Έχεις συγκεκριμένες ώρες την εβδομάδα για τη γυμναστική σου και θέλεις να τις αξιοποιήσεις σωστά; Αναρωτιέσαι αν σου χρειάζεται γιόγκα ή ζούμπα; Μήπως spinning ή μια ώρα kick boxing; Μετά σκέφτεσαι και την επιλογή του κολυμβητηρίου ή των μεγάλων περιπάτων. Στην πραγματικότητα όλα αυτά είναι υπέροχες δραστηριότητες. Παρακάτω όμως θα βρεις μια λίστα επιχειρηματολογίας για να δοκιμάσεις τη γιόγκα.

1.Έχεις πολύ άγχος

Η γιόγκα είναι αποδεδειγμένα ιδανική για να αντιμετωπίσεις το άγχος σου. Θα σε εκπαιδεύει να ελέγχεις τις σκέψεις σου, να κοντρολάρεις την αναπνοή σου, να μπορείς να κατανοείς τα σωματικά σου συμπτώματα.

2. Δε μπορείς να πιάσεις τους αστραγάλους σου

Η ευλυγισία είναι το κρυφό ταλέντο της γιόγκα και εσύ σε κάθε μάθημα θα το κερδίζεις όλο και περισσότερο.

3. Κάθεσαι πολλές ώρες

Οδηγείς, κάθεσαι στο γραφείο, κάθεσαι στον καναπέ, ξαπλώνεις. Διάβασε το 4.

4. Έχεις πόνους στη πλάτη

Το καμπανάκι της καθιστικής ζωής είναι ο πόνος στο πίσω μέρος του κορμού. Η γιόγκα θα τεντώσει τους μυς σου, θα βοηθήσει στην ελαστικότητα και θα μειώσει τους τραυματισμούς ενώ παράλληλα θα βελτιώσει και τη στάση του σώματος σου.

5. Θες να χάσεις βάρος

Οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ακόμα και η υψηλής έντασης γιόγκα δεν αρκεί για τη καύση λίπους και κάποιοι άλλοι ότι μέσω της γιόγκα κατάφεραν να ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό τους και να φέρουν τα κιλά τους εκεί που θέλουν. Αυτό που σίγουρα ισχύει είναι ότι η γιόγκα προωθεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής με βελτιωμένες διατροφικές επιλογές, κάτι από μόνο του αρκεί για τη βελτίωση του βάρους.

6. Έχεις μυοσκελετικά προβλήματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι με κοινά προβλήματα του μυοσκελετικού τους συμβουλεύονται να παραμένουν δραστήριοι με χαμηλής έντασης ασκήσεις και δραστηριότητα. Ακριβώς ότι είναι η γιόγκα. Ενημέρωσε το δάσκαλο σου για τα θέματα που αντιμετωπίζεις και άφησε τη γιόγκα να κάνει όλα τα υπόλοιπα.

7. Είσαι έγκυος

Συγχαρητήρια! Η καλύτερη στιγμή να ξεκινήσεις. Η γιόγκα θα σε βοηθήσει με τις αναπνοές και τη διαχείριση του πόνου.

8. Θες να ανακαλύψεις αυτή τη φιλοσοφία

Ψάξε περισσότερα για τη φιλοσοφία της, ρώτησε, συζήτησε. Είναι ένας εντελώς άλλος κόσμος γεμάτος απαντήσεις για πολλά από αυτά που έχεις αναρωτηθεί κατά καιρούς.

9. Θες απλά να νιώσεις καλύτερα

Εκτός από ωραίους ώμους η γιόγκα θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις την εσωτερική σου ισορροπία. Μέσω των στάσεων της γιόγκα θα γνωρίσεις καλύτερα το σώμα σου και τις δυνατότητές του. Θα νιώσεις καλύτερα, πιο ευλύγιστη, πιο ήρεμη, πιο focused.

10. Μπορούν να κάνουν όλοι

Στη γιόγκα μπορείς να συναντήσεις τον ψηλό barista, τον γεμάτο ταχυδρόμο, τη φίλη της μαμάς σου, τη κόρη της συμμαθήτριας σου. Είναι κατάλληλη για όλα τα μεγέθη, τα ύψη, τα πλάτη και τις ηλικίες. Μπορείς να κάνεις με τις οδηγίες του γιατρού σου και μετά από τραυματισμούς. Τόσο.

Ξέρεις τι νιώθω μετά από 5 χρόνια γιόγκα; Είναι ο μόνος τρόπος που με κάνει να σταματάω να νιώθω πως είμαι ένα χαμστερ που 24/7 προσπαθεί να γυρίζει με επιτυχία τη ρόδα στο κλουβάκι και αρχίζω να ξεχωρίζω τα σημαντικά της ζωής. Αυτό μαζί με τα παραπάνω δέκα ίσως να είναι μια καλή λίστα να δώσεις σ ένα μάθημα γιόγκα την ευκαιρία που του αξίζει.