Η εποχή του Αιγόκερου σηματοδοτεί τη μετάβαση, το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης. Είναι η ιδανική στιγμή να αξιολογήσουμε τι πετύχαμε τη χρονιά που πέρασε και να θέσουμε στόχους για τη χρονιά που έρχεται.

Οι δονήσεις της φετινής εποχής του Αιγόκερου, που θα αντιμετωπίσει το πέρασμα του ανάδρομου Ερμή και τις φλογερές ενέργειες του Άρη, είναι βέβαιο ότι θα φέρουν αναστάτωση στις ζωές μας, η οποία σημαίνει διαφορετικά πράγματα για κάθε ζώδιο.

Θέλεις να μάθεις πώς θα σε επηρεάσει η εποχή του Αιγόκερου; Το brit.co συμβουλεύτηκε τους αστρολόγους κι εμείς σου παρουσιάζουμε τις προβλέψεις τους για κάθε ζώδιο:

Κριός

Η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με έντονους ρυθμούς, επηρεάζοντας πρωτίστως την καριέρα και τη δημόσια εικόνα σου. Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να εστιάσεις, όχι μόνο στη δουλειά, αλλά και στη δημόσια εικόνα που παρουσιάζεις τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω στις 23 Δεκεμβρίου είναι μια εξαιρετική στιγμή να ασχοληθείς με αυτά τα θέματα. Βεβαιώσου ότι παρουσιάζεσαι στους άλλους με τρόπους που αντικατοπτρίζουν τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου, γιατί η εικόνα που θα δείξεις τώρα θα επηρεάσει τη συνέχεια του νέου έτους.

Η ανάδρομη πορεία του Ερμή θα κορυφωθεί στις 29 Δεκεμβρίου, ωστόσο διαρκεί ήδη εδώ και κάποιο διάστημα, υπαγορεύοντάς σου την ανάγκη να σκεφτείς σχετικά με το σε τι πρέπει να αναθεωρήσεις, να υποχωρήσεις, καθώς και τις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις, κυρίως στην επαγγελματική σου ζωή. Ο ανάδρομος Ερμής ίσως σε κάνει να νιώσεις ότι η αρχική ενέργεια που είχες στη δουλειά σου έχει εξατμιστεί, όμως στην πραγματικότητα μπορείς ακόμα να κυνηγήσεις τους επαγγελματικούς σου στόχους, αρκεί να διατηρήσεις την προσήλωσή σου σε αυτούς για καιρό.

Ευτυχώς, θα απολαύσεις καλύτερη διάθεση και πολλή υποστήριξη από φίλους και συγγενείς μετά τις 2 Ιανουαρίου. Εκμεταλλεύσου την Πανσέληνο στον Καρκίνο στις 6 Ιανουαρίου, για να γιορτάσεις στο σπίτι με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και μην ξεχνάς πόσο σε έχουν στηρίξει τον τελευταίο καιρό.

Γύρω στις 12 Ιανουαρίου, οι σχέσεις σου με συγγενείς, γείτονες και άλλα άτομα του κοινωνικού σου περιγύρου ενδέχεται να φτάσουν στα άκρα, εξαιτίας αυξημένων εντάσεων. Καθώς ο Ερμής επιστρέφει σε ορθή τροχιά στις 18, μερικά από τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να προχωρήσεις επαγγελματικά θα γίνουν πιο απλά, χαρίζοντάς σου αυτοπεποίθηση, για να συνεχίσεις δυναμικά.

Ταύρος

Είναι η εποχή για προβληματισμούς, νέες ιδέες, ίσως ακόμη και ταξίδια. Η αλήθεια είναι ότι δεν συνηθίζεις να ριψοκινδυνεύεις, όμως τώρα ίσως πιάσεις τον εαυτό σου να κάνει μερικά πιο τολμηρά άλματα. Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω στις 23 είναι μια εξαιρετική στιγμή να καταγράψεις τις σκέψεις σου. Τις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να ξοδέψεις αρκετό χρόνο βελτιώνοντας την κοσμοθεωρία σου, επομένως η καταγραφή των συναισθημάτων σου θα είναι βοηθητική.

Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στις 29, θα σε ωθήσει να αναθεωρήσεις ό,τι πίστευες έως τώρα. Θέλεις να προσέξεις ιδιαίτερα σε τι θα αφιερώσεις χρόνο τη νέα χρονιά, γι’αυτό μη φοβηθείς να ρωτήσεις τον εαυτό σου: Γιατί θέλεις αυτό που θέλεις; Πώς μπορείς να το πετύχεις;

Τα καλά νέα είναι ότι η καριέρα και η γενική κατεύθυνση της ζωής σου θα έχουν μια προσωρινή θετική πορεία, ειδικά μετά τις 2 Ιανουαρίου. Η Πανσέληνος στον Καρκίνο στις 6 είναι μια καλή στιγμή να εκφράσεις ανοιχτά αυτό που θέλεις, με τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες να είναι στα καλύτερά τους. Αν αντιμετώπιζες κάποια ζητήματα με το εισόδημα ή τα υπάρχοντά σου, μετά τις 12 Ιανουαρίου ίσως αρχίσουν να επιλύονται. Μην χαλαρώσεις, ωστόσο.

Με τον Ερμή να επιστρέφει σε ορθή πορεία στις 18, θα είναι καιρός να προχωρήσεις με τη γνώση και τη σοφία που απέκτησες τον τελευταίο καιρό. Αρκετά κούρασες το μυαλό σου με σκέψεις. Ήρθε η ώρα να πας μπροστά.

Δίδυμοι

Με τον Ήλιο να διασχίζει τον Αιγόκερω, είναι πιθανό να κάνεις κι εσύ μια νοητή διαδρομή μέσα από τα δικά σου σκοτάδια. Δώσε προσοχή σε θέματα όπως το σεξ, την τάση σου να χάνεις τον εαυτό σου στους άλλους και τις σκέψεις σου για το νόημα της ζωής.

Με τον Ερμή σε ανάδρομη πορεία στις 29, θα πρέπει να πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα θέματα γραφειοκρατίας, ειδικά φόρους, κληρονομιές και τυχόν κοινές οικονομικές αποφάσεις. Δώσε μεγάλη προσοχή σε συμβόλαια που υπογράφεις ή συμφωνίες που συνάπτεις.

Φως στο τούνελ θα αρχίσει να φαίνεται μετά τις 2 Ιανουαρίου, οπότε και θα πρωταγωνιστήσουν στη ζωή σου ζητήματα, όπως η ανάπτυξη της πνευματικότητας και τα ταξίδια. Χρωστάς στον εαυτό σου να επιστρέψεις σε νοητικές, αλλά και πραγματικές περιηγήσεις. Τα ταξίδια, άλλωστε, θα αποτελέσουν το φωτεινότερο σημείο της ζωής σου σε μια γενικά σκοτεινή εποχή του χρόνου. Η Πανσέληνος στον Καρκίνο στις 6 θα είναι το αποκορύφωμα μιας περιόδου μεγάλης προσπάθειας και είναι πιθανό να αποκομίσεις κάποια οικονομική ανταμοιβή για όλη τη σκληρή δουλειά σου.

Ο Άρης είναι ανάδρομος στους Διδύμους εδώ και λίγο καιρό, δίνοντάς σου μια τεράστια ενεργειακή ικανότητα, αλλά και την πιθανότητα εξάντλησης και τραυματισμού. Όταν ο Άρης ορθοδρομήσει στις 12 Ιανουαρίου, μπορεί να μπεις στον πειρασμό να επιστρέψεις στη δράση με όλη σου την ενέργεια. Προσπάθησε, ωστόσο, να δείξεις αυτοσυγκράτηση, ώστε να μην επιβαρύνεις υπερβολικά τον εαυτό σου.

Όταν και ο Ερμής επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 18, θα παρατηρήσεις ότι μέρος αυτής της σκοτεινής, υπόκοσμης ενέργειας αρχίζει να ξεθωριάζει και θα είναι καιρός να προχωρήσεις σε πιο φωτεινά μονοπάτια όπως αυτά που σε περιμένουν στην εποχή του Υδροχόου.

Καρκίνος

Ήρθε η ώρα να χαλαρώσεις, Καρκίνε. Ετοιμάσου για πολύ Netflix, αλλά και όμορφες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα, γιατί η εποχή του Αιγόκερου θα αναδείξει τις προσωπικές σου σχέσεις, ειδικά αυτές με σημαντικούς άλλους και αφοσιωμένους ρομαντικούς συντρόφους. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή ενδέχεται να φέρει στην πόρτα σου κάποια παλιά αγάπη, ανοίγοντας πληγές. Γενικότερα, αυτή η φάση σχετίζεται με παλιά μοτίβα που ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια.

Είναι καιρός να δώσεις προσοχή σε αυτό που σου ζητά το σύμπαν να επανεξετάσεις όταν πρόκειται για τις διαπροσωπικές σου σχέσεις.

Από τις 2 Ιανουαρίου, ξεκινά μια έντονη περίοδος για σένα και ειδικά σε τομείς όπως η σεξουαλική σου ζωή και τυχόν οικονομικές συμφωνίες. Αξιοποίησε στο έπακρο αυτή την ευκαιρία. Η Πανσέληνος του Καρκίνου στις 6 Ιανουαρίου αφήνει του άλλους στο περιθώριο και στρέφει την προσοχή σε σένα. Προσπάθησε να αφουγκραστείς τις ανάγκες σου, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην εξωτερική σου εμφάνιση.

Εάν αντιμετώπισες προβλήματα ψυχικής υγείας πρόσφατα, περίμενε να δεις μια αλλαγή γύρω στις 12 Ιανουαρίου. Μην ξεχνάς να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου, καθώς αυτό θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις τη συναισθηματική κούραση που νιώθεις και να ανανεώσεις την ενέργειά σου. Έχεις πολλή ανάγκη να φροντίσεις τον εαυτό σου.

Με την ορθοδρόμηση του Ερμή στις 18, όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζεις στις σχέσεις σου θα αρχίσουν να επιλύονται. Θα πρέπει να παρατηρήσεις ποιοι τομείς της ζωής σου αρχίζουν να διορθώνονται, γιατί αυτό θα αποτελέσει μια σημαντική ένδειξη για το πώς πρέπει να προχωρήσεις μετά το πέρας της εποχής του Αιγόκερου.

Λέων

Θα έπρεπε ήδη να έχεις θέσει στόχους για τη νέα χρονιά, αγαπητέ Λέων. Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω στις 23 είναι η τέλεια στιγμή για να σκεφτείς ποια είναι αυτά που θέλεις να πετύχεις φέτος, ειδικά σε θέματα όπως οι υγιεινές συνήθειες, οι καθημερινές ρουτίνες, η ευεξία και η διατροφή.

Εμπόδιο στα σχέδιά σου θα σταθεί ο ανάδρομος Ερμής στις 29 Δεκεμβρίου. Μπορείς, όμως, να χρησιμοποιήσεις αυτό το πλανητικό φαινόμενο προς όφελός σου: Άφησε τον Ερμή να σου δείξει ποια σχέδια, αποφάσεις και συνήθειες χρειάζονται επανεξέταση. Σκέψου τι χρειάζεται να αντιμετωπίζεις με περισσότερο ρεαλισμό. Ο Ερμής θα σου δείξει εάν κάποια από τις αποφάσεις σας είναι μοιραίο να αποτύχει.

Από τις 2 Ιανουαρίου ξεκινά μια περίοδος αγάπης, ειρήνης και γενικότερης ευγένειας σε όλες τις στενές σου σχέσεις. Μην παραλείψεις να πεις στους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σου πόσο τους αγαπάς.

Η Πανσέληνος στον Καρκίνο στις 6 μπορεί να ξεσηκώσει συναισθήματα, προκαλώντας την ψυχική σου υγεία. Θα είναι μια καλή στιγμή να μείνεις σπίτι, να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο, να ανάψεις μερικά κεριά και να πάρεις βαθιές ανάσες.

Γύρω στις 12 Ιανουαρίου, τυχόν συγκρούσεις ή εκκρεμείς δυσκολίες που έχετε με φίλους και συνεργάτες μπορεί να αρχίσουν να επιλύονται. Τότε είναι που θα ξεκινήσει και μια περίοδος έντονης κοινωνικότητας για σένα, αφού θα περνάς αρκετό χρόνο με τους φίλους σου, αλλά θα γνωρίζεις διαρκώς και καινούρια άτομα. Κάνε αυτό που νιώθεις, αλλά αν παρατηρήσεις πως κάτι δεν λειτουργεί, δεν θα είναι κακό να κάνεις κι ένα διάλειμμα από την έντονη κοινωνικοποίηση.

Γύρω στις 18 Ιανουαρίου, θα αρχίσεις να παρατηρείς ότι ήρθε η ώρα να αρχίσεις να αεφαρμόζεις υγιείς συνήθειες. Δώσε λίγο προσοχή στην εποχή του ανάδρομου Ερμή και το νέο έτος θα σου ανοίξει διάπλατα τις πύλες για να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου.

Παρθένος

Καλά θα κάνεις να έχεις προετοιμαστεί για ένα ατελείωτο πάρτι σε αυτές τις γιορτές, γιατί, καθώς ο Ήλιος περνά από το ζώδιο του Αιγόκερου, θα παρατηρήσεις ότι η διασκέδαση, τα χόμπι, τα δημιουργικά έργα και τα παιδιά είναι στο επίκεντρο. Εάν πέρασες μια λιγότερο παραγωγική περίοδο, η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω στις 23 θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία να δοκιμάσεις κάτι νέο.

Απόλαυσέ το όσο μπορείς, γιατί στις 29, ο ανάδρομος Ερμής μπορεί να σου τα χαλάσει λίγο. Αυτό δεν σημαίνει πώς ό,τι έχεις δημιουργήσει θα εξαφανιστεί, αλλά θα πρέπει σίγουρα να επανεξετάσεις την προσέγγισή σου σε διάφορους τομείς. Από τις 2 Ιανουαρίου, θα έχεις μια καλύτερη ώθηση σε θέματα υγείας, φυσικής κατάστασης, αλλά και ρουτίνας.

Η Πανσέληνος στον Καρκίνο στις 6 είναι μια πολύ καλή στιγμή για πάρτι ή για να σκεφτείς αν μπορείς να λάβεις την στήριξη που χρειάζεσαι από τους γύρω σου. Άλλωστε, η κοινωνική σου ζωή μοιάζει πολλά υποσχόμενη αυτό το διάστημα. Μην ξεχνάς, όμως, ότι έχεις να κοιτάξεις και τα επαγγελματικά σου. Θα πρέπει να αρχίσεις να λύνεις τα προβλήματά σου και να σκεφτείς τι θα κάνεις μελλοντικά. Αυτή η πορεία προς τα εμπρός θα ξεκινήσει γύρω στις 12, αν και υπάρχουν ζητήματα που θα σε ταλαιπωρήσουν για αρκετό καιρό ακόμη. Με την επιστροφή του Ερμή σε ορθή πορεία στις 18, θα αρχίσεις να απολαμβάνεις τις ανταμοιβές του νέου χόμπι που ξεκίνησες, οπότε άσε αυτό να είναι η διέξοδός σου προς το παρόν.

Ζυγός

Έχετε διαμορφώσει το σπίτι σου με έναν τρόπο που να σου εξασφαλίζει ηρεμία; Θέματα σπιτιού, και οικογένειας θα βρίσκονται στο επίκεντρο αυτή την εποχή, οπότε τώρα είναι η ώρα να επικεντρώσεις τις προσπάθειές σου στο να δημιουργήσεις μια όμορφη βάση για τον εαυτό σου.

Ο ανάδρομος Ερμής στις 29 μπορεί να αναδείξει ορισμένα ζητήματα γύρω από το σπίτι που χρειάζονται αντιμετώπιση. Μπορεί να πρόκειται για την επανεξέταση της εσωτερικής διακόσμησης, την επισκευή μιας συσκευής ή την επίλυση ζητημάτων με τους συγκατοίκους. Μην κάνεις το λάθος να πιστέψεις ότι όλοι μοιράζονται τις ίδιες προτεραιότητες με σένα ή βλέπουν τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο.

Εάν τα πράγματα είναι δύσκολα στο σπίτι, αξιοποίησε τα χόμπι και τις δημιουργικές σου προσπάθειες ως πηγή χαράς. Στις 2 Ιανουαρίου, η Αφροδίτη θα σου χαρίσει όμορφη ενέργεια, γι’ αυτό βγες από το σπίτι και δοκίμασε κάτι νέο.

Ένα άλλο μέρος όπου είναι πιθανό να δεις τις προσπάθειές σου να ανταμείβονται είναι η δουλειά. Μέχρι την Πανσέληνο στον Καρκίνο στις 6, πιθανότατα θα αρχίσεις να βλέπεις τις επιπλέον ώρες που έχεις αφιερώσει να αποδίδουν, είτε χρηματικά είτε μέσω ενίσχυσης της φήμης σου.

Μην πιέζεις τους άλλους με τις ιδέες σου, αλλά δείξε σεβασμό στις δικές τους απόψεις, ώστε να αποφύγεις τις άσκοπες συγκρούσεις.

Σκορπιός

Δεδομένου ότι ξεκινά ακριβώς από το Χειμερινό Ηλιοστάσιο και κοντά στην αρχή του νέου έτους, η εποχή του Αιγόκερου είναι πάντα μια καλή στιγμή για να βάλετε στόχους. Για εσένα, Σκορπιέ, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θέλεις να συμμετέχεις σε δράσεις για το περιβάλλον, τη γειτονιά σου, τους ανθρώπους με τους οποίους αλληλεπιδράς σε καθημερινή βάση. Είναι καιρός να επανεξετάσεις τον τρόπο που επικοινωνείς με τους άλλους. Έχεις χτίσει υγιείς σχέσεις με τους δικούς σου ανθρώπους ή μήπως πρέπει να δουλέψεις για να τις κάνεις καλύτερες;

Με τον Ερμή να γίνεται ανάδρομος στις 29, θα ξεκινήσει μια περίοδος προβληματισμού γύρω από αυτά τα ζητήματα. Για να αξιοποιήσεις στο έπακρο αυτό το διάστημα, θα πρέπει να προσέξεις πολύ όσα λες. Ίσως είναι καλή ιδέα να επικοινωνήσεις περισσότερο μέσω του γραπτού λόγου και όχι πρόσωπο με πρόσωπο, κερδίζοντας έτσι χρόνο ώστε να βελτιώσεις την προφορική σου επικοινωνία. Αυτό που έχεις ουσιαστικά ανάγκη είναι να αποστασιοποιηθείς για λίγο από τους άλλους, για να καταλάβεις τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις να τους πεις.

Γύρω στις 2 Ιανουαρίου, θα αρχίσεις να εκτιμάς τη ζεστασιά του σπιτιού σου ως καταφύγιο, μέσα στο οποίο θα μπορείς να κρυφτείς από τις δύσκολες καταστάσεις. Είναι ιδανική εποχή να ασχοληθείς με τις αλλαγές της διακόσμησης, να αναδιοργανώσεις το χώρο σου και γενικά να δημιουργήσεις μια όμορφη, ζεστή ατμόσφαιρα για τον εαυτό σου.

Η Πανσέληνος στον Καρκίνο στις 6 είναι μια εξαιρετική στιγμή να κλείσεις ένα ταξίδι. Ένα ζήτημα σχετικό με το σεξ ή χρήματα άλλων, θα απαιτήσει από σένα αρκετή ενέργεια, ενώ είναι πιθανό να φέρει και απογοήτευση. Τέτοιου είδους ζητήματα δεν πρόκειται να εξαφανιστούν σύντομα, ωστόσο θα παρατηρήσεις κάποιες ενέργειες πάνω σε αυτά γύρω στις 12 Ιανουαρίου, εξαιτίας της επίδρασης του Άρη. Με την επιστροφή του Ερμή σε ορθή πορεία στις 18 θα πρέπει να εφαρμόσεις τα μαθήματα που πήρες τον τελευταίο καιρό σχετικά με τον τρόπο που επικοινωνείς.

Τοξότης

Η εποχή του Αιγόκερου φέρνει για σένα ενασχόληση με το εισόδημα και τα υπάρχοντά σου, αλλά και τις αξίες σου και όσα αναγνωρίζεις ως σημαντικά. Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω στις 23 θα είναι μια σημαντική στιγμή να παρατηρήσεις τι πρέπει να δουλέψεις σε αυτούς τους τομείς. Τώρα, για παράδειγμα, είναι μια καλή στιγμή να αρχίσεις να αποταμιεύεις. Αξιοποίησε, επιπλέον, αυτό το διάστημα για να ορίσεις στόχους σχετικά με τις αλλαγές που πρέπει να κάνεις για να διασφαλίσεις ότι ζεις σύμφωνα με ό,τι είναι σημαντικό για σένα.

Ο ανάδρομος Ερμής θα αναδείξει περαιτέρω αυτά τα θέματα στη ζωή σου. Δώσε προσοχή στα εμπόδια που εμφανίζονται και τα σχέδια που ματαιώνονται τις επόμενες δύο εβδομάδες, γιατί αυτά θα σου δείξουν τις προσαρμογές που πρέπει να κάνεις για όσο ο Ερμής παραμένει σε ανάδρομη πορεία.

Η Αφροδίτη μετακομίζει στον Υδροχόο στις 2 Ιανουαρίου, κάτι που θα φέρει λίγη καλοσύνη σε θέματα όπως η γειτονιά, η επικοινωνία με άλλους και τα ταξίδια μικρής απόστασης. Αν ήθελες να πάρεις λίγες μέρες άδεια από τη δουλειά για να ξεκουραστείς, η περίοδος από τις 2 Ιανουαρίου έως το τέλος του μήνα θα ήταν μια εξαιρετική στιγμή να το κάνεις.

Η Πανσέληνος στον Καρκίνο στις 8 μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα περίοδος για σένα. Μυστικά μπορεί να αποκαλυφθούν, υπέροχο σεξ σε περιμένει, ενώ είναι ακόμη πιθανό κάποιος να σου δανείσει χρήματα ή να σου κάνει ένα χρηματικό δώρο.

Τους τελευταίους μήνες, ο Άρης είναι ανάδρομος στους Διδύμους, κάτι που για σένα μπορεί να έχει δημιουργήσει επιπλέον ένταση στις στενές σου σχέσεις. Αυτό μπορεί να μεταφράζεται σε πάθος ή σε σύγκρουση. Όταν ο Άρης επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 12, θα εκτονώσει όλη αυτή την ένταση. Από σένα εξαρτάται αν θα μεταφραστεί σε πρόσθετη ζωντάνια ή σε έντονες διαφωνίες.

Όλα αυτά, φυσικά, συμβαίνουν στο πλαίσιο της ανάδρομης περιόδου του Ερμή, επομένως είναι σημαντικό να παρατηρήσεις τι συμβαίνει στη ζωή σου και αν σε ικανοποιεί. Αν δώσεις προσοχή, με την επιστροφή του Ερμή σε ορθή πορεία θα έχεις αποκτήσει τη σοφία που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις με μεγαλύτερη προσήλωση στους προσωπικούς σου στόχους.

Αιγόκερως

Ήρθε η ώρα να λάμψεις, Αιγόκερε, καθώς ο Ήλιος στρέφει όλα τα φώτα προς εσένα, την εμφάνισή σου, την ταυτότητά σου και τον τρόπο που εμφανίζεσαι στον κόσμο. Αυτή η εποχή είναι η ιδανική στιγμή να αλλάξεις το στυλ σου και να πειραματιστείς με νέες δραστηριότητες, που θα σε κάνουν να νιώθεις πιο υγιής και σε φόρμα. Όρισε στόχους στις 23, καθώς η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω θα σε προετοιμάσει για επιτυχία.

Λάβε υπόψη, ωστόσο, ότι λόγω της ανάδρομης κίνησης του Ερμή, θα πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα αυτά για τα οποία δεσμεύεσαι. Οι προσωρινές αλλαγές που κάνεις τώρα αναμένεται να εξαφανιστούν αργότερα, επομένως είναι προτιμότερο να τις αποφύγεις εντελώς προς το παρόν.

Θα νιώσεις μια ώθηση μετά τις 2 Ιανουαρίου όσον αφορά στα χρήματα και τα υπάρχοντά σου, οπότε λίγη υπερβολή εδώ και εκεί σε νέα στυλ θα μπορούσε να είναι διασκεδαστική και γόνιμη.

Η Πανσέληνος στον Καρκίνο στις 6 είναι ιδανική για να ασχοληθείς με τα κοντινά σου πρόσωπα. Η νύχτα της Πανσελήνου, είναι ιδανική για σένα και το ταίρι σου να ασχοληθείτε λίγο με τα ζητήματα που σας απασχολούν και να λάβετε αποφάσεις για το πώς θα προχωρήσετε από δω και πέρα.

Είναι σημαντικό να ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου πρακτικές αυτοφροντίδας, ειδικά γύρω στις 12 Ιανουαρίου. Η δουλειά και οι υποχρεώσεις θα σε ζορίσουν για λίγο ακόμα, όμως αργότερα αναμένεται να χαλαρώσεις κάπως.

Υδροχόος

Αυτή είναι μια σημαντική εποχή για την ψυχική σου ευεξία και τη φροντίδα του εαυτού σου, Υδροχόε. Είναι σημαντικό να βρεις την ισορροπία που λείπει από τη ζωή σου αυτό τον καιρό. Αυτοφροντίδα δε σημαίνει μόνο ξεκούραση, αλλά και επαφή με φίλους, έναν θεραπευτή ή έναν άλλο αξιόπιστο σύμβουλο. Μην κλείνεσαι πολύ στον εαυτό σου αυτό το διάστημα.

Ο ανάδρομος Ερμής ξεκινά στις 29 και για σένα θα σχετιστεί με πιο πνευματικά ζητήματα, όπως τα όνειρα και οι επιθυμίες σου, η ψυχική και πνευματική σου ευημερία. Φρόντισε να ξεκουράζεσαι πολύ και να διατηρείς την ψυχική σου ηρεμία.

Στις 6, η Πανσέληνος στον Καρκίνο θα δώσει κάποια επιπλέον έμφαση στην υγεία και την ευεξία. Εάν κάνεις τη δουλειά που πρέπει αναφορικά με την αυτοφροντίδα σου, θα δεις τις προσπάθειές σου να αποδίδουν καρπούς. Εάν, όμως, αγνοήσεις την ευημερία σου, οι συνέπειες είναι πιθανό να αρχίσουν να εμφανίζονται άμεσα.

Μην παθιάζεσαι πολύ αυτό τον καιρό με όσα καταπιάνεσαι, γιατί μπορεί να καταρρεύσεις. Να θυμάσαι ότι το να ξεκουράζεσαι είναι εξίσου σημαντικό με το να πετυχαίνεις στους τομείς της δραστηριότητάς σου.

Ο επιστροφή του Ερμή σε ορθή πορεία στις 18 θα πάρει από πάνω σου την ψυχική κούραση και θα μπορέσεις επιτέλους να σταματήσεις για λίγο να σκέφτεσαι και να προβληματίζεσαι.

Ιχθύες

Αυτή η εποχή είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακή για σένα, αγαπητέ Ιχθύ. Βγαίνεις από το καβούκι σου και επεκτείνεις τον κοινωνικό σου κύκλο. Αν διαπιστώσεις ότι χρειάζεσαι μια εντελώς νέα ομάδα φίλων, ξεκίνα να επικοινωνείς με άλλους από τη Νέα Σελήνη, που ξεκινά σήμερα. Μην πάρεις ακόμη, όμως, σοβαρές αποφάσεις, άφησέ τις καλύτερα για τον Ιανουάριο.

Ο ανάδρομος Ερμής στις 29, μπορεί να φέρει σύγχυση, κακή επικοινωνία και διαφωνίες στον κοινωνικό σου κύκλο. Μπορείς να παίξεις εσύ το ρόλο του διαμεσολαβητή, αλλά πρέπει να το κάνεις προσεκτικά, διαφορετικά θα αντιμετωπίσεις μπερδέματα και παρεξηγήσεις.

Παρά το δράμα γύρω από τους φίλους και τα κοινωνικά δίκτυα, πιθανότατα θα έχεις ανεβασμένη διάθεση, ειδικά μετά τις 2 Ιανουαρίου. Μην αφήνεις τα προβλήματα των άλλων να σε βαραίνουν. Απόλαυσε τη θαλπωρή της σεζόν και την τρέχουσα αισιοδοξία που σε χαρακτηρίζει.

Η Πανσέληνος στον Καρκίνο στις 6 θα ρίξει φως στις δημιουργικές προσπάθειες και τα έργα στα οποία έχετε εργαστεί. Υπάρχει μια πιθανότητα να λάβεις αναγνώριση για τις προσπάθειες και τα ταλέντα σου ή να νιώσεις τη δύναμη να εκφραστείτε αυθεντικά. Θα πρέπει, όμως, να προσέξεις, καθώς ο Ερμής εξακολουθεί να είναι ανάδρομος και υπάρχει ακόμα πιθανότητα παρεξηγήσεων.

Εάν χρειαστεί να καταβάλεις σοβαρή προσπάθεια για το σπίτι και τον χώρο διαβίωσής σου, η κατάσταση θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο γύρω στις 12. Η πιθανότητα να κάνεις κάθε είδους ζημιές θα είναι ισχυρή για τους επόμενους δύο μήνες. Όταν ο Ερμής ορθοδρομήσει στις 18, τα πράγματα θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν στην κοινωνική σου ζωή, γι’ αυτό εκμεταλλεύσου την ευκαιρία, βγες από το σπίτι και πάρε μια ανάσα καθαρού αέρα.