Θα νόμιζε κανείς ότι η ρομαντική κομεντί και η Kristen Stewart είναι δύο έννοιες που δεν πάνε μαζί. Η ηθοποιός, όμως, έρχεται φέτος τα Χριστούγεννα να μας αποδείξει το αντίθετο. Εσύ μέχρι σήμερα έχεις συνηθίσει τα πολύ cheesy Χριστουγεννιάτικα ρομάντζα, τύπου “boy meets girl”, η αμετανόητη single που τελικά βρίσκει το άλλο της μισό ή δύο φίλοι που υποδύονται το ζευγάρι για τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια και καταλήγουν όντως μαζί. Ε, ήρθε καιρός να δεις και μία queer εκδοχή των Χριστουγέννων στη νέα ταινία Happiest Season.

Στο Happiest Season, η Kristen Stewart και η Mackenzie Davis πρέπει να κρατήσουν κρυφή τη σχέση τους

Εκείνες υποδύονται την Abby και την Harper αντίστοιχα. Όντας ένα πολύ ευτυχισμένο ζευγάρι, η Abby σχεδιάζει να κάνει πρόταση γάμου στην Harper στο Χριστουγεννιάτικο οικογενειακό τραπέζι. Τότε όμως θα μάθει πως η Harper δεν έχει αποκαλύψει ποτέ μέχρι τώρα στους γονείς της ότι είναι λεσβία. Πηγαίνοντας στο σπίτι της Harper, εκείνη την παρουσιάζει στους γονείς της ως την ορφανή συγκάτοικό της που δεν θέλει να περάσει μόνη της Χριστούγεννα. Την απαραίτητη δόση κωμωδίας σε όλο αυτό τη δίνει αναμφισβήτητα ο Dan Levy με τις ατάκες του καθόλη τη διάρκεια της ταινίας.

Η σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Clea DuVall, ελπίζει ότι το Happiest Season θα συγκαταλεχθεί στις Χριστουγεννιάτικες κλασικές ταινίες πολύ γρήγορα

Και σε αυτό, πέρα από τις υπέροχες ερμηνείες της Stewart και της Davis, θα συμβάλουν τα cozy πουλόβερ, η ζεστή σοκολάτα και οι στολισμένοι δρόμοι που βλέπουμε στη ταινία. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι πρόκειται για μία queer ταινία στην οποία συμμετέχουν ηθοποιοί που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά τους και ανήκουν στην LGBTQ+ κοινότητα. Έτσι, μπορεί και το κοινό να δει μία ειλικρινή απεικόνιση των σχέσεων και των ανησυχιών τους.

Κι όπως ανέφερε και η Kristen Stewart:

Νομίζω ότι ευχόμουν να δω μία Χριστουγεννιάτικη γκέι ρομαντική κωμωδία όλη μου τη ζωή. […] Δε θα μπορούσαμε να έχουμε μία πιο αγαπημένη ομάδα γεμάτη weirdos να στηρίζουν ο ένας τον άλλον. Περάσαμε τέλεια!
featured Image: imdb.com