Αν και εσύ πιάνεις πολλές φορές τον εαυτό σου να προσπαθεί να αλλάξει πράγματα στο σπίτι αντί να κάνει το “μεγάλο” καθάρισμα που του χρειάζεται, τότε μάλλον ανήκεις στην πλειοψηφία. Όσο και αν δεν το θέλεις, υπάρχουν μερικές μέρες που πρέπει να πάρεις τη μεγάλη απόφαση και να ασχοληθείς με το πραγματικό καθάρισμα. Και τι εννοούμε πραγματικό; Θα μάθεις αμέσως παρακάτω.

Το να διατηρείς ένα σπίτι καθαρό, σε κάνει απευθείας πιο χαρούμενο! Αυτό είναι γεγονός.

1.Καθάρισε ο,τιδήποτε χρησιμοποιείς για τη φροντίδα των μαλλιών σου

Απομάκρυνε όλα τα μαλλιά από τη βούρτσα σου, καθάρισε τη σκόνη που μαζεύεται στην πίσω μεριά από το πιστολάκι σου. Ακόμη πέρασε με καθαριστικό το σίδερο που ισιώνεις τα μαλλιά σου και το μηχάνημα για τις μπούκλες. Είναι μικρές κινήσεις που θα τα κάνουν όλα να φαίνονται μέσα σε 5′ πολύ καλύτερα.

Τι πρέπει να προσέξεις στην καθαριότητα του σπιτιού σου
news.buzzbuzzhome.com

2. Πλύνε την κουρτίνα του μπάνιου σου

Πότε ήταν η τελευταία φορά που την ξεκρέμασες και την έβαλες για πλύσιμο. Πολλές φορές ξεχνάμε πως όλη αυτή η υγρασία και οι ατμοί, παραμένουν πάνω της και δημιουργούν ένα περιβάλλον κατάλληλο για την ανάπτυξη μυκήτων.

Τι πρέπει να προσέξεις στην καθαριότητα του σπιτιού σου
www.awhitefarmhouse.com

3. Καθάρισε τα χερούλια

Συχνά, καθαρίζουμε τα τζάμια, ακόμη και τις πόρτες. Αλλά αυτό που ξεχνάμε είναι να περάσουμε ένα χέρι καθάρισμα από τα χερούλια. Τα χέρια μας έχουν πολλά μικρόβια και έτσι με αυτό τον τρόπο μπορούν με ευκολία να μεταδοθούν. Ένα πραγματικό καθάρισμα στο σπίτι, περιλαμβάνει σίγουρα και αυτό το σκέλος.

Τι πρέπει να προσέξεις στην καθαριότητα του σπιτιού σου
victoriaelizabethbarnes.com

4. Δώσε προσοχή στις γωνίες

Σε όλα τα σπίτια υπάρχει μια μαγική δύναμη που τραβάει όλη τη σκόνη και όλες τις τρίχες στις γωνίες. Επειδή αυτή τη δύναμη δε μπορούμε να τη νικήσουμε, ένα βασικό στοιχείο για την καθαριότητα κάθε σπιτιού είναι να καθαρίζουμε όσο πιο πιο συχνά αυτά τα μέρη.

Δες ακόμη: Τα sos για την καθαριοτητα

5. Πλένε τα χαλιά σου

Το τακτικό σκούπισμα δε φτάνει για να διατηρήσεις τα χαλιά σου καθαρά. Έτσι, δύο φορές το χρόνο είναι απαραίτητο να πηγαίνουν για πλύσιμο. Η βρωμιά που κρύβεται ανάμεσα στις τρίχες τους, μπορεί να σου προκαλέσει ακόμη και άσθμα. Θα το διακινδυνέψεις;

Τι πρέπει να προσέξεις στην καθαριότητα του σπιτιού σου
www.flooringsuperstore.com