Όσοι χρησιμοποιούμε βραστήρα βρισκόμαστε καθημερινά σε αυτή τη θέση. Έχουμε ανοίξει τον βραστήρα για ένα τσάι ή καφέ και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε όσο περιμένουμε να βράσει το νερό.

Ενώ μπορεί εσύ απλά να στέκεσαι τριγύρω και να χαζεύεις το κινητό σου ή να αφιερώνεις λίγα λεπτά για να πλύνεις τα πιάτα που έχουν απομείνει στο νεροχύτη, μεγάλο μέρος του χρόνου σπαταλιέται στο να χαζεύεις άσκοπα.

Φυσικά και δεν υπάρχει απολύτως τίποτα κακό στο να αφιερώνεις αυτά τα λίγα λεπτά της ημέρας για να χαζέψεις, να κάτσεις απλά χωρίς να κάνεις τίποτα ή να κοιτάξεις το ταβάνι χωρίς νόημα. Αλλά τι θα γινόταν αν αυτός ο χρόνος μπορούσε να αφιερωθεί κάνοντας πράγματα που δεν φανταζόσουν ότι προλαβαίνεις να κάνεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

Η συγγραφέας και ειδικός στη διακόσμηση του σπιτιού Laura de Barra το έκανε πραγματικότητα, μιλώντας για τα 15 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι όσο βράζει το νερό στον βραστήρα.

Στο thread του Twitter, που κέρδισε πάνω από 5.000 likes, η Laura de Barra έδειξε τη λίστα με τα πράγματα που μπορείς να κάνεις στον χρόνο που χρειάζεται για να βράσει νερό ένας βραστήρας, και θα σε εκπλήξουν.

Η De Barra ξεκινά λέγοντας ότι όσοι έχουν πλυντήριο πιάτων μπορούν να βγάλουν το φίλτρο και να το ξεπλύνουν κατά τη διάρκεια αυτής της αναμονής. «Ρίξε ένα φλιτζάνι ξύδι στη μια θήκη, ένα φλιτζάνι διττανθρακική σόδα στο άλλο και επίλεξε ένα ζεστό πλύσιμο», γράφει. «Θα καθαρίσει, θα μυρίζει καλύτερα και θα μειώσει τα άλατα στα μέρη που βλέπεις και σε αυτά που δεν βλέπεις. Αυτό είναι κάτι που μπορείς να κάνεις μια φορά τον μήνα».

Στη συνέχεια, προτείνει να αφαιρέσεις το φίλτρο του απορροφητήρα και να το πλύνεις, εκτός εάν είναι μιας χρήσης. Καθώς κατευθύνεσαι προς το ψυγείο για να πάρεις αυτό το μπουκάλι με το γάλα, η de Barra προτείνει να αφιερώσεις ένα λεπτό για να ελέγξεις ότι η οπή αποστράγγισης είναι καθαρή. Συμβουλεύει τους ανθρώπους να προσθέτουν δύο φλιτζάνια διττανθρακική σόδα και ένα φλιτζάνι ξύδι για τον καθαρισμό. «Θα προκαλέσουν μια αντίδραση αφρισμού που θα χαλαρώσει οτιδήποτε έχει κολλήσει στους σωλήνες και θα προκαλέσει οσμές ή μπλοκαρίσματα αργότερα».

Τώρα, αν ψάχνεις για κάτι πιο ευχάριστο να κάνεις περιμένοντας να βράσει το νερό, η De Barra προτείνει να φτιάξεις ένα θερμοκήπιο για τα βότανά σου στο ψυγείο, το οποίο λέει ότι θα «τα κάνει να διαρκέσουν δέκα φορές περισσότερο».

Άλλες προτάσεις της περιλαμβάνουν τον έλεγχο του συναγερμού καπνού, την αφαίρεση του συρταριού του πλυντηρίου ρούχων για να το καθαρίσεις. Πρόσθεσε ότι μπορείς επίσης να αλλάξεις μια λάμπα που δεν έχεις προλάβει να αλλάξεις. Πολλοί μοιράστηκαν τις σκέψεις τους σχετικά με αυτές τις συμβουλές και πώς θα χρησιμοποιούν αυτά τα hacks στο μέλλον.

«Ωραίες πρακτικές συμβουλές, ευχαριστώ. Πρόσφατα αγόρασα ένα καινούργιο πλυντήριο πιάτων και ο πωλητής μου είπε ότι πολλοί άνθρωποι δεν καθαρίζουν ποτέ το δικό τους και ως αποτέλεσμα τα μηχανήματα τους σπάνε», σχολίασε ένας χρήστης ενώ ένας άλλος έγραψε: «Βρήκα τους ανθρώπους μου! Μέχρι στιγμής, έχω καθαρίσει βαθιά τον φούρνο μου με διττανθρακικό/ξίδι και το πλυντήριο ρούχων.»

Ένας τρίτος είπε: «Συχνά περνάω αυτόν τον χρόνο χωρίς να κάνω τίποτα, γι’ αυτό είναι ωραίο να γνωρίζω ότι έχω την επιλογή να κάνω μερικά από αυτά τα εύχρηστα πράγματα στο σπίτι όταν έχω όρεξη».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 4 φορές που ο Δημήτρης Μιχαηλίδης χρησιμοποίησε στις συνταγές του light προϊόντα