tumblr_nex968dgwl1qchgzao1_500

Πρέπει να τους αποφύγεις, να φύγεις και να πεις και ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αυτοί είναι οι δέκα τύποι ανδρών που όλοι έχουμε πέσει πάνω μα όλοι -ή έστω πολλές από εμάς- πιστεύουν πως καλύτερα θα ήταν να μην.

  1. Ο «Δε Μεγαλώνω». Ένα πράμα, Μπέντζαμιν Μπάτον.

Τι 20, τι 30, τι 40, ίδιος τρόπος σκέψης, ευθύνες 0. Δεν ξέρει τι σημαίνει ωριμότητα, σχέση, εξέλιξη, ένα βήμα παραπέρα. Σαν να χει ξεμείνει στα φοιτητικά του χρόνια. Αν έχεις όρεξη και γερά νεύρα να κάνεις τη μαμά του και παράλληλα δεν έχεις προσδοκίες, καλά είσαι. Σε προπονεί και για μαμά μιας και θα νιώθεις πιο πολύ ότι έχεις να κάνεις με το παιδί σου ή κάποιον μικρό αδερφό παρά με άντρα ή στήριγμα. Οι φίλοι του το παν, ηλεκτρονικά, μπάλα, σε ξεχνάει, δεν ξέρει πώς να φερθεί μέχρι και στα αυτονόητα για σένα, είναι κάποια μόνο από τα χαρακτηριστικά του.

  1. Ο «Ότι Κινείται Εκτελείται»

58088-tector-gorch-scorches-on-the-gatlin-gun

Αδυναμία του το φύλο μας. Γυναίκα να ναι και ότι να ναι. Κάνει το κομμάτι του, είναι πολύ καλός μιας και έχει παίξει άπειρες φορές το ίδιο εργάκι αλλά ακόμη και τότε κοιτάει ήδη την επόμενη. Φυσικά αφού γίνει η δουλειά του, μην τον είδατε. Νext. Πιθανώς της νύχτας, barman, pr, πόρτα και τα σχετικά, τραγουδιστής, γυμναστής

  1. Ο «Χύμα στο Κύμα»

Όσα παίρνει ο άνεμος. Ότι τύχει, όποτε τύχει. Δεν ξέρεις ποτέ τι είστε, τι έχετε, αν έχετε και μην προσπαθήσεις να κάνεις συζήτηση γιατί θα στο ξεκόψει αλλά και πιο πολύ θα μπερδευτείς. Στην καλύτερη να βγεις απλά τρελή. Εννοείται πως δεν ξέρει τι θέλει και μη σε εκπλήσσει αν πέσεις πάνω του και είναι με άλλη. Θα σε χαιρετήσει άνετος με ατάκα του τύπου ωπ τι γίνεται;!, what’s up και δε συμμαζεύεται λες και είσαι το (χαμένο) φιλαράκι του από το στρατό

  1. Ο «Ιστορίας»

Από «θα» και λόγια άλλο τίποτα. Με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια που λένε. Θα ακούσεις ιστορίες και παπάδες για τον ίδιο γιατί φυσικά κάνει καλό marketing του εαυτού του, από κομπλιμέντα άλλο τίποτα, θεά του θα σε κάνει να νιώσεις, επίδειξη, χλιδή, σάλιας γιατί μην περιμένεις να ακούσεις κάτι μη κοινότυπο. Ως γνωστόν κολακευόμαστε λέμε ουαου το λαχείο. Αλλά άνθρακας ο θησαυρός. Μια φούσκα το παραμυθάκι.

  1. Ο «Είμαι ωραίος και το ξέρω»

giphy-19

Υφάκι αφ υψηλού, ξέρεις αυτό το ανέκφραστο κενό βλέμμα, της αγελάδας που λέμε, χωρίς καμία εκφραστικότητα, στυλάτος αλλά και απεριποίητος λίγο. Δεν δείχνεται και καλά, αλλά το βγάζει σε κάθε ευκαιρία. Νάρκισσος, επιφανειακός, ματαιόδοξος, το επίκεντρο, μέτρο κρίσης η εμφάνιση χόμπι το γυμναστήριο διατροφή κοτοπουλάκι και όλα τα άλλα με τη σέσουλα ξέρεις κτλ

  1. Ο «Άλλα λέω άλλα κάνω και άλλα εννοώ»

Δεν ξέρει τι του γίνεται και φαίνεται σε κάθε ευκαιρία αλλά δε θες να το δεις. Κυκλοθυμικός, διπολικός, των άκρων. Λες ωπ ένας άνδρας που ξέρει τι θέλει και το διεκδικεί. Ναι σήμερα. Ενθουσιώδης, ξεκάθαρος. Εκεί που είναι όλα εντάξει -νομίζεις- αρχίζει και δε μας τα λέει καλά. Χάνεται, τα μασάει, το ρίχνει στο χαβαλέ, απόμακρος. Και αρχίζουν οι σκέψεις, και η ανάλυση της συμπεριφοράς του με τις φίλες σου. Μην το κουράζεις. Μη βασίζεσαι τι θα πει ή τι θα κάνει σήμερα ή κράτα το μόνο για σήμερα. Αύριο νέα μέρα. Μπορείς πολύ απλά να το πάρεις απόφαση ότι δε σε γουστάρει.

  1. Ο «Μη μου ζαλίζεις το μυαλό»

Αλλεργικός σε κάθε είδους συζήτηση που πάει κάπου. Πιέζεται από ερωτήσεις, απαντήσεις, προσδοκίες. Δε θέλει ταμπέλες, κόκκινο πανί να τον ρωτήσεις τι έχετε και να δεις πως το βλέπει. Οπαδός του «χαλαρά». Περνάμε ωραία και καλά. Μην τα σκέφτεσαι παραπάνω. Τι άλλο θες; Αυτό τα λέει όλα. Θα σε βγάλει ότι εσύ τα παρασκέφτεσαι και τα υπεραναλύεις όλα και το χαλάς μόνη σου. Από το να βγεις ανασφαλής και υπερβολική, μην του κάνεις τη χάρη. Κάνε τη ζωή σου και μην ασχολείσαι.

  1. Ο «Δεν είμαι σε φάση»

off-timing-gif

Πιθανώς βγήκε από μια μακροχρόνια σχέση, -σοβαρή ίσως και να συζούσε-, πιεσμένο το αγόρι, θα στη βγάλει μέγαιρα, χώρισαν άσχημα πληγώθηκε κτλ ή θα ναι το άλλο άκρο τύπου την αγαπάω αλλά δεν ήμουν για παραπάνω ή δεν κολλούσαμε γενικά ένα υπεράνω αλτρουιστικό στυλάκι που θα πεις τι καλός. Σου ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι για πολλά αλλά δε θέλει και απλά να περάσει καλά γιατί είναι σχεσάκιας ή του αρέσεις όντως, να δείτε πως θα πάει, χαλαρά στην αρχή και το βλέπετε. Οι υπότιτλοι είναι, ναι θέλω να περάσω καλά μέσα μου δεν έχω τελειώσει/την έχω ξεπεράσει αλλά πως λέγεται;! Και ποια κάθεται αν το ξέρει; Όσο cool και να ναι ή να θέλει να το παίξει. Οπότε κοινώς είσαι ένα guest, κάνεις το κομπαρσιλίκι. Δε θα ναι ποτέ σε φάση.

  1. Ο «Player»

Όποιο είδος παιχνιδιού, παλιά μου τέχνη κόσκινο. Έχει τελειοποιήσει το φλερτ και γι’ αυτόν όλο είναι ένα παιχνίδι επιβεβαίωσης του εγωισμού του. Εσύ ένα απλό check στη λίστα. Μια ένεση στην αυτοπεποίθηση και ότι ακόμη μετράει, περνάει η μπογιά του. Άπειρους φίλους στο fb, insta που σαφώς πρόκειται για φίλες και συνέχεια ανανεώνει τις προσθήκες του. Τα like του θα τα δεις παντού. Ακόμη και οι συνομιλίες στα κοινωνικά δίκτυα δεν τον αφήνουν αδιάφορο. Αν σου μιλήσει, και παίξεις τη δύσκολη, θα επιμένει πιο πολύ γιατί θα σε θεωρήσει καλό στοίχημα. Όταν σε τουμπάρει όμως, -γιατί θα το κάνει- μη σου φανεί περίεργο αν κανονίσετε να βγείτε και δε φανεί ή όταν αρχίζεις και ενδίδεις να χάνει το ενδιαφέρον του. Μάχιμος και σε ετοιμότητα.

  1. Ο «Μη διαθέσιμος»

tumblr_lmxcq1hv4k1qzhvg4o1_500

Είναι πιασμένο το αγόρι μας. Έχει σχέση ή είναι αλλού έστω και με το μυαλό του. Κολλημένος και προσπαθεί. Ποια είναι η τυχερή λες. Τον βλέπεις με το κινητό στο χέρι, τα μηνύματα του, τα τηλέφωνα του σε κάθε ευκαιρία να δώσει preview, λίγο ότι τον χεις θεοποιήσει και συ γιατί πάντα το απαγορευμένο έχει την έλξη του, λίγο ο εγωισμός σου. Αν το δεις καλύτερα όμως, μπορεί να μη δίνει τα δικαιώματα του αλλά το παιχνίδι του το κάνει, τις ματιές τους τις ρίχνει. Απλά πιο διακριτικά. Κατηγορία παγίδα. Μη μπεις στο τρυπάκι όμως.