Therese-From-Ford-Models-For-New-Free-People-05

Μερικές ώρες πριν το τέλος μια χρονιάς που για πολλούς ήταν απίστευτη και για άλλους επίπονη. Μιας χρονιάς που τα δάκρυα και τα γέλια μας ήταν αμέτρητα μα κανείς δεν εστίασε σε στιγμές χαρούμενες και αγαπημένες. Παρ’ όλα αυτά, όλοι μας επιλέγουμε να φτιάχνουμε μια λίστα με τους στόχους μας για την νέα χρονιά. Μια λίστα που ποτέ δεν θα ακολουθήσουμε. Αφού και εσύ λοιπόν, κάνεις το flashback σου στην χρονιά που πέρασε, θέλω να σκεφτείς τους παρακάτω τέσσερις στόχους που δεν πρέπει με τίποτα να βάλεις.

Οι ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητά σου δεν θα αρχίσουν από την 1η Ιανουαρίου, όπως ακριβώς καμία δίαιτα δεν μπορεί να αρχίσει Δευτεριάτικα. Πάλι είπες πως θα τρως πιο υγιεινά, θα σταματήσεις τα junk food και θα γυμνάζεσαι τουλάχιστον 3 φορές την βδομάδα. Και όλα αυτά από την πρώτη ημέρα του καινούριου έτους. Μια ημέρα γιορτινή, με οικογενειακά τραπέζια, ξενύχτια, ποτά και κλειστά όλα τα γυμναστήρια της Αττικής. Μπράβο παιδί, συνέχισε έτσι.

Πάμε πάλι τον στόχο του γκόμενου. Ξέρω, αυτή την φορά θα είναι αλλιώς. Αυτή είναι η χρονιά σου. Φέτος, σε αντίθεση με κάθε άλλη χρονιά θα βρεις το καλό παιδί (που θα ναι όμως κακό) και θα ζήσετε τον έρωτα μέχρι να μην τον θες άλλο. Φέτος δεν θα τρέχεις πίσω από κανέναν μ@!&^α γιατί δεν το αξίζεις. Και απ’ όλα τα παραπάνω συμφωνώ μόνο στο ότι δεν σου αξίζει να τρέχεις πίσω από κανέναν. Είτε αυτός είναι ο μοναδικός τζέντλεμαν που πήρε λάθος στροφή, είτε είναι το αγόρι που σου βγάζει το λάδι. Ό,τι στόχο και να βάλεις για το 2015, να ξέρεις πως ο έρωτας που περιμένεις δεν θα έρθει επειδή το έβαλες σκοπό να τον βρεις αλλά επειδή έτυχε. Ναι, ναι, αυτό που ακούς.

Ήρθε η ώρα να διώξεις τα κουσούρια σου και να δημιουργήσεις μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Λυπάμαι αλλά κάπου εδώ πρέπει να σε ξυπνήσω. Πρέπει να σου πω πως τα κουσούρια μας δεν μπορούμε έτσι απλά να τα διώξουμε αλλά με κόπο και ιδρώτα τα κάνουμε όσο γίνεται και λιγότερο εμφανή. Ποτέ κανείς δεν ξύπνησε με όρεξη να μην ξαναγκρινιάξει ούτε να μην ξαναθυμώσει για μικροπράγματα. Δεν λέω, αξίζει να το προσπαθήσουμε όλοι μας αλλά θέλει χρόνο και βοήθεια. Και εντελώς, δεν θα φύγουν ποτέ. Κανείς δεν είναι όσο τέλειος θα ήθελε.

Ο διωγμός των “κακών” φίλων. Μεταξύ μας, όλοι έχουμε μερικούς φίλους που δεν συμπαθούμε και πολύ. Είτε γιατί τα χρόνια γνωριμίας μας είναι πολλά, είτε γιατί τους αγαπάμε. Μερικές φορές όμως, είναι καλύτερο να είμαστε από μακριά και αγαπημένοι όταν δεν τραβάνε οι σχέσεις μας. Πολύ ωραία τα λέμε εδώ δηλαδή, όμως στην ζωή δεν μπορούμε να ξυπνήσουμε ένα πρωινό και να πούμε “εσύ και εσύ, φεύγετε από την ζωή μου”, δεν είμαστε το “Είσαι ο πιο Αδύναμος Κρίκος”. Και φυσικά, άλλο το να λες πως κάποιοι άνθρωποι σε τραβάνε πίσω από το να τους διώχνεις μια μεγάλη καρδιά δρόμος.

Και να φανταστείς πως δεν στους είπα καν όλους. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που θέλουμε να κάνουμε με την καινούρια χρονιά που το βλέπουμε σαν αφορμή μιας καινούριας αρχής. Σαν να ψάχνουμε να πιαστούμε από κάτι ώστε να μπούμε στην διαδικασία του να βάζουμε στόχους στην ζωή μας. Πρέπει όμως να καταλάβουμε πως τους στόχους τους βάζουμε όταν εμείς είμαστε έτοιμοι, όχι όταν το ημερολόγιο σε “πιέζει” να ετοιμαστείς για μια καινούρια αρχή. Βάλε λοιπόν και εσύ τους στόχους σου στη 1η Φεβρουαρίου. Έτσι για να γίνω και λίγο πνεύμα αντιλογίας εδώ μέσα.