Η γυμναστική ωφελεί το σώμα σου σε πολλά επίπεδα.  Ίσως όμως να έχεις παρατηρήσει και μερικές “αντιδράσεις” του σώματος σου την ώρα της γυμναστικής.

Το σώμα σου όταν γυμνάζεσαι βρίσκεται σε πλήρη κίνηση. Αυτό σημαίνει πως όταν αυτό  πιέζεται και διαστέλλεται για την εκτέλεση κάποιας άσκηση, κάποιες αυθόρμητες σωματικές αντιδράσεις ενδέχεται να προκύψουν. Μην ανησυχείς, είναι απόλυτα φυσιολογικές και ίσως κάποιες από αυτές να σου έχουν συμβεί ήδη.

Αέρια

Όταν γυμνάζεσαι και δουλεύεις κυρίως τον κορμό σου,  μπορεί ο οργανισμός σου να εκπέμπει αέρια. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί πολύ εύκολα και αβίαστα καθώς με τη γυμναστική, ενεργοποιείται και χαλαρώνει το έντερο. Θα σου έχει συμβεί σίγουρα σε κάποιο yoga class.  

Υπάρχει ερωτική διέγερση

Το σώμα σου απελευθερώνει ενδορφίνες όσο γυμνάζεσαι. Η έντονη γυμναστική κι εκείνη κυρίως που στοχεύει στο κάτω μέρος του σώματος, φέρνει στην επιφάνεια την τεστοστερόνη, αυξάνοντας έτσι τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα.

Μπορεί να δακρύσεις

Οι ενδορφίνες και η αδρεναλίνη που εκπέμπει στο σώμα σου παίζουν σπουδαίο ρόλο σε αυτό καθώς όλο αυτό δημιουργεί μία αυθόρμητη συναισθηματική αντίδραση. Και ποια θα ήταν χαρακτηριστικότερη από τα δάκρυα; Εκτός από αυτό, όσο γυμνάζεσαι, τείνεις να μην ανοιγοκλείνεις συχνά τα μάτια. Αυτό σημαίνει πως όταν τελειώσεις το workout σου, η υγρασία που υπάρχει στα μάτια σου έχει ήδη “στεγνώσει”  αφήνοντας τα πιο ξηρά. Αν λοιπόν νιώθεις μερικά δάκρυα θα είναι από αυτό, όχι από τα άπειρα squats.

Μπορεί να χασμουρηθείς

Μπορεί το χασμουρητό να έχει συσχετιστεί με την κούραση ή τη βαρεμάρα αλλά μπορεί να συμβεί και όσο γυμνάζεσαι. Μην ντραπείς αν σου συμβεί, καθώς αυτή είναι μία απόπειρα που κάνει το σώμα σου για να χαλαρώσει τον εγκέφαλο σου.

Μπορεί να έχεις coregasm

Μπορεί κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σου, να έχεις οργασμό. Το φαινόμενο του coregasm είναι συχνό όταν γυμνάζεις έντονα το κάτω κυρίως μέρος του σώματος σου και πιέζονται οι μύες σου. Αυτό επίσης είναι πιθανότερο να συμβεί σε αθλητές της ποδηλασίας, pole dancing ή άρσης βαρών.

featured photo: @diegodonataccio