Πριν μέρες, βλέποντας όλα αυτά τα tweets που εγκωμιάζουν το Little Women είδα κάτι που μου τράβηξε την προσοχή και το πίστεψα κατευθείαν. “Ο Timothée Chalamet είναι ο ηθοποιός της δεκαετίας που μόλις μπήκε. Να μου το θυμηθείτε”. Λίγες μέρες μετά ο ίδιος ο Timothée Chalamet φρόντισε να μας επιβεβαιώσει.

Ένα biopic για τον Bob Dylan

Μετά από την ανακοίνωση ότι ο Timothée Chalamet θα υποδυθεί τον Bob Dylan, δεν μπορέσαμε να στεφτούμε κάποιον καταλληλότερο. Και θα σταματήσουμε να το λέμε αυτό όταν βαρεθούμε να βλέπουμε τον Timothée στην μεγάλη οθόνη. Δηλαδή ποτέ. Η ταινία θα ακολουθεί την ζωή του καλλιτέχνη τα χρόνια της αλλαγής του από την folk μουσική προς την electric. Κάπως έτσι προέκυψε και ο τίτλος “Dylan Goes Electric”.

https://www.instagram.com/p/B7A5aQEAVVZ/

O σκηνοθέτης James Mangold φαίνεται να ανίχνευσε στον Chalamet αυτό που βλέπουμε όλοι μας. Μία ήπια προσωπικότητα, ένα πρόσωπο που εκπέμπει ηρεμία. Αλλά κυρίως το ότι ο Chalamet μοιάζει υπερβολικά πολύ με τον Bob Dylan στα νιάτα του. Τυχαίο δεν το λες. Το καλό είναι ότι σε όλη αυτήν την προσπάθεια δημιουργίας της ταινίας, ο Bob Dylan θα δουλεύει στο πλάι του σκηνοθέτη. Δεν ξέρουμε ακόμα αν ο Chalamet θα είναι εκείνος που θα ερμηνεύει τα τραγούδια στην ταινία, αλλά ξέρουμε ότι ήδη έχει ξεκινήσει μαθήματα κιθάρας, ώστε να μάθει και την ακουστική και την ηλεκτρική. Θυμόμαστε όλοι πως αντιδράσαμε όταν τον είδαμε να παίζει πιάνο τόσο καλά στο Call Me By Your Name; Ε, περιμένουμε κάτι ανάλογο.

Η ιστορία του Bob Dylan έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ξεκινώντας από τον χώρο της folk μουσικής, διάφοροι παράγοντες τον ώθησαν προς κάτι θεωρητικά “πιο πιασάρικο” για την εποχή. Τότε όμως ήταν που δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα. Οι περισσότεροι εκπρόσωποι της folk που μέχρι τότε τον θαύμαζα υπερβολικά πολύ, τον θεώρησαν προδότη που ασπάστηκε την ροκ. Υπήρχαν βέβαια κι αυτοί που εξέλαβαν αυτή την αλλαγή ως μια εξέλιξη του καλλιτέχνη προς το καλύτερο. Έτσι, στην ταινία θα δούμε όλους αυτούς τους καλλιτέχνες που είτε απέρριψαν τελείως τις επιλογές του είτε τις αγκάλιασαν και προσπάθησαν να τον στηρίξουν ακόμη περισσότερο.

Κι όλα αυτά στην πρακτικά πιο busy χρονιά για τον Timothée Chalamet.

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που κυκλοφόρησε το Little Women και σίγουρα πολλοί δεν έχουν σταματήσει να μιλούν ακόμα γι’αυτό. Παράλληλα, ξέρουμε ότι ο νέος ηθοποιός βρίσκεται ανάμεσα στο καστ για το remake της ταινίας Dune, που βασίζεται στο βιβλίο του Frank Herbert και θα κυκλοφορήσει τον φετινό Νοέμβριο. Πέρα από αυτό, ξέρουμε ότι θα συμμετέχει και στην ταινία The French Dispatch του Wes Anderson και θυμάσαι και τις αντιδράσεις μας τότε.

Μετά από όλα αυτά, η ταινία Dylan Goes Electric έρχεται σαν ένα ακόμα bullet στην λίστα με τις ταινίες που θα μας κάνουν να τρέχουμε στα σινεμά για τις πρεμιέρες. Kι αν κρίνουμε από το τι είχε γίνει με το Bohemian Rhapsody και τον Rami Malek ή τον Taron Egerton και το Rocketman, ξέρουμε τι να περιμένουμε.

Featured Image: ultimateclassicrock.com