Όλος ο ενθουσιασμός ξεκινά από το γεγονός ότι ο Timothée Chalamet θα είναι πρωταγωνιστής της ταινίας. Είναι η πρώτη φορά που θα συνεργαστεί με τον Wes Anderson και όλοι αναρωτιόμαστε γιατί δεν το είχαν σκεφτεί νωρίτερα. Η ταινία French Dispatch είναι το νέο εγχείρημα του συγγραφέα και σκηνοθέτη και κουβαλάει στοιχεία από όλες τις προηγούμενες εννιά ταινίες του. Ξέρουμε όλοι ότι ταινία του Anderson δεν υφίσταται χωρίς παστέλ χρώματα, ιδιαίτερους διαλόγους, συμμετρία και νοσταλγία. Συγκεκριμένα, όμως, για το French Dispatch, ξέρουμε και τα παρακάτω:

Ελάχιστα για την πλοκή

Ο ίδιος ο Wes Anderson σε δήλωση του είπε πως δεν είναι απλό να περιγράψει την πλοκή του French Dispatch.

Πρόκειται για έναν Αμερικανό δημοσιογράφο που ζει στη Γαλλία και επιχειρεί να ξεκινήσει το δικό του περιοδικό. Είναι ένα πορτραίτο αυτού του άντρα, του δημοσιογράφου που παλεύει να γράψει αυτά που θέλει να γράψει. Δεν έχει να κάνει με την ελευθερία λόγου στον Τύπο, αλλά όταν μιλάς για δημοσιογράφους, αναπόφευκτα αγγίζεις θέματα της πραγματικότητας.

Στην πιο επίσημη περιγραφή του, το French Dispatch είναι ένα “ερωτικό γράμμα προς τη δημοσιογραφία”. Μέσα από όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς κατανοούμε ότι όντως η ταινία δεν είναι τόσο απλή όσο φανταζόμαστε.

Το υπέρλαμπρο καστ

https://www.facebook.com/christosinthecities/photos/a.156194424591085/1203980639812453/?type=3&theater

Παλιοί αγαπημένοι του Anderson και νέοι που εμφανίζονται για πρώτη φορά σε ταινία του, συναντιούνται στο French Dispatch. Ξέρουμε ότι ο ίδιος έχει εμμονή με τους ηθοποιούς του. Αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται. Ο Bill Murray, η Tilda Swinton και η Frances McDormand έχουν ήδη συμμετάσχει σε κάποιες από τις ταινίες του και ξανασυναντιούνται σε αυτήν. Για τον Timothée Chalamet είναι η πρώτη φορά που θα συνεργαστεί μαζί του και στην ταινία ο χαρακτήρας του θα ονομάζεται Zeffirelli. Παράλληλα, ηθοποιοί από το Grand Budapest, όπως η Saoirse Ronan, ο Willem Dafoe και ο Adrien Brody επέστρεψαν για το French Dispatch.

Δεν είναι μιούζικαλ

Στην αρχή μας μπήκαν οι πρώτες υποψίες. Ξέρουμε την αγάπη του Wes Anderson για την μουσική. Mοιάζει με τον σκηνοθέτη που κάποτε πρέπει να κάνει ένα μιούζικαλ. Όλοι νόμιζαν ότι το French Dispatch θα ήταν αυτό. Τελικά όμως οι φήμες ακυρώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ακούσουμε τον Timothée Chalamet να τραγουδάει – κάτι που κατατάσσεται στα καλά νέα. Θα έχουμε, όμως, και πάλι μουσική από τον Mark Mothersbaugh, ο οποίος έχει υπογράψει πολλά από τα scores των προηγούμενων ταινιών του Anderson.

Όσα ξέρουμε για το French Dispatch του Wes Anderson
indiewire.com

Το Ανγκουλέμ της Γαλλιάς

Μπορεί ο Wes Anderson να ζει στο Παρίσι, το French Dispatch, όμως, είναι η πρώτη ταινία που γυρίζει στη Γαλλία. Συγκεκριμένα, τα γυρίσματα έγιναν στην μικρή πόλη του Ανγκουλέμ, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Για τον ίδιο, “εκεί είναι πιο ήσυχα, οπότε είναι ιδανικά για να δημιουργήσεις μια ταινία”.

Πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2020

Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως η ταινία θα κυκλοφορήσει από την Fox Searchlight μέσα στο 2020. Ακριβής ημερομηνία δε δόθηκε, ωστόσο δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο για να ξεκινήσει αυτή η νέα δεκαετία. Μετά από όλα αυτά, δίκαια θεωρείται μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της επόμενης χρονιάς.

Featured Image: Dazed