Νωρίτερα μέσα στη βδομάδα η αγαπημένη μας Mindy Kaling έκανε share το συγκεκριμένο tweet στον προσωπικό της λογαριασμό:

Ως μακροχρόνιος hater των μικροσκοπικών γυαλιών ηλίου, με το συγκεκριμένο tweet αισθάνθηκα μία τρομερή δικαίωση. Δεν είναι ότι μισώ το συγκεκριμένα γυαλιά, απλά είμαι ρεαλίστρια στο να πιστεύω πως α) δεν είναι πρακτικά β) δεν σε προστατευτούν επαρκώς από την ακτινοβολία γ) πάνε σε πραγματικά ελάχιστους ανθρώπους (ή και σε κανέναν) και οι υπόλοιποι μοιάζουν με cyborg ή σαν το νέο μέλος του Matrix με έναν όχι και τόσο cool τρόπο.  Ναι θα μου πεις, αλλά δεν αυτό όλο το νόημα είναι του να διασκεδάζεις και να μην παίρνεις στα σοβαρά τα fashion trends αλλά και την ίδια την μόδα; Όταν ανέφερα το θέμα στο γραφείο, συναντήθηκε με μικτές (αλλά παθιασμένες) αντιδράσεις, με την πλειοψηφία να κινείται υπέρ του trend.

Σαφώς, ο Mindy είχε χτυπήσει ένα νεύρο: μικροσκοπικά γυαλιά ηλίου ίσον με μεγάλη διαμάχη. 

Μήπως τελικά θα μετανιώσουμε το trend των μικροσκοπικών γυαλιών;
fizzymag.com

Πώς γίνεται να αγαπήσω ένα trend όταν πέρασα σχεδόν όλη τη παιδική και προεφηβική μου ηλικία με εκείνα τα απαίσια μικροσκοπικά και τετραγωνισμένα γυαλιά μυωπίας που με έκαναν να φαίνομαι σαν τον Benjamin Franklin.

Πώς φτάσαμε όμως σε αυτή την κατα τ’ άλλα ξαφνική σμίκρυνση των γυαλιών όταν μέχρι πέρσι τα πιο επιτυχημένα και best-seller γυαλιά ήταν από τα oversize γυαλιά της Céline;

Μήπως τελικά θα μετανιώσουμε το trend των μικροσκοπικών γυαλιών;
theblondesalad.com

Η Leandra Medine του Man Repeller και η μεγαλύτερη fan του συγκεκριμένου trend, παρατήρησε πως ήδη από το 2016 ο Alessandro Michele, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Gucci, είχε ξεκινήσει να συρρικνώνει το μέγεθος των γυαλιών στις κολεξιόν του και αργότερα ο Adam Selman συνέχισε την ιδέα/έμπνευση με τη διάσημη πια συλλογή με το brand Les Specs. Αργότερα το trend κάπως ξεχάστηκε αλλά επανήλθε στο προσκήνιο με το reinvention από τον Balenciaga και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Bella,Kendall,Gigi και λοιποί celebrities,μοντέλα, και street style influencers το υιοθέτησαν. Κάποιοι επιτυχημένα και κάποιοι όχι και τόσο. Είπαμε δεν πάει σε όλους και δεν είναι για όλους.

Επειδή όμως μόδα είναι και γυρίζει και φέτος είναι αυτό, του χρόνου θα είναι κάτι άλλο, εγώ θα περιμένω με ανυπομονησία να περάσει όλη αυτή η χωρίς νόημα φασαρία και να βγάλω τα oversize butterfly γυαλιά μου.

Δες επίσης: Το αγαπημένο bikini των 00’s είναι πάλι εδώ
featured image: usmagazine.com