Το TikTok είναι ένα γόνιμο έδαφος για τους ρομαντικούς αλλά κι εκείνους που ενδιαφέρονται για το σύμπαν και την αστρολογία.

Γι’ αυτό το moon phase τεστ του TikTok έχει γίνει τόσο δημοφιλές μεταξύ εκείνων που ζουν κάπου στη διασταύρωση σχέσεις + αστρολογίας.

Ουσιαστικά, είναι μια τάση που εξετάζει τη φάση στην οποία βρισκόταν το φεγγάρι όταν γεννήθηκες εσύ και ο άνθρωπος που σε ενδιαφέρει, για να καθορίσει αν είστε ~αδελφές ψυχές~. Αν και υπάρχουν διάφοροι ορισμοί του όρου «αδελφή ψυχή», όλα συνοψίζονται σε κάποιον που θεωρούμε το «άλλο μας μισό». Ο ορισμός μπορεί να έχει πολλές έννοιες όπως η καλύτερή σου φίλη.

Όπως είπε πολύ εύστοχα και η Charlotte York στις φίλες της στο Sex and the City, “Ίσως μπορούμε να είμαστε η μία η αδελφή ψυχή της άλλης. Και μετά μπορούμε να αφήσουμε τους άντρες να είναι απλώς αυτοί οι υπέροχοι, ωραίοι τύποι που θα διασκεδάσουμε μαζί τους.”

Επομένως, το να μπορείς να προσδιορίσεις την υποτιθέμενη αδελφή ψυχή σου – το άτομο που θα μπορούσε να είναι το άλλο σου μισό, αν πιστεύεις σε κάτι τέτοιο – μέσω μιας τάσης viral είναι ήδη μια λανθασμένη ιδέα. Αλλά, το τεστ του TikTok υποτίθεται ότι ενσωματώνει την αστρολογική συμβατότητα στη συζήτηση, οπότε… ίσως υπάρχει κάτι ακόμα να ειπωθεί για αυτό;

Τι είναι το  Moon Phase Test;

Στην πραγματικότητα θα βάλεις τα στοιχεία γέννησης σας σε ένα app και μια φωτογραφία της φάσης της Σελήνης τη στιγμή της γέννησής σου θα ενσωματωθεί με τη φάση της Σελήνης του φίλου, του συντρόφου σου, του Tom Hardy  ή όποιου θες, εμείς δεν κρίνουμε.

Εάν οι φάσεις της Σελήνης ευθυγραμμίζονται, αν για παράδειγμα γεννηθήκατε και οι δύο κατά τη διάρκεια μιας νέας σελήνης ή πανσελήνου, αυτό υποτίθεται ότι υποδηλώνει κορυφαία συμβατότητα. Ωστόσο, εάν οι φάσεις της σελήνης δεν ταιριάζουν, για παράδειγμα, εάν γεννηθήκατε κατά τη διάρκεια μιας πανσελήνου, αλλά ο άνθρωπος που σας ενδιαφέρει γεννήθηκε κατά τη διάρκεια μιας ημισελήνου, υποτίθεται ότι προκύπτει ασυμβατότητα ή δυσκολία σύνδεσης σε συναισθηματικό επίπεδο.

@moonglowjewelry Now THIS is our type of trend. 🌑💜🌕 . . #moonphasesoulmates #soulmate #moonphasetrend #moonphase #phasesofthemoon #tutorial ♬ Storytelling – Adriel

Πόσο ακριβές είναι;

Η έρευνα λέει… όχι ακριβώς. Αν και το να γεννηθείς κατά τη διάρκεια της ίδιας σελήνης φάσης με κάποιον θα μπορούσε να είναι ένα πλεονέκτημα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλα θα πάνε ρολόι. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για τον προσδιορισμό της αστρολογικής συμβατότητας που είναι πολύ πιο ακριβείς.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους είναι η συναστρία, η οποία επικαλύπτει ολόκληρο τον γενέθλιο χάρτη ενός ατόμου πάνω στον χάρτη ενός άλλου για να φανεί πόσο καλά θα τα πάνε μεταξύ τους. Στη συναστρία, η συμβατότητα της φάσης της Σελήνης δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου. Ωστόσο, είναι πολύ πιο εύκολο να ανακαλύψετε τη φάση της σελήνης κάτω από την οποία γεννήθηκε κάποιος παρά να ανακαλύψει την ώρα γέννησής του, οπότε και μόνο από περιέργεια οι δοκιμές έχουν πάρει φωτιά.

Ένα άλλο πράγμα που δεν κάνει το τεστ του TikTok είναι να εξετάσει τα ζώδια της Σελήνης, το οποίο είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την κατανόηση της συμβατότητας.