερο προορισμό που έκανες πρόσφατα, μια επιτυχία στη δουλειά σου ή το ότι έτρεξες στον μαραθώνιο είναι λεπτομέρειες που εύκολα γίνονται αφορμή για συζήτηση.

5. Συμβουλέψου έναν φίλο πριν ανεβάσεις το προφίλ σου

Η γνώμη ενός φίλου θα σε βοηθήσει να διορθώσεις πράγματα στο bio σου ή στις φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει, μιας και οι φίλοι σου σε γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα. Οτιδήποτε δεν είναι “εσύ” ή δεν ταιριάζει στο προφίλ σου είναι κάτι που θα αναγνωρίσει πιο εύκολα ένας φίλος παρά εσύ η ίδια.

6. Ανάφερε με τακτ τι ψάχνεις

Μην αναφέρεις ότι ψάχνεις σύζυγο, μην αναφέρεις ότι σου αρέσουν τα one-night-stands, ακόμα και αν αυτό θέλεις. Γράψε το τουλάχιστον με άλλο τρόπο. Γράψε ότι σε ενδιαφέρουν περισσότερο οι μακροχρόνιες σχέσεις ή ότι είσαι ανοιχτή σε μια σοβαρή σχέση ή ότι δεν είσαι υπέρμαχος της δέσμευσης. Όλα θέλουν τρόπο.

7. Μη φορτίζεις με αρνητικότητα το προφίλ σου

Οτιδήποτε αρνητικό στο προφίλ σου γενικά δεν δίνει καλή εντύπωση. Το να γράψεις για μια ατυχή περασμένη σου σχέση, αναφέροντας ότι δεν προτιμάς συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ή κατηγορίες ανθρώπων, χαλάει τη δική σου εικόνα. Προσπάθησε να μείνεις στα θετικά.

8. Ενημέρωνε το προφίλ σου κατά διαστήματα

Τουλάχιστον κάθε έξι μήνες. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι οι εικόνες σου πρόσφατες και θα δείχνεις συνέπεια.

Ποιο είναι το κατάλληλο outfit αν προκύψει ραντεβού;

Η Alyssa προτείνει να φορέσεις κάτι που σου αρέσει και σε κάνει να αισθάνεσαι ωραία. Να είναι stylish, αλλά πιο σημαντική είναι η άνεση. Εστίασε κατά κύριο λόγο σε αυτό που θα φοράς από τη μέση και πάνω μιας και αυτό σου το κομμάτι θα φαίνεται περισσότερο, είτε πάτε για καφέ, ποτό ή φαγητό.

Μερικά παραδείγματα είναι:

*μαύρο τζιν, t-shirt, δερμάτινο jacket

*midi φόρεμα, μποτάκια, σκουλαρίκια

*mom jeans, πουκάμισο, γόβες

*μίνι φόρεμα, over-the-knee μπότες, τσάντα.


featured image: MyDomaine