Όλοι γνωρίζουμε για τις ρυτίδες έκφρασης ή τις ρυτίδες του γέλιου. Τι γίνεται όμως με τις ρυτίδες του ύπνου; Όπως πολύ καλά φαντάζεσαι αυτές είναι οι ρυτίδες που δημιουργούνται ενώ κοιμάσαι.

Οι ρυτίδες του ύπνου είναι ουσιαστικά συνέπεια της επανειλημμένης πίεσης στο δέρμα, η οποία πίεση, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να προκαλέσει μείωση του κολλαγόνου και της ελαστικότητας του δέρματος. Έτσι δημιουργούνται αυτές οι παράξενες αλλά τόσο κοινές γραμμές στο δέρμα σου, οι ρυτίδες.

Φυσικά, υπάρχουν μερικά πολύ απλά tips για να βελτιώσεις τη ρουτίνα του ύπνου σου και να αποφύγεις την εμφάνιση ρυτίδων ενώ κοιμάσαι.

Άλλαξε μαξιλάρι

Παρόλο που τα μαξιλάρια των περισσότερων από εμάς είναι από βαμβάκι ή πολυεστέρα, αξίζει να επενδύσεις σε μαξιλάρια με μετάξι ή σατέν. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι το βαμβάκι δημιουργεί περισσότερη τριβή στο δέρμα σου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες. Υπάρχει λιγότερη τριβή στο πρόσωπό σου με τα σατέν ή τα μεταξωτά μαξιλάρια, τα οποία μπορεί να φανούν ευεργετικά στη διατήρηση του λείου, νεανικού δέρματος μακροπρόθεσμα.

Ρουτίνα νυχτερινής φροντίδας

Η νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σου είναι εξίσου σημαντική με την πρωινή. Το αντιγηραντικό “θαύμα” ρετινόλη λειτουργεί ενώ κοιμάσαι για να διατηρεί το δέρμα ελαστικό και υγιές. Η ρετινόλη διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και μπορείς να τη χρησιμοποιείς ως μέρος της βραδινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σου. Έτσι, καλό θα ήταν να επιλέξεις μια κρέμα με αντιρυτιδική προστασία που να ταιριάζει στο δέρμα σου.

Κοιμήσου αρκετά

Μπορεί να ακούγεται σαν μια πολύ κλισέ συμβουλή αλλά έχει βάση. Για να πεις ότι είχες πραγματικά ένα beauty sleep πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον επτά έως οκτώ ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα κύτταρα του δέρματος μπορούν να ανανεωθούν, και αυτό το χρειάζεσαι. Διαφορετικά όχι μόνο οι ρυτίδες αλλά και οι μαύροι κύκλοι θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Κοιμήσου ανάσκελα

Όσο ενοχλητικό κι αν είναι αυτό για πολλούς ανθρώπους, το να κοιμάσαι ανάσκελα είναι πραγματικά η καλύτερη θέση για τη μακροπρόθεσμη υγεία του δέρματός σου. Όταν κοιμάσαι στο πλάι είναι λογικό να ασκείται πίεση στο πρόσωπό σου, η οποία, μετά από αρκετά χρόνια, μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: “Γιατί επιδεινώνεται η ακμή μου;”: Αυτοί είναι οι 4 βασικότεροι λόγοι στους οποίους πρέπει να δώσεις έμφαση