Το να φλερτάρεις μέσω dating apps είναι μια πραγματικότητα στην οποία πολλοί άνθρωποι εκεί έξω έχουν κληθεί να προσαρμοστούν. Γενικά τα βήματα είναι απλά. Φτιάχνεις account, βλέπεις, εγκρίνεις, απορρίπτεις, εγκρίνεσαι, απορρίπτεσαι. Όλα καλά μέχρι εδώ, μιας και ξέρεις γιατί είσαι εκεί, και ευτυχώς ξέρουν και οι άλλοι γιατί είναι εκεί. Το φλερτ ξεκινάει και τελειώνει με την είσοδο και με την έξοδο από το app αντίστοιχα. Τι γίνεται όμως όταν ένα από τα dating app flirts σου εμφανίζεται και στα DM του Instagram σου; Γίνεται Tindergramming.

Τι είναι το Tindergramming;

Όταν ένα match σου στο Tinder ξαφνικά ξεπετάγεται στα αιτήματα για DM στο Instagram σου, ναι, συμβαίνει Tindergramming. Το μήνυμα μπορεί να γράφει ότι ο τύπος σε έχει δει στο Tinder ή απλά ότι είσαι πολύ όμορφη και όλα αυτά τα κλισέ που γράφουν πολλά αγόρια εκεί έξω. Το θέμα όπως καταλαβαίνεις δεν είναι η φαντασία ή η ατάκα. Το θέμα είναι το καθαρό stalking χωρίς διάθεση να συγκαλυφθεί.

Ποιος είναι όμως ο στόχος του Tindergramming;

Με αυτή την τάση είχαν ασχοληθεί οι New York Times πριν κάποια χρόνια. Συγκεκριμένα, όρισαν την τάση αυτή ως εξής: “Οι άνθρωποι που απέρριψες στο Tinder αποφασίζουν να αγνοήσουν το match system της εφαρμογής εντελώς και επικοινωνούν μαζί σου. Αυτοί υποψήφιοι που απορρίφθηκαν -συνήθως άντρες- μπαίνουν στο Instagram (ή ακόμα και στο Snapchat και στο Facebook) που δεν απαιτείται να κάνετε like ο ένας στον άλλο για να σταλεί μήνυμα. Έτσι, αυτά τα “φρικιά” χώνονται στα DM σου με το έτσι θέλω.

Στο μυαλό αυτών των τύπων αυτή η συμπεριφορά είναι φυσιολογική. Δε φταίνε εκείνοι που τους προσπέρασες στο Tinder. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι πως με έναν τρόπο δε δέχονται το όχι σου. Άρα σου “επιτρέπουν” να αρνηθείς. Για κάποιους αυτή η επιμονή μπορεί να είναι αθώα, αλλά στην πραγματικότητα κρύβει μια συμπεριφορά που ξεπερνάει κάποια όρια.

Πώς αποφεύγεις το Tindergramming;

Δυστυχώς, μάλλον ο μόνος τρόπος είναι να μην αναφέρεις το Instagram account σου στο Tinder. Βέβαια, πλέον όλοι είμαστε ένα search μακριά. Έτσι, απλά ας ευχαριστήσουμε το Instagram που φιλτράρει τα DMs ανθρώπων που δεν κάνουμε ήδη follow.

featured image: myvolos.net