Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει οι περιορισμοί, οι οποίοι σχετίζονται με τον ιό, έρχονται ξανά στην επιφάνεια. Πλέον μπορούμε να συναντηθούμε μόνο ανά έξι ή και λιγότερα άτομα. To άγχος επανέρχεται, ιδίως για τις μεγάλες οικογένειες ή για τους εφήβους που αποτελούν μέλη μιας πολυάριθμης παρέας.

“Μια φίλη μου είπε πρόσφατα ότι ο θεραπευτής της την ρώτησε πόσους φίλους είχε και εκείνη απάντησε ευγενικά “30”. Ο ειδικός απάντησε ότι στην πραγματικότητα κανείς δεν έχει περισσότερους από έξι πραγματικούς φίλους” δηλώνει η Bella Mackie σε πρόσφατο άρθρο της στη βρετανική Vogue.

“Από εκείνη τη στιγμή που το έμαθα αυτό, ανάλογες σκέψεις στροβιλίζουν στο μυαλό μου. Ποιοι είναι τελικά αληθινοί και ποιοι όχι; Κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, ήταν συναρπαστικό αυτό το ταξίδι που πραγματοποιούσε το μυαλό μου. Πολλές φορές έπιανα τον εαυτό μου να σκέφτεται ποιος μου λείπει, ποιον σκέφτομαι και αγαπώ περισσότερο από κάποια άλλα άτομα που είχα στη ζωή μου. Οι απαντήσεις σίγουρα με εξέπληξαν.” επισημαίνει η ίδια.

“Νοιάζομαι για πολλούς ανθρώπους και συμπαθώ ακόμα περισσότερους, αυτό οφείλω να το ομολογήσω. Υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους θα γευμάτιζα, αλλά δεν θα αποτελούσαν μέρος της σκέψης μου ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ με κάποιους άλλους έχω να μιλήσω περισσότερο από ένα χρόνο, όμως τους θεωρώ πραγματικούς φίλους. Παρόλα αυτά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο;” διερωτάται η Bella.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bella Mackie (@mackie_bella) στις

Δεν ήμουν ποτέ καλή στο να “οικοδομώ” φιλίες που έχουν γερές, στέρεες βάσεις που θα αντέξουν στον χρόνο. Πολλοί άνθρωποι δεν αποτελούν πια κομμάτι της ζωής μου, αφενός, γιατί η ζωή μας οδήγησε σε διαφορετικά μονοπάτια και αφετέρου, διότι πλέον δεν είμαι έφηβη, κάτι που σημαίνει ότι είμαι πιο συνειδητοποιημένη και γνωρίζω πολύ καλά τι επιθυμώ. Αυτή η απομάκρυνση σε κάποιες περιπτώσεις δεν γίνεται σκόπιμα, απλώς οι ρυθμοί της ζωής σε οδηγούν σε αυτό το σημείο. Δεν μπορούμε, δυστυχώς ή ευτυχώς, να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, οπότε το μόνο που μπορούμε κάλλιστα να κάνουμε είναι μια νοσταλγική αναδρομή στο παρελθόν, ενθυμούμενοι κάποιες παλιές φιλίες που δεν άντεξαν στα δεινά του χρόνου.” συμβουλεύει η Mackie.

“Αυτό που επιζητούμε από τις φιλίες αλλάζει καθώς μεγαλώνουμε. Εκείνοι που μελλοντικά γίνονται γονείς, αναζητούν άλλα άτομα με περισσότερα κοινά ενδιαφέροντα, με σκοπό να μοιραστούν προβληματισμούς, ανησυχίες και ευχάριστα γεγονότα, όσον αφορά τα παιδιά τους. Από την άλλη, μπορεί να έρθουμε πιο κοντά με τους συναδέλφους μας, λόγω του καθημερινού χρόνου που αφιερώνουμε στον εργασιακό μας χώρο. Προσωπικά, θέλω ο κοινωνικός μου περίγυρος να απαρτίζεται από ανθρώπους που με κάνουν να γελάω και να περνάω καλά” εξομολογείται η ίδια.

Η καραντίνα αδιαμφισβήτητα θα έφερε κοντά αρκετούς ανθρώπους και θα δημιούργησε ένα κενό μεταξύ μερικών, εξαιτίας αυτής της δύστοκης κατάστασης. Σε εκείνο το διάστημα αναγκαστήκαμε να αντιμετωπίσουμε νέα διλήμματα, ίσως να βρούμε και τον εαυτό μας, κατανοώντας τελικά τι επιζητούμε όχι μόνο από το φιλικό μας περιβάλλον, αλλά και από την ίδια τη ζωή.

Υπάρχουν αρκετά που ακόμα δεν μπορούμε να βιώσουμε. Από το να περάσουμε τη βραδιά μας σε ένα μπαρ, χορεύοντας μέχρι το ξημέρωμα, μέχρι και την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού που επιθυμούσαμε εδώ κι αρκετό καιρό. Παρόλα αυτά, το θετικό είναι πως η τεχνολογία αποτέλεσε σύμμαχο μας, συμβάλλοντας στη διατήρηση της επικοινωνίας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Με εκείνους που έχουν πραγματικά μια θέση στη ζωή μας.” κλείνει η Bella.

featured photo: Twenty20.com/sophie.nva