Η στιγμή που η φίλη σου αποφασίζει να σου συστήσει το νέο της αγόρι είναι μια στιγμή χαράς. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι. Το ιδανικό σενάριο είναι ότι αυτός που θα συναντήσεις είναι ένας από τους πιο συμπαθητικούς ανθρώπους που έχεις δει στη ζωή σου και είναι ακριβώς αυτό που της αξίζει. Τι γίνεται όμως όταν το αγόρι της φίλης σου σε συμπαθεί κάπως παραπάνω από το κανονικό; Και δεν χάνει καμία ευκαιρία να το εκδηλώσει;

Οι προσδοκίες που έχεις για το αγόρι της φίλης σου

Το ιδανικό σε κάθε τέτοια περίπτωση είναι να σε συμπαθήσει και να τον συμπαθήσεις. Να βρείτε κοινά σημεία και έτσι οι μετέπειτα συναντήσεις σας στη παρέα να είναι ευχάριστες. Ίσως για αυτό, στην αρχή είσαι υπέρ το δέον ευγενική μαζί του. Το πρόβλημα αρχίζει και εμφανίζεται όταν εκλαμβάνεις από εκείνον μια παραπάνω εγγύτητα από το κανονικό.

Τα σημάδια

Αρχικά, μπορεί να παρατηρήσεις μερικά ύποπτα, παρατεταμένα βλέμματα. Αυτά που αναρωτιέσαι αν είναι ιδέα σου ότι παρατηρείς ή όχι. Λίγο μετά μπορεί να αρχίσουν τα μηνύματα. Στην αρχή για να σε ρωτήσει για το νέο κύκλο της αγαπημένης του σειράς στο Netflix που εσύ βλέπεις, ενώ η φίλη σου όχι. Σε αυτό το αρχικό σημείο -και ίσως επειδή χαίρεσαι που εκείνος δείχνει να σε συμπαθεί- συνεχίζεις τη συζήτηση με θέρμη. Άλλωστε, ο σκοπός σου είναι να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς για αυτόν και σαν καλός κατάσκοπος να τα πεις χαρτί και καλαμάρι στη φίλη σου. Και όμως μπορεί να μην εξελιχθεί καθόλου έτσι.

Didn’t see that coming

Καταλαβαίνεις ότι το πράγμα ξεφεύγει όταν εκείνος επιδιώκει την επικοινωνία πολύ συχνά και για φαινομενικά άσχετους λόγους. Ενώ στη συζήτηση δεν μπαίνει πουθενά η κοπέλα του (και φίλη σου). Τα καμπανάκι χτυπάει ακόμη περισσότερο όταν αρχίζει τα κοπλιμέντα και τα γλυκόλογα, όταν έρχεται απροειδοποίητα από το στέκι σου και (τζιζ) όταν αρχίζει και γίνεται πιο διαχυτικός μαζί σου. Ναι, όταν το χέρι του στη πλάτη σου δεν λειτουργεί ακριβώς ως «που είσαι βρε κολλητή;».

Και τώρα τι κάνουμε;

Το να μιλήσεις στη φίλη σου μπορεί να είναι η πρώτη σκέψη που σου έρχεται. Όμως, ξανασκέψου το. Μεταξύ μας, δεν υπάρχει κομψός τρόπος να της πεις ότι σε φλερτάρει το αγόρι της. Και δυστυχώς, δεν αποκλείεται να σε βγάλει τρελή, να σου πει ότι ζηλεύεις τη σχέση της ή ότι είσαι υπερβολική και τα βγάζεις από το μυαλό σου. Οπότε το να απευθυνθείς σε εκείνη αν γίνει, ας γίνει αφού έχεις προσπαθήσει να λύσεις μόνη σου το θέμα. Το καλύτερο θα ήταν να μιλήσεις ευθέως σε εκείνον και να του πεις πως σε φέρνει σε δύσκολη θέση. Αν δεις πως η συζήτηση δεν αλλάζει την κατάσταση, είναι η στιγμή να αλλάξεις εσύ τη συμπεριφορά σου και να απομακρυνθείς από εκείνον με διακριτικό τρόπο. Να αποφεύγεις να τον συναντάς και να απαντάς στα μηνύματά του. Εν προκειμένω καλύτερα να χαρακτηριστείς “ψυχρή”, παρά να οξύνεις τη κατάσταση.

Έχε στο μυαλό σου πως όταν αποφασίσεις να μιλήσεις για αυτό στην κολλητή σου, η αντίδρασή της μπορεί να μην είναι σύμφωνα με το καλύτερο δυνατό σενάριο. Ναι, υπάρχει ενδεχόμενο να τα “βάλει” μαζί σου γιατί δεν της το είπες όταν έπρεπε, είναι πολύ πιθανό. Για αυτό, σιγουρέψου και κάνε της σαφές πως έκανες ό,τι πίστευες πως ήταν καλύτερο για εκείνη. Το πώς θα το χειριστεί δεν είναι κάτι που μπορείς να προβλέψεις. Και δεν χρειάζεται κιόλας.

Όταν η κολλητή σου δίνει όλο τον χρόνο της στη νέα της σχέση


featured image: Thought Catalog