Οι συντάκτες του Savoirville.gr λίγο πριν την εκπνοή του 2014 γράφουν εκείνο το γράμμα που θα έπρεπε από καιρό να έχουν γράψει. 

FP01 (1)

Γεια σου,

μη κολλάς σε βλακείες ρε. Γιατί ναι, αυτά που βλέπεις τώρα σημαντικά, “αύριο” δε θα σε νοιάζουν. Ο κόσμος δεν είναι τόσο εχθρικός όσο πιστεύεις και οι άνθρωποι που αγαπάς, ίσως και να μη χρειάζονται την προστασία σου. Χαμογέλα! Μην είσαι σνομπ. Μην είσαι απόμακρη. Είσαι μικρή. Είσαι παιδί ακόμα. Φέρσου σαν παιδί ρε φίλε! Κι αν δε φέρεις εσύ τις ευθύνες, που με πρωτοβουλία παίρνεις, όλο και κάποιος θα βρεθεί να το κάνει. Μη σε νοιάζει.. Και να σου πω και κάτι; Το τέλειο είναι τελείως υποκειμενικό! Δε γίνεται να είσαι τέλεια. Σε όλα. Για όλους.

Γίνε αυτό που θες εσύ φίλη μου! Αυτό θα σ’ αρέσει. Κι ας μην είναι ο τέλειος άνθρωπος, η τέλεια κολλητή, η τέλεια κόρη, η τέλεια κοπέλα, η τέλεια αδερφή, η τέλεια εγγονή. Αγάπα αυτό που είσαι. Γιατί αυτό είσαι! Και είναι ωραίο, γιατί δεν είσαι κάτι ίδιο με κανένα. Και αν αύριο θες να κλάψεις, κλάψε. Κι αν αύριο θες να πέσεις, πέσε. Κι αν αύριο θες να τα παρατήσεις, παράτησε τα, τι έγινε; Κι αν θες να φύγεις, φύγε και μη σε νοιάζει. Μην είσαι σκληρή. Ούτε με τους άλλους. Γιατί, τι κατάφερες που είσαι με τον εαυτό σου; Κατάφερες κάτι καλύτερο απ’ όσα θα έκανες ούτως ή άλλως;

Και θα δεις, πως θα έρθουν. Θα έρθουν όλα! Όλα όσα ονειρεύεσαι θα τα καταφέρεις. Θα έρθουν και άλλα από μόνα τους! Και θα τολμήσεις και θα χαρείς και θα εκπλαγείς και θα είσαι ευτυχισμένη. Και θα νιώθεις τυχερή. Και στο τέλος όλων θα είσαι ευγνώμων για όσα είσαι! Και θα σου αρέσεις! Και περήφανη πια για τον εαυτό σου, θα αναρωτιέσαι, γιατί μου φερόμουν έτσι; Φιλιά τώρα και να σε αγαπάς εε! Θα χάσεις φάσεις και θα σου λείπουν μετά, θυμήσου το. Ε.