Τα γυαλιά σου είναι αναπόσπαστο κομμάτι των look σου! Είναι αυτά που μπορούν να δώσουν στυλ σε ένα απλό outfit και συγχρόνως να το τελειοποιήσουν. Είτε τα χρειάζεσαι και τα φοράς κάθε μέρα, είτε τα βάζεις σε ένα ξεχωριστό γεγονός ή just for fun, το σχήμα που επιλέγεις είναι αυτό που θα καθορίσει το πώς θα δείχνεις μέσα σ’ αυτά. Παράγοντες όπως το σχήμα, το χρώμα και το στυλ μπαίνουν στο παιχνίδι και δημιουργούν το αισθητικό αποτέλεσμα.

Για τετράγωνα πρόσωπα – Λεπτός και στρογγυλός σκελετός/ Κλασσικός Cat-eye σκελετός

Τα τετράγωνα πρόσωπα, λόγω των έντονων γωνιών τους, χρειάζονται σκελετούς που μαλακώνουν τις γωνίες, όπως οι καμπυλωτοί ή στρογγυλοί σκελετοί. Επιπλέον, ένα άλλο στυλ γυαλιών που κολακεύει τα τετράγωνα πρόσωπα είναι το κλασσικό cat-eye, αφού η καμπύλη τους μας δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για στρογγυλά πρόσωπα – Διαφανής τετράγωνος σκελετός / Ρετρό cat-eye σκελετός

Τα στρογγυλά πρόσωπα χρειάζονται τετράγωνους αλλά και διαφανής σκελετούς ώστε να «ανοίγουν» το πρόσωπο. Ωστόσο, μία καλή επιλογή θα ήταν ένας ρετρό cat-eye χοντρός σκελετός. Τα ισχυρά γεωμετρικά και γωνιακά πλαίσια κολακεύουν αυτό το σχήμα προσώπου και μπορούν επίσης, να βοηθήσουν στο ύψος, ώστε να μην “κάθονται” στα μάγουλα.

Για πρόσωπα με σχήμα καρδιάς – Ορθογώνιος, χοντρός σκελετός / Cat-eye σκελετός

Οι άνθρωποι με πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς έχουν πιο ψηλά ζυγωματικά και απότομη κωνική γραμμή γνάθου και τείνουν να έχουν μακρύτερο πηγούνι και μέτωπο. Ο ορθογώνιος, χοντρός σκελετός συνήθως ταιριάζει καλύτερα σε ένα τέτοιο σχήμα προσώπου. Ενώ, για ακόμη μια φορά το cat-eye στυλ είναι μια καλή επιλογή αφού αναδεικνύει τα έντονα ζυγωματικά και ταυτόχρονα εξισορροπεί το υπόλοιπο πρόσωπο.

Για οβάλ πρόσωπα – Λεπτός στρογγυλός σκελετός

Τα οβάλ πρόσωπα είναι αυτά που πάνω-κάτω μπορούν να υποστηρίξουν σχεδόν όλα τα σχήματα σκελετών. Παρόλα αυτά οι λεπτοί και στρογγυλοί σκελετοί είναι λίγο ιδανικότεροι από τους υπόλοιπους καθώς φέρνουν όλα τα χαρακτηριστικά στο προσκήνιο. Επιπλέον, μπορείς να πειραματιστείς με τολμηρές υφές ή παιχνιδιάρικα σχήματα και χρώματα αφού το συγκεκριμένο σχήμα προσώπου είναι αρκετά ευέλικτο.

Photos by Tawni Bannister
featured image: vogue.co.uk