Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, αρχικά σπούδασε στην σχολή του Παιδαγωγικού στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Φλώρινα και συνέχισε με το τμήμα Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ της Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία 5 χρόνια μαγειρεύει, για τους παραπάνω από 260Κ subscribers, στο κανάλι του στο YouTube.

“Πιστεύω έπαιξαν ένα μεγάλο ρόλο τα γονίδια μιας και ο παππούς μου και η γιαγιά μου είχαν ζαχαροπλαστείο. Από μικρός ήμουν σε μια κουζίνα με τη γιαγιά μου και τη βοηθούσα.” λέει για τη στροφή στις επαγγελματικές επιλογές του. Επέλεξε να επικοινωνήσει τις συνταγές του στο YouTube γιατί όπως λέει είναι μια πλατφόρμα όπου ο καθένας μπορεί να ανεβάσει βίντεο, να το δει ο κόσμος εντελώς δωρεάν και παράλληλα κερδίζεις και ένα εισόδημα.

“Το πρώτο διάστημα δεν είχα εξοπλισμό. Έγραφα τα βίντεο με την κάμερα του κινητού μου και έκανα το μοντάζ στο κινητό. Δεν είχα καν ίντερνετ στο σπίτι. Πήγαινα σε ίντερνετ καφέ για να ανεβάζω τα βίντεο.” μας λέει για το ξεκίνημά του.

Αρκετές συνταγές του Δημήτρη περιλαμβάνουν λίγα και απλά υλικά και πολύ συχνά ο ίδιος επιλέγει light προϊόντα ή υποκατάστατα ζάχαρης για πιο υγιεινό αποτέλεσμα. “Αυτό που χαρακτηρίζει τις συνταγές μου είναι ότι είναι με λίγα υλικά, απλές, οικονομικές και με 100% επιτυχία. Δε θα στείλω τον κόσμο στο σούπερ μάρκετ για να φτιάξει μια συνταγή μου. Προσπαθώ να σκέφτομαι συνταγές με λίγα υλικά που υπάρχουν ήδη σε όλα τα σπίτια.” εξηγεί.

“Καλώς ή κακώς η ζάχαρη, τα βούτυρα και τα λιπαρά είναι αυτά που κάνουν ένα γλυκό γευστικό αλλά και «βόμβα» χοληστερίνης και θερμίδων. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση στα πιο light και healthy γλυκά και φαγητά. Με την ανάπτυξη νέων γλυκαντικών, όπως για παράδειγμα τη στέβια, μπορείς να έχεις ένα εξίσου καλό και γευστικό αποτέλεσμα με λιγότερες θερμίδες και healthy.”

Με βάση αυτό, το τελευταίο διάστημα ο Δημήτρης έχει αναπτύξει μία δημιουργική συνεργασία με την εταιρεία ΖΩΓΡΑΦΟΣ. “Πειραματίστηκα με τα προϊόντα ΖΩΓΡΑΦΟΣ και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Είναι μεγάλη πρόκληση να βγάλεις μια συνταγή με υποκατάστατα ζάχαρης ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε ένα γλυκό που περιέχει ζάχαρη αλλά η καλή διάθεση και το κίνητρο για ελαφριά και υγιεινά γλυκά μάλλον είναι και η απάντηση στις πετυχημένες συνταγές του.

Ο Δημήτρης αγαπάει να φτιάχνει ψωμί και δεν αντιστέκεται σε ένα καλοφτιαγμένο μιλφέιγ με βανίλια Μαδαγασκάρης. Μας λέει πως θα ήθελε να πάρει ένα βανάκι και να μαγειρεύει στη φύση. “Λατρεύω τη φύση. Με χαλαρώνει και με ηρεμεί. Θα ήθελα να κάνω κάποια στιγμή και δική μου εκπομπή στην τηλεόραση. Υπάρχουν κάποια σχέδια που ελπίζω να υλοποιηθούν.”

Παρακάτω θα βρεις χαλβά χωρίς λάδι και Slim Line στέβια, σουφλέ με καστανή ζάχαρη, ένα cheesecake κι ένα κέικ χωρίς ζάχαρη.