Τα leggings των millenials έχουν πλέον νέο αντικαταστάτη

Και λέγεται Denim!

Τέλος εποχής για τα πολυσυζητημένα  leggings και το αθλητικό στυλ που είχε τόσο δοξαστεί τα τελευταία χρόνια από τις millenials. Το denim είναι ο αντικαταστάτης τους και όπως αναφέρει το Business of Fashion και το Who, What, Wear η ανάπτυξη της αγοράς των παλιών μας γνώριμων, των jeans, έχει πιο μεγάλη και γρήγορη ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια.

Τα leggings των Millenials έχουν πλέον νέο αντικαταστάτη

Pinterest

Και αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. «Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας λιανικής τεχνολογίας «Edited», το πρώτο εξάμηνο του 2017, η γυναικεία αγορά των jeans αυξήθηκε κατά 79% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2016.  Ενώ, τα αθλητικά leggings αυξήθηκαν μόνο κατά 35%»  όπως αναφέρει το BoF.

Τα leggings των Millenials έχουν πλέον νέο αντικαταστάτη

Pinterest

Περισσότερες πληροφορίες μας δίνει ο Dio Kurazawa,  διευθυντής των denim της εταιρείας WGSN. «Δεν είναι ότι η αθλητική τάση φεύγει μακριά, απλά αθλητικές εταιρίες όπως η Lululemon επιλέγει να μην έχει έξι διαφορετικούς τύπους αθλητικών leggings αλλά σιγά σιγά να επιστρέψει πίσω στο denim. Οι Millenials είναι αυτοί που οδηγούν τις αλλαγές».

Συγκεκριμένα, οι Millenials φλερτάρουν ξανά με το παλιό, κλασσικό και vintage denim style. Ο Massimo Ferrucci, πρόεδρος της  VF Corporation (στην οποία ανήκουν και τa Wrangler και Lee), εξηγεί στο BoF: «Ο νέος καταναλωτής ελκύεται πάρα πολύ από την «Americana», την πρωτοτυπία και την αυθεντικότητα που έχουν τα προϊόντα τους». Στην πραγματικότητα, το denim έγινε τόσο μεγάλη τάση που ώθησε την κυκλοφορία της νέας συλλογής Authorized Vintage της Levi’s, η οποία αποτελείται από 50.000 παλιά τζιν που το εμπορικό τμήμα αγόρασε από μεταπωλητές.

Είσαι έτοιμη να αντικαταστήσεις τα leggings σου με τα ανανεωμένα vintage jeans;

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.