Αυτή την εποχή την αγαπάμε. Παρόλα αυτά είναι η εποχή όπου τα κρυολογήματα καραδοκούν. Και το χειρότερο; Κρύωμα, σημαίνει βουλωμένη μύτη και φυσικά βουλωμένη μύτη σημαίνει όλα εκείνα τα κακά συμπτώματα που σε κάνουν να έχεις αυτή την αίσθηση πως το κεφάλι σου “βράζει”. Εκείνες τις ώρες πέρα από τα άπειρα σνιφ σνιφ και τα ακόμη περισσότερα χαρτομάντιλα, το μόνο που σκέφτεσαι είναι πως θα κάνεις τη μύτη σου να ανοίξει ξανά.

Μπορείς με 5' μασάζ να ξεβουλώσεις τη μύτη σου
i.pinimg.com

Δες ακόμη: Πώς θα αποφύγεις το κρύωμα

Αν κουράστηκες με τα σπρέι και θέλεις επιτέλους να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, τότε μια διαφορετική θεραπεία, το μασάζ acupressure, είναι εδώ για εσένα. Η θεωρία πίσω από αυτό λέει πως όλοι μας έχουμε ενέργεια η οποία ρέει μέσα στα σώματά μας. Έτσι, αν εφαρμόσεις ελαφριά πίεση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός σου, μπορείς να ξεμπλοκάρεις τα διάφορα εμπόδια που έχουν δημιουργηθεί.

Με ένα ελαφρύ μασάζ στις περιοχές που θα σου πούμε μπορεί και εσύ να δεις τη διαφορά.

1. Το πρώτο σημείο στο οποίο πρέπει να εστιάσεις για να ελευθερωθεί η μύτη σου είναι αυτό ακριβώς δίπλα στα ρουθούνια σου. Πίεσε και κάνε μικρές κυκλικές κινήσεις και στις δύο πλευρές της μύτης σου για ένα λεπτό.

2. Στη συνέχεια εστίασε στο σημείο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το μεσαίο κόκαλο της μύτης σου. Αυτό το σημείο είναι πολύ ιδιαίτερο και σύμφωνα με τους χειροπρακτικούς που εφαρμόζουν αυτή τη θεραπεία, μπορεί να ”καθαρίσει” το μυαλό μας.

3. Το τρίτο σημείο που θα “χρησιμοποιήσεις” για να πετύχεις το σκοπό σου είναι το μέρος όπου ξεκινάει η γραμμή των μαλλιών σου. Βρες τη μέση του προσώπου σου και εκεί κάνε μικρές κινήσεις για ένα περίπου λεπτό.

4. Συνέχισε με πιέσεις πίσω από την περιοχή των αφτιών σου. Αυτή είναι από τις πιο ιδιαίτερες περιοχές καθώς εκεί που τελειώνει το κεφάλι και ξεκινάει ο λαιμός υπάρχουν πολλές απολήξεις. Ξάπλωσε μπρούμυτα και πίεσε και τις δύο μεριές ταυτόχρονα.

5. Τέλος, δώσε έμφαση στο σημείο ανάμεσα στα δύο φρύδια σου. Εκεί που για πολλές θρησκείες βρίσκεται το “τρίτο μάτι”. Κλείσε τα μάτια σου και για ένα λεπτό κάνε εκεί κυκλικές κινήσεις.

Συμπληρωματικά δοκίμασε και κάτι από τα παρακάτω που ανακαλύψαμε στο Pharmacy295