Έχουμε αναφερθεί συχνά στη σημασία της απολέπισης για το δέρμα. Συγκεκριμένα, κάποιο προϊόν με οξέα AHA, BHA, ή ένα προϊόν απολέπισης με ένζυμα είναι κάποιες από τις δημοφιλέστερες επιλογές. Ανεξάρτητα από το προϊόν απολέπισης που ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα σου, υπάρχει μια ακόμη κατηγορία προϊόντων που αξίζει να δοκιμάσεις. Και αυτά δεν είναι άλλα από τα προϊόντα απολέπισης χειλιών!

Πιθανά να έχεις ήδη δοκιμάσει κάποιο lip scrub, είτε DIY είτε από κάποια εταιρεία. Τα scrubs για τα χείλη είναι ιδιαίτερα δημοφιλή για το απαλό αποτέλεσμα που αφήνουν.

Έχεις όμως δοκιμάσει lip peel;

Μια λιγότερο γνωστή κατηγορία προϊόντων απολέπισης, τα lip peels είναι το προϊόν που χρειάζεσαι για γεμάτα και ζουμερά χείλη αυτό το καλοκαίρι. Λειτουργούν παρόμοια με τα χημικά προϊόντα απολέπισης του προσώπου και συνήθως περιέχουν γλυκολικό ή λακτικό οξύ. Έτσι, διαλύουν απαλά το επάνω στρώμα νεκρών κυττάρων από τα χείλη, ενισχύοντας την κυτταρική αναγέννηση. Τα lip peels παρέχουν ήπια απολέπιση στα χείλη χωρίς να ερεθίσουν την περιοχή, όπως ένα lip scrub. Το αποτέλεσμα είναι πιο ομαλά, απαλά και ζουμερά χείλη.

Τα χείλη πραγματοποιούν από μόνα τους μια διαδικασία απολέπισης μέσω της κυτταρικής αναγέννησης. Ένα προϊόν απολέπισης, όμως, μπορεί να βοηθήσει και να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό αυτή τη φυσική λειτουργία. Για να δεις τα οφέλη που θες, είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για τα χείλη. Συγκεκριμένα, η σύνθεση των lip peels μοιάζει με εκείνη των προϊόντων απολέπισης προσώπου. Παρόλα αυτά δεν συνιστάται η χρήση προϊόντων απολέπισης για το πρόσωπο ή το σώμα στα χείλη. Ο λόγος είναι επειδή το δέρμα των χειλιών είναι πιο λεπτό, έχει λιγότερα επίπεδα και έχει ένα μοναδικό επάνω στρώμα. Έτσι, η χρήση κάποιου προϊόντος απολέπισης προσώπου ή σώματος στα χείλη, μπορεί να φθείρει το ευαίσθητο, λεπτό δέρμα των χειλιών. Επιπλέον, τα ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα για τα χείλη είναι ασφαλή για κατανάλωση, αντίθετα με άλλα προϊόντα απολέπισης.

Μέσα στη μέρα ή ανάλογα την εποχή, τα χείλη όλων μας ξηραίνονται. Ευτυχώς, όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να επωφεληθούν από ένα lip peel.

Ειδικά εκείνοι με πιο λεπτά χείλη, θα δουν τα μεγαλύτερα οφέλη από την απολέπιση. Όμως, εάν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία είναι σημαντικό να προσέξεις ότι το προϊόν που θα χρησιμοποιήσεις δεν θα προκαλέσει κάποιον ερεθισμό. Για αυτό συνιστάται να ξεκινήσεις χρησιμοποιώντας ένα lip peel μια φορά την εβδομάδα και να αυξήσεις τη συχνότητα χρήσης ανάλογα με το πώς αισθάνεσαι. Φυσικά, μετά το lip peel φρόντισε να χρησιμοποιήσεις ένα πλούσιο, ενυδατικό προϊόν για να θρέψεις το δέρμα και να κλειδώσεις μέσα όλη την υγρασία.

Εάν ήδη ανυπομονείς να δοκιμάσεις ένα lip peel, θα χαρείς να μάθεις ότι η διαδικασία εφαρμογής του είναι απλούστατη. Εφαρμόζεις το προϊόν στα χείλη, το αφήνεις λίγο και εφαρμόζεις μετά το lip balm σου. Είναι τόσο σύντομο και απλό, ιδανικό ακόμα και αν δεν έχεις πολύ χρόνο. Βέβαια, συνιστάται να ελέγχεις τη συχνότητα εφαρμογής και να μην ξεπερνάς τις 2 φορές την εβδομάδα για να αποφύγεις το ενδεχόμενο ερεθισμού.